Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

ΑΚΟΥΣΤΕ ! ΟΛΟΙ ! Ψ Η Φ Ο Φ Ο Ρ Ι Α ! ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (στήν Αττική) ε π α ν α φ έ ρ ε ι τήν ποδιά...

 


Ψηφοφορία για τήν σχολική στολή σκέφτεται να πραγματοποιήσει Δημόσιο σχολείο στήν Αττική!

Πρόταση να επανέλθει η σχολική στολή έχει κατατεθεί σε δημοτικό σχολείο της Αττικής, από τον Σύλλογο Γονέων, όπως αποκαλύπτειτο Live News, με τους γονείς των μικρών μαθητών να έχουν χωριστεί στα δύο.

Άλλοι συμφωνούν με το μέτρο και λένε «εγώ το θεώρησα πολύ καλή ιδέα. Και στο παιδί άρεσε». 

Κι άλλοι πιστεύουν πως τέτοιες πρακτικές μας πάνε χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στις εποχές της χούντας. «Θυμίζει χούντα. Είμαστε στη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να είμαστε σε αυτήν την κατάσταση. Απαγορεύεται!».

Ψηφοφορία για την σχολική στολή!

Την περασμένη εβδομάδα όλοι οι γονείς του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου έλαβαν αυτό το χαρτί, το οποίο πρέπει να συμπληρώσουν και να υπογράψουν εάν φυσικά συμφωνούν με την απόκτηση σχολικής στολής.



«Αυτό (ο διαχωρισμός) μπορεί να γίνει κι αν ένα παιδάκι φοράει Adidas και το άλλο δεν φοράει. 
Υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός στα σχολεία», δήλωσε η κα Ρουμελιώτη.

Σοβαρό κίνητρο βέβαια υπήρξε κι ένας δεύτερος λόγος. Σύμφωνα με κάποιους γονείς, μαθήτριες της ΣΤ΄ δημοτικού, επιλέγουν ακατάλληλο για σχολικό περιβάλλον ντύσιμο.

«Στο σχολείο αποφάσισαν επειδή κάποια παιδάκια της πέμπτης και της έκτης δημοτικού ερχόντουσαν με μίνι -αντί να πιάσουν τους γονείς και να τους μιλήσουν- αποφάσισαν να κάνουν ενδυμασία σχολείου. 

Έρχονται καμμιά φορά με κοντά φορεματάκια και τέτοια», είπε μητέρα μαθήτριας.


«Εγώ μίλησα με τον διευθυντή και του είπα αυτό που πάτε να κάνετε είναι παράνομο. 

Και γυρνάει και μου λέει «δεν είναι υποχρεωτικό, είναι προαιρετικό». 

Και απαντώ ”τι σημαίνει αυτό;”. 

Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει στο σχολείο αυτό; Θα γίνει μπούλινγκ», ανέφερε μητέρα μαθήτριας.

Σχολική στολή: Τι προβλέπεται από τον νόμο

Η υποχρεωτική σχολική ποδιά έχει καταργηθεί από τον 1982, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να απαγορεύει την χρήση μιας σχολικής ενδυμασίας εφόσον αυτή είναι προαιρετική και σε καμμία περίπτωση δεν επιβάλλεται στους μαθητές να τη φορέσουν.

Σύμφωνα με τους γονείς, η πρόταση του συλλόγου δεν είναι προαιρετική και ο κάθε γονιός μπορεί να φορέσει στο παιδί του ό,τι θέλει.

«Δεν είναι υποχρεωτικό. Το είπε από την αρχή ο διευθυντής ότι δεν είναι υποχρεωτικό».

Για την ώρα το μέτρο δεν έχει εφαρμοστεί, καθώς ακόμη μελετάται πόσοι γονείς είναι σύμφωνοι. 
΄Αν συμφωνήσουν αρκετοί τότε θα προχωρήσουν με την παραγγελία των ρούχων.

3 σχόλια:

  1. Καλησπέρα,πριν από δύο χρόνια που είχα πάει στην Κύπρο,είδα τα πιτσιρίκια να φορούν ποδιές και στολές,εμείς εδώ είμαστε πιο έξυπνοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά είναι βλακείες για να περάσει μια ώρα του μαθήματος με μια ανούσια συζήτηση.
    ΔΙΔΑΚΤΡΑ για τα δημόσια πανεπιστήμια "υπογράφει" ο Πιερρακάκης https://www.press-gr.com/2024/10/blog-post_08.html
    Αν έχεις χρήματα θα σπουδάσεις στο Πανεπιστήμιο αλλιως θα ψάχνεις σε ποιο σόου ταλέντων χρειάζονται νούμερα για τηλεθέαση, ε ταλέντα ήθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ έχω την γνώμη ότι ένα μεγάλο μέρος της βίας στα γυμνάσια και στα λύκεια οφείλεται και στα μεικτά σχολεία. Παλιότερα που ήταν αρρένων και θηλέων δεν υπήρχαν τέτοια προβλήματα. Προσωπικά πήγα σε εξατάξιο γυμνάσιο αρρένων και όλα τα αγόρια ήμασταν αγαπημένα. Όταν στην ίδια τάξη είναι αγόρια και κορίτσια και μάλιστα στην εφηβεία τα αγόρια για να κάνουν εντύπωση στα κορίτσια κάνουν τους μάγκες και τους "άντρες" και δημιουργούνται τα επεισόδια. Τσακώνονται μεταξύ τους ποιος θα ρίξει τις περισσότερες γκόμενες. Όπως στην φύση τα αρσενικά παλεύουν ποιο θα επικρατήσει για να το προτιμήσουν τα θηλυκά. Νομίζω ότι ότι αν ξαναγίνουν ξεχωριστά σχολεία δεν θα υπάρχει αυτός ο ανταγωνισμός μεταξύ των αγοριών και θα ηρεμήσουν τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!