Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

«Φοβάμαι ότι έχουμε υπερβάλει σχετικά με τον κίνδυνο του Covid»





Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Αγγλίας παραδέχεται στην εξεταστική επιτροπή για τον Covid ότι η κυβέρνηση ενδεχομένως να υπερέβαλε με «το σωστό επίπεδο ανησυχίας» κατά την εισαγωγή των μέτρων. Ο OffGuardian θεωρεί ότι αυτό υποτιμά κατά πολύ την πραγματικότητα.


Την περασμένη εβδομάδα, ο ανώτερος σύμβουλος της κυβέρνησης για θέματα υγείας, Sir Chris Whitty, κατέθεσε ξανά ενώπιον της βρετανικής εξεταστικής επιτροπής Covid. Η Telegraph, μεταξύ άλλων, αναφέρει σχετικά.

Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της Αγγλίας δήλωσε ότι φοβάται ότι η κυβέρνηση είχε «υπερβάλει» όταν ανακοίνωσε την επικινδυνότητα του ιού στην αρχή της «πανδημίας».

 

Εκ των υστέρων, εξακολουθεί να ανησυχεί για το αν ασκήθηκε «η σωστή ποσότητα ανησυχίας» όταν εισήχθησαν προστατευτικά μέτρα και lockdown. Ταυτόχρονα, τόνισε πόσο δύσκολο ήταν να σταθμιστεί αυτό κατάλληλα.

Φυσικά, όλα αυτά είναι μία κραυγαλέα υποτίμηση, κρίνει ο OffGuardian. Αυτό, σε συνδυασμό με μια «επίσημη αποδυνάμωση της έρευνας», μετατρέπει αυτόματα το «ξέρω ότι κάναμε αυτό» σε «φοβάμαι ότι το κάναμε κατά λάθος».

Ο «Covid» είναι ένας ιστός ψεμμάτων και ένα συνονθύλευμα σκόπιμα διογκωμένων στατιστικών στοιχείων που δημιουργήθηκαν ειδικά για να επιτρέψουν αυτά τα ψέμματα. Όλα αυτά είναι γνωστά, σύμφωνα με την πύλη.

Αλλά ο ίδιος ο Chris Whitty είναι ένα καλό παράδειγμα ενός δυνητικά ενδιαφέροντος φαινομένου. Από την αρχή της «πανδημίας», φάνηκε ότι παραδόξως αποστασιοποιήθηκε από τον πανικό που βοήθησε να προκληθεί. 

Ο OffGuardian αναφέρεται σε μια «Ενημέρωση Covid» της 11ης Μαΐου 2020, στην οποία ο Whitty τόνισε την αβλαβότητα της λεγόμενης «θανατηφόρας νέας ασθένειας» «σε καθαρή διπλή σκέψη».

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Whitty φαίνεται να είχε κάποιο βαθμό δυσφορίας ακόμη και τότε λόγω της τεράστιας έκτασης της απάτης.

Αυτή είναι μια υπενθύμιση ότι το κατεστημένο – όσο μονολιθικό κι αν φαίνεται – εξακολουθεί να αποτελείται από ανθρώπινα μέρη που μπορεί να μην συμφωνούν πάντα 100% σε όλα.

Η «απάτη Covid» έχει υποστηριχθεί από σχεδόν όλους τους καθεστωτικούς θεσμούς στον πλανήτη, επισημαίνει ο OffGuardian, αλλά αυτοί οι θεσμοί αποτελούνται από άτομα.

Τουλάχιστον μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους θα είχαν πιθανώς αμφιβολίες, αν και πιθανώς όχι ηθικές.

Μπορεί να είναι μια στοιχειώδης δυσφορία λόγω του φόβου της ανακάλυψης ή / και της αποτυχίας, ή ένα εγώ που δεν θέλει να θεωρηθεί ως κάποιος που λέει ψέμματα.

Θα πρέπει κανείς να αναρωτηθεί πόσοι ήταν αυτοί που αντιστάθηκαν κρυφά σε ένα από τα μεγαλύτερα ψέμματα στην ιστορία - και τι ρόλο έπαιξαν όλοι μαζί στο γεγονός ότι η αφήγηση του Covid δεν μπορούσε τελικά να λειτουργήσει. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε.





ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!