Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Αφγανοί κακοποιούν παιδιά σε εξωτερική πισίνα: μόνο έξι μήνες φυλάκισης άνευ όρων



Αυτή είναι η «δικαιοσύνη» στην Αυστρία. 

Δύο Αφγανοί κακοποίησαν επτά παιδιά ηλικίας εννέα έως 13 ετών στο Traiskirchen της Κάτω Αυστρίας (όπου δήμαρχος είναι ο ηγέτης του SPÖ Babler).


Η ετυμηγορία: έξι μήνες φυλάκισης άνευ όρων, άλλοι 12 μήνες υπό επιτήρηση. Επομένως, η ποινή φυλάκισης είναι τόσο καλή όσο και η προσωρινή κράτηση. Οι γονείς των θυμάτων είναι έκπληκτοι. Ένα κακοποιημένο παιδί κάνει τη δικαιολογημένη ερώτηση: «Γιατί είναι εδώ;».

Στο δικαστήριο, όπου η υπόθεση εκδικάστηκε στις 3 Οκτωβρίου, οι Αφγανοί δικαιολογήθηκαν για τη μέθη τους. Είχαν πιει αλκοόλ για πρώτη φορά στη ζωή τους – ένα μπουκάλι βότκα. Τότε ήθελαν να «διασκεδάσουν». Κάτω από το νερό, παρενόχλησαν σεξουαλικά έξι κορίτσια και ένα αγόρι, αγγίζοντάς τα στα γεννητικά όργανα.


Οι Αφγανοί θεωρούνται «πρόσφυγες» στην Αυστρία. Ζούσαν στο κέντρο αρχικής υποδοχής Traiskirchen, ένα τεράστιο σπίτι ασύλου που αποτελεί τακτικά το επίκεντρο εγκληματικών ενεργειών από ορισμένους μετανάστες που διαμένουν εκεί.

Ο Patrick, πατέρας ενός των κοριτσιών  λέει στην Kronenzeitung τα λόγια: «Έχασα την πίστη μου στο δικαστικό σώμα εδώ και πολύ καιρό. Όλα αυτά είναι απλά...!" 

Η εννιάχρονη κόρη του ρωτάει γιατί αυτοί οι άνδρες είναι εδώ.

Ο συγγραφέας αυτών των γραμμών έχει ακούσει συχνά αυτή την ερώτηση από παιδιά. Και επίσης τη δήλωση "δεν ανήκουν εδώ".

Αυτό που είναι διαισθητικά προσβάσιμο στα παιδιά και τους νέους είναι προφανώς πολύ περίπλοκο για τους λεγόμενους «αριστερούς». 

Το Λαϊκό Κόμμα υποστηρίζει τη μαζική εισαγωγή αλλοδαπών από το 2015, πιθανώς και για το λόγο ότι μπορείτε να κερδίσετε πολύ καλά από τα σπίτια ασύλου και τις υπηρεσίες ασύλου.

Η μη τελική ετυμηγορία: 18 μήνες φυλάκισης, 6 μήνες εκ των οποίων ήταν άνευ όρων. Αυτό σημαίνει ότι μόνο λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση της δίκης, οι Αφγανοί θα μπορούν να περπατούν ελεύθερα και να καταναλώνουν ξανά βότκα.


Δεν είναι ακόμη γνωστό ποια παράγραφος του Ποινικού Κώδικα εφαρμόστηκε, αλλά το άρθρο 218 του Ποινικού Κώδικα Σεξουαλική παρενόχληση και δημόσιες σεξουαλικές πράξεις θα ήταν μια καλή επιλογή. Η μέγιστη ποινή σύμφωνα με το άρθρο 218 2β (αδίκημα που διαπράχθηκε από κοινού) είναι 2 έτη φυλάκισης. Κατά συνέπεια, ο δικαστής εξάντλησε τις νομικές επιλογές του, ειδικά εάν δεν υπάρχουν προηγούμενες καταδίκες.

Πολλοί δικηγόροι έχουν ήδη δηλώσει στο Report24 ότι το εύρος ποινής για σεξουαλική κακοποίηση στην Αυστρία είναι πολύ χαμηλό κατά τη γνώμη τους. Ως εκ τούτου, οι δικαστές θα έχουν ελάχιστες ευκαιρίες να επιβάλουν αυστηρότερες ποινές, όπως η μακροχρόνια φυλάκιση, και έτσι να επιτύχουν επίσης αποτρεπτικό αποτέλεσμα.

Δύο από τα θύματα εκπροσωπήθηκαν από τον γνωστό δικηγόρο Florian Höllwarth. Ο Höllwarth δήλωσε στο Puls24 ότι θα ήταν καθήκον του κράτους να φέρει αυτούς τους αιτούντες άσυλο πιο κοντά στις δυτικές ηθικές έννοιες. 

Δυστυχώς, σχεδόν κανείς δεν έχει το θάρρος να πει τα πράγματα με το όνομά τους: πρώτον, η παράνομη μετανάστευση δεν πρέπει να είναι δυνατή, δεύτερον, σε περίπτωση εγκληματικής συμπεριφοράς, πρέπει να πραγματοποιείται άμεση απέλαση, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα προέλευσης. 

Όποιος μπορεί να κακοποιήσει παιδιά στην Αυστρία μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει τιμωρία στο Αφγανιστάν.


Δυστυχώς, δεν έχουμε κάποιο σχόλιο από τον ηγέτη του SPÖ Andreas Babler, ο οποίος είναι δήμαρχος του Traiskirchen. Ο Babler προσλήφθηκε επίσης στον δήμο ως υπάλληλος της μονάδας προσωπικού και εισέπραξε τρίτο μισθό ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης ύδρευσης. Τίποτε από αυτά δεν ενόχλησε το 20% των Αυστριακών που ψήφισαν το SPÖ στις τελευταίες εκλογές για το Εθνικό Συμβούλιο.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!