Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

«Μελέτη αριστούργημα» επιβεβαιώνει: Η χρήση μάσκας για παιδιά είναι άσκοπη και επιβλαβής


Εικόνα: 177629169 | Μάσκες © Covid Vladyslav Musiienko | Dreamstime.com





Ο συγγραφέας και «ειδικός στις μάσκες» Ian Miller εφιστά την προσοχή σε αυτό.

Η εργασία δείχνει ότι ακόμη και τα βασικά δομικά στοιχεία της ανθρώπινης ανάπτυξης επηρεάζονται αρνητικά από τη χρήση μάσκας.



Στη Γερμανία, εάν εισαγάγετε "υποχρεωτικές μάσκες" στο Google, θα λάβετε έναν κατάλογο προστίμων ως το έκτο χτύπημα. Αυτό απαριθμεί τα πρόστιμα που θα μπορούσαν να επιβληθούν εάν κάποιος είχε παραβιάσει την απαίτηση μάσκας κατά τη διάρκεια της «περιόδου του κορωνοϊού». 

Το προειδοποιητικό πουλί καταρρίφθηκε εδώ από το Βερολίνο, όπου όσοι είχαν τολμήσει να περπατήσουν χωρίς μάσκα και πιάστηκαν να το κάνουν θα έπρεπε να πληρώσουν 500 ευρώ σε ακραίες περιπτώσεις.

Από τη σημερινή οπτική γωνία, αυτός ο κατάλογος φαίνεται εντελώς περίεργος αν σκεφτεί κανείς ότι, για παράδειγμα, μια μετα-μελέτη BMJ στα τέλη του 2023 έδειξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τη χρησιμότητα της χρήσης μάσκας στα παιδιά (αναφέραμε) και ότι λίγους μήνες αργότερα ακόμη και ο Άντονι Φάουτσι παραδέχτηκε ότι η απαίτηση μάσκας για τα παιδιά είναι χωρίς επιστημονική βάση (αναφέραμε). Και τέλος, ακόμη και τα αρχεία RKI αποκάλυψαν ότι ούτε καν τα οφέλη των μασκών FFP2 δεν είχαν αποδειχθεί (αναφέραμε).

Πρόσφατα, δημοσιεύθηκε μια μελέτη που «επιβεβαιώνει την αλήθεια για τις μάσκες και τα παιδιά», όπως γράφει σε άρθρο του ο Ian Miller, συγγραφέας του βιβλίου «Unmasked: The Global Failure of Covid Mask Mandates». Brownstone.org το δημοσίευσε. Μυλωνάς:


«Ήταν μια αδικαιολόγητη πολιτική απόφαση να αναγκαστούν όλοι να φορούν μάσκα, παρ' όλο που τα εκτεταμένα και αδιάσειστα στοιχεία δείχνουν σαφώς ότι οι μάσκες δεν λειτουργούν. Αλλά ο εξαναγκασμός των παιδιών να φορούν μάσκες ειδικότερα ήταν πολύ, πολύ χειρότερος με αποφασιστικό τρόπο.

Και όχι μόνο επειδή ήταν ένα παράλογο πανδημικό θέατρο χωρίς καμία απόδειξη αποτελεσματικότητας. Αλλά επειδή η χρήση μάσκας προκάλεσε επίσης ενεργά βλάβη, όπως δείχνει μια νέα μελέτη».



Στην πραγματικότητα, το συμπέρασμα των συγγραφέων της μελέτης είναι:

«Η αποτελεσματικότητα της χρήσης μάσκας στα παιδιά δεν έχει αποδειχθεί, ενώ οι τεκμηριωμένες βλάβες της χρήσης μάσκας στα παιδιά είναι ποικίλλες και όχι αμελητέες και θα πρέπει να προκαλέσουν προσεκτικό προβληματισμό. Οι συστάσεις για τη συγκάλυψη των παιδιών στερούνται βασικής ανάλυσης οφέλους-βλάβης.

Η βλάβη που διαπιστώνεται από τη χρήση μάσκας περιλαμβάνει αρνητικές επιπτώσεις στην επικοινωνία και τα συστατικά του λόγου και του λόγου, στην ικανότητα μάθησης και κατανόησης και στην ανάπτυξη συναισθημάτων και εμπιστοσύνης, καθώς και στο γεγονός ότι η σωματική δυσφορία εμφανίζεται, η σωματική δραστηριότητα μπορεί να πραγματοποιηθεί όλο και λιγότερο εντατικά.



Σύμφωνα με τον Miller, αυτό επηρεάζει αρνητικά τα βασικά δομικά στοιχεία της ανθρώπινης ανάπτυξης - «δομικά στοιχεία που τα παιδιά πρέπει να αναπτύξουν σε καλά προσαρμοσμένους, σωματικά και ψυχικά υγιείς εφήβους και ενήλικες».

Από την άποψη του Miller, η μελέτη είναι «ένα αριστούργημα». Και όπως μπορεί να φανεί από την ανασκόπηση της βιβλιοθήκης Cochrane και από την παγκόσμια κατάσταση δεδομένων γενικά, και όπως έχουν επιβεβαιώσει τα στοιχεία που συλλέχθηκαν εδώ και δεκαετίες, υπάρχει μόνο ένα συμπέρασμα, σύμφωνα με τον ίδιο: «Οι μάσκες δεν λειτουργούν».

Ο Miller εφιστά επίσης την προσοχή στο γεγονός ότι σε πολλά μέρη της Βόρειας Αμερικής τα παιδιά, ακόμη και από την ηλικία των δύο ετών σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς, θα έπρεπε να φορούν μάσκες προσώπου για αρκετές συνεχόμενες ώρες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κάθε μέρα. 

Στις ευρωπαϊκές χώρες, από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον η χρήση μάσκας δεν συνιστάται ποτέ για παιδιά κάτω των έξι ετών - και σε πολλές χώρες ούτε καν για παιδιά κάτω των 12 ετών. Φυσικά, αυτό δεν είναι πολύ καλύτερο.



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΘΑΝΑΤΟΙ:







ΣΧΕΤΙΚΑ:




ΗΠΑ: Εντοπίστηκε θανατηφόρα ασθένεια ελαφιών σε 11 κομητείες του Μίσσιγκαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!