Τρίτη 25 Ιουνίου 2024

Παριστάνοντας τον Θεό: Μια έρευνα για την «ιατρική δημοκτονία» στο Ηνωμένο Βασίλειο



Global Research, 24 Ιουνίου 2024
Mercola 22 Ιουνίου 2024


Το "Playing God: An Investigation into Medical Democide in the UK" ("Παριστάνοντας τον Θεό: Μία έρευνα στην ιατρική δημοκτονία στο Ηνωμένο Βασίλειο) είναι ένα ντοκυμανταίρ που διερευνά ισχυρισμούς για επιβλαβείς ιατρικές πρακτικές και πολιτικές στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η ταινία εξετάζει κριτικά την ανήθικη και δυνητικά θανατηφόρα χρήση ιατρικών πρωτοκόλλων και φαρμάκων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), υποδηλώνοντας ότι έχουν οδηγήσει σε βλάβες και θανάτους ασθενών υπό το πρόσχημα των κυβερνητικών πολιτικών

Το ντοκυμανταίρ περιλαμβάνει μαρτυρίες από οικογένειες που επλήγησαν από αυτές τις επικίνδυνες πρακτικές, καθώς και αναλύσεις από επαγγελματίες υγείας και νομικούς εμπειρογνώμονες.

Η «ιατρική δημοκτονία» - θάνατος ή βλάβη που προκαλείται από κυβερνητικές πολιτικές ή πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης - εμφανίζεται ευρέως διαδεδομένη στο NHS.

Η ταινία υποδηλώνει ότι συστημικά ζητήματα βαθιά ριζωμένα στα πρωτόκολλα του NHS εμποδίζουν την παροχή ανθρώπινης φροντίδας, από τη γέννηση έως το τέλος της ζωής.

*

Το "Playing God: An Investigation into Medical Democide in the UK" είναι ένα ντοκυμανταίρ που διερευνά ισχυρισμούς για επιβλαβείς ιατρικές πρακτικές και πολιτικές στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σε σκηνοθεσία των Ash Mahmood και Naeem Mahmood και συμπαραγωγή του Phil Graham και του ερευνητή δημοσιογράφου Jacqui Deevoy, η ταινία εξετάζει κριτικά την ανήθικη και δυνητικά θανατηφόρα χρήση ιατρικών πρωτοκόλλων και φαρμάκων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS), υποδηλώνοντας ότι έχουν οδηγήσει σε βλάβες και θανάτους ασθενών υπό το πρόσχημα των κυβερνητικών πολιτικών.

Το ντοκυμανταίρ περιλαμβάνει μαρτυρίες από οικογένειες που επηρεάζονται από αυτές τις επικίνδυνες πρακτικές, καθώς και αναλύσεις από επαγγελματίες υγείας και νομικούς εμπειρογνώμονες, με στόχο να ρίξει φως στην «ιατρική δημοκτονία», - θάνατο ή βλάβη που προκαλείται από κυβερνητικές πολιτικές ή πρακτικές υγειονομικής περίθαλψης. 

Η ταινία υποδηλώνει ότι συστημικά ζητήματα βαθιά ριζωμένα στο NHS εμποδίζουν την παροχή ανθρώπινης φροντίδας, από τη γέννηση μέχρι το τέλος της ζωής.




Το NHS έχει γίνει μια «φονική μηχανή»

«Τα τελευταία 30 χρόνια», λέει ο Kevin Corbett, Ph.D., στην ταινία, «μπορείτε να δείτε καλές αποδείξεις ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει γίνει η φονική μηχανή».1 Εξηγεί:2

«Προς το τέλος της δεκαετίας του 1980, στην ιατρική, νοσηλευτική και υγειονομική πρακτική, η ανάπτυξη της τεκμηριωμένης ιατρικής θεωρήθηκε πολύ θετική. Και η τεκμηριωμένη ιατρική ακουγόταν πολύ καλή, επειδή η ιδέα ήταν ότι οι γιατροί, οι νοσηλευτές και οι επαγγελματίες υγείας δεν βασίζουν την κλινική τους πρακτική σε πολλά στοιχεία ή τα καλύτερα στοιχεία ή οποιαδήποτε στοιχεία.

Λοιπόν, ας κάνουμε κάποια στοιχεία, ας δούμε τι πραγματικά λειτουργεί και ας το εφαρμόσουμε. Ακούγεται τόσο πιστευτό και τόσο καλοήθες.

Και, ξαφνικά, από τη δεκαετία του 1990, οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλοι οι επαγγελματίες υγείας προσανατολίζονταν από πρωτόκολλα και διαμορφώνονταν από πρωτόκολλα. Και μόλις θεσπίστηκαν αυτά τα πρωτόκολλα, έγινε πολύ δύσκολο για τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας να χρησιμοποιήσουν το δικό τους κλινικό πρωτόκολλο με τους ασθενείς.

Έπρεπε να ακολουθήσουν πρωτόκολλα και σε αυτά τα πρωτόκολλα έχετε δει τη χορήγηση φαρμάκων όπως η μιδαζολάμη σε δόσεις που είναι δυνητικά θανατηφόρες».

Η νοσοκόμα Elena Vlaica περιγράφει λεπτομερώς πώς ο σύζυγός της, Stuart, «υποβλήθηκε σε ευθανασία στο νοσοκομείο τον Νοέμβριο του 2021» αφού εισήχθη για δύσπνοια και πιθανή λοίμωξη στο στήθος. 

Πιστεύει ότι τιμωρήθηκε επειδή δεν έλαβε εμβόλιο COVID-19 και τέθηκε σε πορεία φροντίδας στο τέλος της ζωής του που οδήγησε στο θάνατό του, αντί να του παρασχεθεί η κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

Εκτός από τη διακοπή των φαρμάκων για την αρτηριακή πίεση και των αντικαταθλιπτικών, ο Stuart στερήθηκε τροφής ή νερού για 11 ημέρες.3 Η Vlaica είπε στον Magzter:4

«Ανακάλυψα αργότερα, ότι του είχαν βάλει ένα DNR [εντολή μη ανάνηψης]. Ο λόγος που δόθηκε για αυτό στις σημειώσεις του, τις οποίες κατάφερα να πάρω με τη βοήθεια ενός δικηγόρου, ήταν ότι πιθανώς είχε COVID και ήταν ανεμβολίαστος. Είχε επίσης τεθεί σε μιδαζολάμη και μορφίνη χωρίς τη συγκατάθεσή μας.

Το ανακάλυψα αργότερα, όταν είδα τις σημειώσεις του, και επίσης ανακάλυψα ότι είχε τεθεί σε «ταχεία φροντίδα στο τέλος της ζωής», η οποία εισήχθη στην αρχή της πανδημίας και επέτρεψε σε έναν σύμβουλο να αποφασίσει εάν ένας ασθενής ζει ή πεθαίνει».

Λόγω των περιορισμών του COVID-19, δεν επιτράπηκε στη Vlaica να επισκεφθεί και δεν ήξερε ότι ο Stuart είχε τεθεί στο μονοπάτι φροντίδας στο τέλος της ζωής

Αργότερα έμαθε ότι ο σύζυγός της είχε προσπαθήσει να δραπετεύσει από το νοσοκομείο τέσσερεις φορές, που έκανε τους γιατρούς να τον ακινητοποιήσουν και να τον ναρκώσουν χρησιμοποιώντας μιδαζολάμη, ένα ηρεμιστικό φάρμακο που χρησιμοποιείται συχνά στις ΗΠΑ για εκτέλεση μέσω θανατηφόρας ένεσης.5 Επειδή δεν ανακουφίζει από τον πόνο, συνήθως προστίθεται ένα οπιοειδές όπως η μορφίνη. Deevoy έγραψε:6

«Η ημέρα του θανάτου του Stuart είναι βγαλμένη από το υλικό των ταινιών τρόμου. Στις 6 Νοεμβρίου 2021 στη 1 μ.μ., η Elena έλαβε ένα τηλεφώνημα από το νοσοκομείο για να την ενημερώσει ότι ο Stuart της πέθαινε. Όταν έφτασε, η Elena μπορούσε να δει ότι ήταν βαριά ναρκωμένος. «Έμοιαζε σαν να ήταν σε κώμα. Ξέρω ότι τώρα ήταν σε κώμα μιδαζολάμης. Τον φιλούσα και έβλεπα τα επίπεδα κορεσμού του να βελτιώνονται.

Ήξερε ότι ήμουν εκεί και ήξερα ότι πάλευε για τη ζωή του. Όταν η νεαρή γιατρός με είδε να κοιτάζω την οθόνη, την απενεργοποίησε

Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε μια νοσοκόμα με πέντε σύριγγες των 10ml σε ένα μπλε δίσκο. Έσπρωξε δύο από αυτές στην κάνουλα του Stuart, πήρε τρεις ανάσες και μετά πέθανε στην αγκαλιά μου

Φώναξα: «Τον σκότωσε!» και ξέσπασα. Δεν θυμάμαι να γύρισα σπίτι εκείνο το βράδυ"».



Άνδρας που πέθανε από εμβόλιο COVID-19 ενημερώθηκε ότι είχε ημικρανία

Μια άλλη τραγική ιστορία από το ντοκυμανταίρ αφηγείται η Vikki Spit, της οποίας ο σύντροφος Zion πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία που προκλήθηκε από το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca. 

Τα συμπτώματά του - ένας βασανιστικός πονοκέφαλος - ξεκίνησαν μόλις οκτώ ημέρες μετά τη λήψη του εμβολίου. Αφού κάλεσε το παραϊατρικό προσωπικό και του είπαν ότι ο Zion είχε ημικρανία, η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Η Spit κάλεσε ξανά το παραϊατρικό προσωπικό δύο ημέρες αργότερα, όταν ο Zion δεν μπορούσε να σηκωθεί από το κρεββάτι και άρχισε να μπερδεύει την ομιλία του. Υπέστη επιληπτική κρίση και, στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε ότι είχε εγκεφαλική βλάβη που προκλήθηκε από αιμορραγία λόγω του εμβολίου COVID-19.

«Ο νευροχειρουργός μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι έπρεπε να αφαιρέσουν ένα τεράστιο κομμάτι κρανίου επειδή η πίεση στον εγκέφαλό του ήταν τεράστια», είπε η Spit. 

«Είπαν ότι δεν είχαν δει ποτέ κάτι τέτοιο – δεν περίμεναν να ξυπνήσει και αν το έκανε θα ήταν σε κατάσταση φυτού. Και είπαν ότι νόμιζαν ότι προκλήθηκε από το εμβόλιο της AstraZeneca ... Αν είχαν αναγνωρίσει τι ήταν όταν τους τηλεφώνησα την πρώτη φορά, θα ήταν ακόμα ζωντανός».7




Ιατρικά λάθη, συγκαλύψεις οδήγησαν σε θανάτους που θα μπορούσαν να αποφευχθούν

Άλλες ιστορίες, συμπεριλαμβανομένων των Anne και Graeme Dixon, αφηγούνται σοβαρά ιατρικά λάθη και συγκαλύψεις από το προσωπικό του NHS, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου της Elizabeth Dixon σε ηλικία μόλις 11 μηνών. 

Εκτός από την εσφαλμένη διάγνωση και διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης της Elizabeth, η οποία οδήγησε σε μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, πέθανε από ασφυξία αφού ο σωλήνας τραχειοστομίας της δεν καθαρίστηκε σωστά.8 

Μιλώντας στον Independent, η Anne Dixon είπε:9

«Κατά τη διάρκεια του 19χρονου ταξειδιού μας για να βρούμε την αλήθεια, έχουμε αποτύχει από κάθε δυνατή υπηρεσία. Χρειάστηκε να περάσουμε πολλά χρόνια δουλεύοντας ακούραστα για να συγκεντρώσουμε και να συνδυάσουμε τα αποδεικτικά στοιχεία για το τι συνέβη στη Lizzie και τη 19χρονη συγκάλυψη που ακολούθησε. Είναι αδιανόητο για εμάς ότι καμμία από αυτές τις προηγούμενες υπηρεσίες δεν γνώριζε ή υποψιαζόταν την αλήθεια. Τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν εκεί. Μας έχουν φερθεί φρικτά».

Μια άλλη μητέρα, η Joan Bye, της οποίας η κόρη Helenor πέθανε μετά από θεραπεία για λανθασμένη διάγνωση επιληψίας, δήλωσε: «Υπέφερε πολύ, πέθανε άσκοπα, θα μπορούσε να είχε σωθεί, αλλά δολοφονήθηκε από το κράτος».10



Το μονοπάτι φροντίδας του Λίβερπουλ είναι ένα «μονοπάτι προς την ευθανασία»

Η Anna De Buisseret, δικηγόρος από το Ηνωμένο Βασίλειο που εργαζόταν για την Pfizer ως εξωτερικός σύμβουλος διαχείρισης, δήλωσε: «Τη στιγμή που πηγαίνουν στο νοσοκομείο μπαίνουν σε αυτά τα νοσοκομειακά πρωτόκολλα, τα οποία υπαγορεύουν ποια φάρμακα, ποια θεραπεία, θα λάβουν. Και είναι μια ενιαία γενική πολιτική».11

Είναι επίσης ένα μονοπάτι προς την ευθανασία για πολλούς. Η Deevoy είχε προηγουμένως απομακρύνει το σκάνδαλο σε ένα άλλο ντοκυμανταίρ, "Ένας καλός θάνατος; Οι δολοφονίες της μιδαζολάμης». Συνειδητοποίησε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν έβαλαν ένα DNR στον μπαμπά της ενώ ήταν σε οίκο ευγηρίας.

«Έτσι, μίλησα με έναν πληροφοριοδότη γιατρό», είπε η Deevoy. «Μου είπε ότι τους έβαζαν σε ανθρώπους που ήταν άνω των 60 ετών – ταξινομούνταν ως ηλικιωμένοι. Μου είπε ότι τα έβαζαν σε άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας, άτομα με σωματικές αναπηρίες, ακόμη και σε παιδιά με αυτισμό».12

Συνεχίζοντας ένα πρωτόκολλο θανάτου που τέθηκε σε εφαρμογή από το Liverpool Care Pathway, οι οικογένειες των θυμάτων ισχυρίζονται ότι το NHS είναι υπεύθυνο για την ακούσια ευθανασία έως και 457 ατόμων την ημέρα, χωρίς τη συγκατάθεση των ασθενών ή των φροντιστών τους - θάνατοι που συχνά αποδίδονται σε πνευμονία COVID.13

Το Liverpool Care Pathway for the Dying Patient (LCP) ήταν ένα κυβερνητικό πρωτόκολλο που χρησιμοποιήθηκε στην Αγγλία και την Ουαλία για τη «βελτίωση της φροντίδας στο τέλος της ζωής».14 

Αναπτύχθηκε στη δεκαετία του 1990, το πρωτόκολλο είχε ως στόχο να παρέχει κατευθυντήριες γραμμές βέλτιστης πρακτικής κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών ενός ασθενούς και περιελάμβανε καθοδήγηση σχετικά με τον έλεγχο των συμπτωμάτων, τη διακοπή των θεραπειών και την ψυχολογική, κοινωνική και πνευματική φροντίδα.15

Αυτό που συνέβη αντ' αυτού ήταν ένα «μονοπάτι προς την ευθανασία», κατά τη διάρκεια του οποίου οι ασθενείς ναρκώνονταν και στερούνταν τροφής, νερού και ιατρικών θεραπειών, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου η ανάρρωση μπορεί να ήταν δυνατή. 

Το LCP καταργήθηκε το 2014, μετά από δημόσια αναταραχή και μια κυβερνητική αναθεώρηση, η οποία επέκρινε τις πρακτικές του.16



Η πορεία στο τέλος του κύκλου ζωής «πρέπει να σταματήσει»

Ακόμη και μετά την κατάργηση του LCP, ωστόσο, συνεχίστηκαν οι αναφορές από οικογένειες που είπαν ότι οι αγαπημένοι τους μπήκαν στο μονοπάτι και πέθαναν ως αποτέλεσμα.17 

Ο πατέρας Patrick Pullicino, συνταξιούχος νευρολόγος και καθολικός ιερέας, δηλώνει στο «Παριστάνοντας τον Θεό», «Χρειαζόμαστε οι ασθενείς να είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν το θάνατο με φυσικό τρόπο και όχι με κατασκευασμένο τρόπο». Όσον αφορά το μονοπάτι του τέλους της ζωής, ο Pullicino λέει:18

«Υπονομεύει την ιατρική δεοντολογία, επειδή υπάρχουν γιατροί που προσυπογράφουν τον όρκο του Ιπποκράτη και οι οποίοι σε καμμία περίπτωση δεν θα σκότωναν οικειοθελώς κάποιον, επιτρέποντας σε αυτά τα μονοπάτια να χρησιμοποιηθούν στους ασθενείς τους επειδή είναι το «τέλος της ζωής». 

Συνήθιζαν να ελέγχουν το μονοπάτι πολύ προσεκτικά και διαπίστωσαν ότι ο μέσος χρόνος μέχρι το θάνατο από τη στιγμή που ξεκίνησε το μονοπάτι μέχρι τη στιγμή που πέθανε το άτομο ήταν περίπου 39 ώρες. Πρέπει πραγματικά να σταματήσει».

Η ταινία δίνει φωνή στα θύματα και τις οικογένειές τους, λέει η Deevoy, αλλά, τελικά, ελπίζει ότι θα χρησιμεύσει ως κλήση αφύπνισης για την άμεση αλλαγή:19

«Το "Παριστάνοντας τον Θεό" χρησιμεύει ως κλήση αφύπνισης, προτρέποντας την κοινωνία να σταθεί ενάντια στην ιατρική δημοκτονία. Στόχος της είναι να αυξήσει την ευαισθητοποίηση, να ενθαρρύνει τον διάλογο και να απαιτήσει λογοδοσία από τους υπεύθυνους... Η ταινία προσπαθεί να δημιουργήσει διαρκή αντίκτυπο και να ξεκινήσει θετικές αλλαγές στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του Ηνωμένου Βασιλείου».

Δείτε το ντοκυμανταίρ παρακάτω.



ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΑΙΡ:




*

Σημείωση για τους αναγνώστες: Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παραπάνω. Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα της Global Research.

Σημειώσεις

























ΠΗΓΗ: Playing God: An Investigation Into "Medical Democide" in the UK - Global ResearchGlobal Research - Centre for Research on Globalization


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!