Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

ΜΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ: Πώς οι πόλεις C40 θα ελέγχουν το αυτοκίνητο, τις θερμίδες και τα μετρητά σας (βίντεο)




Η έννοια των πόλεων των 15 λεπτών, γνωστή και ως πόλεις C40, είναι μια ελάχιστα συγκαλυμμένη προσπάθεια των παγκόσμιων ελίτ να επιβάλουν ολοκληρωτικό έλεγχο στις ζωές των ανθρώπων.


Ο Shyam Batra, πρώην υποψήφιος δήμαρχος του Λονδίνου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για αυτό που αποκαλεί «διαβολική» ατζέντα που ενορχηστρώνεται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και υποστηρίζεται από αριστερές κυβερνήσεις παγκοσμίως.


Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου Shyam Batra


Τι είναι οι πόλεις C40;

Με την πρώτη ματιά, η ιδέα πίσω από αυτές τις πόλεις μπορεί να φαίνεται ακίνδυνη: μείωση της κυκλοφορίας, μείωση των εκπομπών και δημιουργία περισσότερων κοινοτήτων όπου οι βασικές ανέσεις είναι προσβάσιμες μέσα σε 15 λεπτά από το σπίτι κάποιου. 

Αλλά ο Batra προειδοποιεί ότι αυτό το όραμα κρύβει μια πιο ύπουλη πραγματικότητα. «Σε μια πόλη 15 λεπτών, δεν μπορείς πλέον να οδηγήσεις βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο και πρέπει να αγοράσεις ένα plug-in αυτοκίνητο», λέει. ́ ́Αποφασίζεται για σένα τι μπορείς και τι δεν μπορείς να φας. Ο λογαριασμός σας αποκλείεται εάν παραβιάσετε τους κανόνες."

Σύμφωνα με τον Batra, οι πόλεις C40 αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου του WEF για να αφαιρέσει από τους πολίτες τις ελευθερίες τους με το πρόσχημα της κλιματικής αλλαγής.

«Αυτή είναι μια ανοιχτή φυλακή», υποστηρίζει ο Batra, «και ο πληθυσμός κρατείται στο σκοτάδι».




Η σκοτεινή ατζέντα του WEF

Οι προειδοποιήσεις του Batra επαναλαμβάνονται από πολλούς που βλέπουν το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ως μαριονέτα πίσω από αυτές τις πολιτικές. 

Ο Klaus Schwab, ιδρυτής του WEF, έχει αποδειχθεί ότι χρησιμοποιεί τις λεγόμενες «περιβαλλοντικές» και οικονομικές κρίσεις ως ευκαιρία για να εγκαινιάσει ένα παγκοσμιοποιημένο, αυταρχικό καθεστώς. Οι πόλεις C40, λένε, είναι μόνο μία πτυχή αυτής της ευρύτερης ατζέντας.

Ο Batra ανησυχεί ιδιαίτερα για τον ρόλο του Sadiq Khan, του αμφιλεγόμενου ισλαμικού δημάρχου του Λονδίνου, ο οποίος προεδρεύει της ομάδας C40 Cities Climate Leadership Group.

Σύμφωνα με τον Batra, ο Khan ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο προωθώντας την πρωτοβουλία C40, δουλεύοντας χέρι-χέρι με το WEF για να πείσει άλλες κυβερνήσεις να συμμετάσχουν στο σχέδιο. 

«Οι περισσότερες χώρες σχεδιάζουν να μετατρέψουν ορισμένες πόλεις σε πόλεις των 15 λεπτών», προειδοποιεί, παρομοιάζοντας την κατάσταση με έναν οργουελιανό εφιάλτη όπου οι πολίτες παρακολουθούνται και ελέγχονται συνεχώς.



Η δυστοπική πραγματικότητα

Για τους επικριτές, οι πόλεις C40 αντιπροσωπεύουν ένα ζοφερό μέλλον όπου οι προσωπικές ελευθερίες ανήκουν στο παρελθόν. Το αυτοκίνητο που οδηγείτε, το φαγητό που τρώτε, ακόμη και το πού εργάζεστε θα υπαγορεύονται από τις παγκόσμιες ελίτ σε αυτούς τους περιορισμένους αστικούς χώρους. «Δεν θα μπορέσουμε να εργαστούμε αν δεν είναι στην πόλη μας διάρκειας 15 λεπτών», εξηγεί ο Batra, προσθέτοντας ότι ένα τέτοιο σενάριο θα άφηνε τους ανθρώπους «παγιδευμένους» σε μια διαρκή κατάσταση που μοιάζει με lockdown, θυμίζοντας τους δρακόντειους περιορισμούς Covid που επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Και οι συνέπειες αν αψηφήσεις το σύστημα; Ο Batra προειδοποιεί ότι οι παραβιάσεις - είτε πρόκειται για την οδήγηση ενός απαγορευμένου οχήματος είτε για την κατανάλωση περισσότερων από τις θερμίδες που έχουν κατανεμηθεί για την ημέρα - θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε οικονομικές κυρώσεις ή ακόμα και να παγώσουν τον τραπεζικό σας λογαριασμό. «Αυτά είναι στάδια στα οποία πρόκειται να εφαρμόσουν αυτά τα πράγματα», λέει δυσοίωνα.



Η παγκόσμια εμβέλεια

Ενώ το Λονδίνο είναι ένα κομβικό σημείο για την ατζέντα C40, άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο υιοθετούν παρόμοια πλαίσια. Στην Ολλανδία, το Άμστερνταμ και το Ρόττερνταμ έχουν οριστεί ως πόλεις C40, και στη Βόρεια Αμερική, πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Τορόντο ακολουθούν το παράδειγμά τους.





Η εξάπλωση των πόλεων διάρκειας 15 λεπτών είναι μια συντονισμένη προσπάθεια για την ανάπτυξη του παγκοσμιοποιημένου ελέγχου με το πρόσχημα της βιωσιμότητας. 

Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι το WEF, μέσω των διαφόρων πρωτοβουλιών του, εκμεταλλεύεται τις ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή για να προωθήσει την ευρύτερη ατζέντα του για τη μείωση της ατομικής αυτονομίας.

Σύμφωνα με τα λόγια του Batra, «Δεν πρόκειται για τη σωτηρία του πλανήτη. Πρόκειται για τον έλεγχο του πληθυσμού».




Ο δρόμος μπροστά: αντίσταση ή συμμόρφωση

Τι μπορεί να γίνει; Ο Batra είναι ανένδοτος ότι το κοινό πρέπει να ξυπνήσει μπροστά στην επικείμενη απειλή των πόλεων των 15 λεπτών και να αντεπιτεθεί πριν να είναι πολύ αργά. 

«Θα το καταργήσω», δηλώνει, καλώντας τους άλλους να αναγνωρίσουν ότι «θα είμαστε σε μια ανοιχτή φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής μας» εάν πραγματοποιηθεί το όραμα του WEF.

Προτρέπει τους ανθρώπους να στραφούν σε εναλλακτικές πλατφόρμες, όπως το TikTok, όπου όλο και περισσότερες φωνές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους κινδύνους των πόλεων C40 και άλλων πρωτοβουλιών που υποστηρίζονται από το WEF. «Αποκρύπτεται από το κοινό», λέει ο Batra, τονίζοντας την ανάγκη για ευαισθητοποίηση και αντίσταση από τη βάση.

Η ώρα να αντισταθούμε, σύμφωνα με τον Batra, είναι τώρα. «Αυτό δεν είναι το σωστό», λέει. «Πρέπει να το σταματήσουμε πριν να είναι πολύ αργά».

Καθώς η ώθηση για πόλεις 15 λεπτών κερδίζει δυναμική, το ερώτημα παραμένει:

θα ξυπνήσουν οι πολίτες στην απειλή ή θα βρεθούν εγκλωβισμένοι σε ένα δυστοπικό μέλλον χωρίς διέξοδο;





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!