Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ακόμη μία ζωή που κόπηκε - Ένα έθνος σε αναταραχή: Η μεταναστευτική κρίση της Γαλλίας προκαλεί άλλο ένα θύμα





Μόλις μια εβδομάδα μετά τη βάναυση δολοφονία μιας νεαρής Γαλλίδας, της Philippine, στο Bois de Boulogne κοντά στο Παρίσι, στην οποία εμπλέκεται ένας Μαροκινός μετανάστης που αντιμετωπίζει απέλαση, άλλη μια δολοφονία συγκλονίζει τη χώρα.
Αυτή τη φορά, το θύμα είναι ο 17χρονος Kilian Binard, ένας πολλά υποσχόμενος πυγμάχος από τη Νορμανδία, ο οποίος μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, σε χώρο στάθμευσης νυχτερινού κέντρου κοντά στο Bayeux. Ο ύποπτος; Αλγερινός υπήκοος του οποίου η άδεια διαμονής είχε μόλις ανανεωθεί.

Για άλλη μια φορά, οι καταστροφικές συνέπειες των πολιτικών ανοιχτών συνόρων της Γαλλίας και η χαλαρή προσέγγιση της αριστερής κυβέρνησης στη μετανάστευση έρχονται στο προσκήνιο, καθώς το έθνος παλεύει με την αυξανόμενη αίσθηση αδικίας και ανασφάλειας.



Kilian Binard: Μια πολλά υποσχόμενη ζωή κόπηκε από τη βία των μεταναστών

Ο Kilian Binard δεν ήταν απλώς ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο. Ο 17χρονος πρωταθλητής πυγμαχίας της Νορμανδίας, ο οποίος είχε κερδίσει πρόσφατα τον τίτλο του νεαρού ελπιδοφόρου στο αγώνισμά του, ήταν ένας ταλαντούχος νεαρός άνδρας με λαμπρό μέλλον. Αλλά η ζωή του κόπηκε τραγικά σε μια βίαιη επίθεση έξω από το νυχτερινό κέντρο "L'Octavia" στο Subles.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ο Kilian και οι φίλοι του ετοιμάζονταν να φύγουν από το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όταν συναντήθηκαν με τον Nasser Bekaddour, έναν 24χρονο Αλγερινό υπήκοο. 

Σύμφωνα με τα αρχικά ευρήματα, η συμπλοκή, στην οποία συμμετείχαν περίπου είκοσι άτομα, κλιμακώθηκε όταν ο Bekaddour πήρε ένα μαχαίρι από το αυτοκίνητό του και μαχαίρωσε τον Kilian στην πλάτη και το λαιμό, δίνοντας το θανατηφόρο χτύπημα.

Η επίθεση αντικατοπτρίζει την πρόσφατη δολοφονία της Philippine, υπογραμμίζοντας για άλλη μια φορά την αποτυχία του συστήματος μετανάστευσης της Γαλλίας να προστατεύσει τους πολίτες της.





Ο Bekaddour, στον οποίο είχε πρόσφατα ανανεωθεί η δεκαετής άδεια παραμονής του, αρχικά αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά αργότερα παραδέχτηκε ότι πήρε το μαχαίρι κατά τη διάρκεια του καυγά, υποστηρίζοντας ότι «ξεδίπλωσε τη λεπίδα και τη χρησιμοποίησε για να χτυπήσει το πρώτο άτομο μπροστά του», ενώ επέμεινε ότι δεν είχε καμμία πρόθεση να σκοτώσει. 

Ωστόσο, ο Kilian είναι πλέον νεκρός και η οικογένειά του και η κοινότητά του θρηνούν, αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν ένα σύστημα που συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στους μετανάστες έναντι της ασφάλειας των πολιτών του.




Ένα διαλυμένο σύστημα: Ανοιχτά σύνορα και αριστερές πολιτικές στο φταίξιμο

Η άδεια παραμονής του υπόπτου ανακλήθηκε μετά τη δολοφονία του Kilian, αλλά αυτό το αντιδραστικό βήμα έρχεται πολύ αργά. 

Η δολοφονία της Philippine, στην οποία ενεπλάκη ένας Μαροκινός μετανάστης ο οποίος ήταν επίσης υπό εντολή απέλασης, είχε ήδη δείξει τις θανατηφόρες συνέπειες των επιεικών πολιτικών της Γαλλίας απέναντι στους μετανάστες με ποινικό μητρώο. 

Ο συνεργός του Bekaddour, ο οποίος έπαιξε επίσης ρόλο στη συμπλοκή, ήταν υποχρεωμένος να εγκαταλείψει τη γαλλική επικράτεια (OQTF) από τον Ιανουάριο του 2023 - ωστόσο, όπως πολλοί άλλοι, παρέμεινε στη χώρα.

Ο συνεργός, ο οποίος έχει αναγνωριστεί από την αστυνομία για προηγούμενα αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της εξέγερσης, της αντίστασης κατά της σύλληψης και της οδήγησης χωρίς άδεια, εξετάζεται τώρα ως μάρτυρας. 

Το OQTF του, όπως και αυτό του πιθανού δολοφόνου της Philippine, δεν επιβλήθηκε. Πόσα ακόμη επικίνδυνα άτομα θα γλιστρήσουν μέσα από τις ρωγμές πριν η γαλλική κυβέρνηση αναγνωρίσει τη σοβαρότητα της θανατηφόρας αποτυχίας της;



Η δημόσια οργή φτάνει σε σημείο βρασμού

Η δολοφονία του Kilian έρχεται σε μια στιγμή που το κοινό είναι ήδη εξοργισμένο από τη δολοφονία της Philippine. Και τα δύο θύματα θεωρούνται θύματα ενός συστήματος που επέτρεψε σε επικίνδυνα άτομα να παραμείνουν στη Γαλλία ανεξέλεγκτα. 

Όπως θρήνησε ένας από τους προπονητές πυγμαχίας του Kilian σε μια ανάρτηση στο Facebook, «Τι είδους σ**** Γαλλία είναι αυτή, όπου δεν είσαι ασφαλής πουθενά;».






Η οργή είναι εμφανής, με συντηρητικούς πολιτικούς όπως ο Eric Zemmour να μιλούν ανοιχτά. «Είναι πάντα οι ίδιοι άνθρωποι που σκοτώνουν και πάντα οι ίδιοι άνθρωποι που πεθαίνουν», έγραψε ο Zemmour στο "X", συμπυκνώνοντας την οργή που αισθάνονται πολλοί. Hashtags όπως #JusticePourKilian ακολούθησαν γρήγορα αυτά του #JusticePourPhilippine, σηματοδοτώντας την αυξανόμενη αναταραχή καθώς οι πολίτες απαιτούν απαντήσεις, δράση και δικαιοσύνη.


Ο θάνατος του Kilian δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό – είναι μέρος μιας ευρύτερης κρίσης που προκλήθηκε από τις πολιτικές ανοιχτών συνόρων και την αποτυχία της αριστερής κυβέρνησης να επιβάλει τις εντολές απέλασης. 

Το γεγονός ότι τόσο ο Kilian όσο και η Philippine σκοτώθηκαν από μετανάστες που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στη χώρα τροφοδοτεί μόνο την οργή ενός έθνους που αισθάνεται όλο και περισσότερο προδομένο από τους ηγέτες του.




Ένα σύστημα που χρειάζεται μεταρρύθμιση: η Γαλλία πρέπει να δράσει τώρα

Καθώς οι αναταραχές στη Γαλλία συνεχίζουν να αυξάνονται, οι κραυγαλέες αδυναμίες στις μεταναστευτικές πολιτικές του έθνους είναι αναμφισβήτητες. 

Οι μετανάστες με ποινικό μητρώο, όπως ο ύποπτος για τη δολοφονία του Kilian, λαμβάνουν συνήθως το πράσινο φως για να παραμείνουν στη χώρα εις βάρος της δημόσιας ασφάλειας. 

Η ίδια επιείκεια επέτρεψε στον δολοφόνο της Philippine να παραμείνει στη Γαλλία και τώρα, ο θάνατος του Kilian σηματοδοτεί μια ακόμη τραγική αποτυχία του συστήματος.

Παρά την ταχεία παρέμβαση της ομάδας ασφαλείας του νυχτερινού κέντρου, η οποία περιελάμβανε έναν πρώην στρατιωτικό αξιωματικό, τίποτε δεν μπορούσε να γίνει για να σωθεί ο Kilian. 

Ένα μέλος του προσωπικού θυμήθηκε ότι είδε τον Bekaddour αιμόφυρτο καθώς προσπαθούσε να δώσει κάτι στους φίλους του, αλλά ακόμα και όταν τον καταδίωξαν και τον κράτησαν, η ζημιά είχε γίνει.



Το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όπου κόπηκε η ζωή του Kilian έχει κλείσει προσωρινά από σεβασμό προς την οικογένειά του. Ακόμα συγκλονισμένος από τα γεγονότα, ο ιδιοκτήτης Charlie Madelaine δήλωσε: «Κανένας από εμάς δεν είναι έτοιμος να συνεχίσει έτσι».




Η Γαλλία σε οριακό σημείο: Ένα έθνος σε κρίση

Οι δολοφονίες της Philippine και του Kilian Binard υπενθυμίζουν με τραγικό τρόπο ότι η Γαλλία δεν έχει πλέον την πολυτέλεια να αγνοεί τους κινδύνους των ανοιχτών συνόρων και της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης. Αυτά δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά – αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης κρίσης που απειλεί την ασφάλεια και την προστασία του έθνους. Η Γαλλία βρίσκεται σε οριακό σημείο και ο λαός της απαιτεί απαντήσεις, λογοδοσία και, το σημαντικότερο, δράση.

Ως απάντηση στον αυξανόμενο αριθμό θυμάτων, οι Γάλλοι πολίτες τοποθετούν συμβολικά Σταυρούς για να αναπαραστήσουν τις ζωές που χάθηκαν από βίαια εγκλήματα που διαπράχθηκαν από μετανάστες.


Το ερώτημα τώρα είναι πόσες ακόμη ζωές θα χαθούν πριν η κυβέρνηση αναγνωρίσει τελικά την αποτυχία της να προστατεύσει τους πολίτες της. 

Θα θυσιαστούν περισσότερες αθώες ζωές στο όνομα της πολιτικής ορθότητας ή θα λάβει επιτέλους η Γαλλία τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει τα σύνορά της και να αποτρέψει περαιτέρω τραγωδίες;

Το μέλλον της Γαλλίας εξαρτάται από την απάντηση.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΕΔΩ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ
Γερμανία: Reinbek, Schleswig-Holstein, 12.000 τετραγωνικά μέτρα δάσους θα καταστραφούν για να φιλοξενήσουν τους πρόσφυγες. 


ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Πισίνα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία πρέπει να κλείσει λόγω επιθετικών νεαρών μεταναστών
Ομάδες με πολλούς μη κολυμβητές τρομοκρατούν επισκέπτες – το προσωπικό έχει ξεπεράσει τις αντοχές του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!