Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

(ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ, ΘΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ!) Δεύτερη γλώσσα στην Ρωσία τα Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Α ! - Οι ιστορικοί δεσμοί, ΑΣΠΙΔΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ του Ε λ λ η ν ι σ μ ο ύ !


 


(ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΒΕΒΑΙΟΙ, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ, ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΞΟΧΟ ΝΕΟ! ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ, ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ, ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΑΣ ΟΣΟ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΑ ΓΙΝΕΤΑΙ! ΚΑΤΑΝΟΗΤΟΝ;)
Πραγματική «Άνοιξη» στις ελληνορωσικές σχέσεις, θα φέρει η υιοθέτηση της ελληνικής, ως δευτέρας ξένης γλώσσης μετά τα αγγλικά, στα σχολεία της Ρωσίας, παρακάμπτοντας την γλώσσα των διπλωματών την γαλλική και την γλώσσα των εμπορικών συναλλαγών, την γερμανική...
Σχετική εικόνα
Η ΡΩΣΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΙΕΒΑ.


Το ρωσικό Υπουργείο Παιδείας, ΔΕΝ επέλεξε, ούτε καν την ιταλική, ή την ισπανική, (η οποία μιλιέται από εκατοντάδες εκατομμύρια κατοίκων στον πλανήτη ως μητρική γλώσσα).

Όπως γίνεται κατανοητό, η ελληνική επιλέχθηκε επειδή ήταν πολιτική απόφαση. Χαρακτηριστικό είναι ότι η γλώσσα μας, μιλιέται μόνο στην Ελλάδα, την Κύπρο και από τους ομογενείς του εξωτερικού.
Κι όμως η Μόσχα, επέλεξε αποκλειστικά αυτήν ως δεύτερη ξένη γλώσσα, δείχνοντας έτσι στον ελληνικό λαό αλλά και στο πολιτικό σύστημα «that they mean business»!

Τα ελληνικά ως ξένη γλώσσα επιλογής, θα διδάσκονται από την 1η Ιανουαρίου 2017 στα σχολεία της Ρωσίας!
Αποτέλεσμα εικόνας για RUSSIAN MINISTER OF EDUCATION olga vasilyeva
H ΡΩΣΙΔΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΝΤΙΜΙΤΡΙ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ.
 
Την σχετική απόφαση και έγκριση των εκπαιδευτικών εγχειριδίων, υπέγραψε η Ρωσίδα υπουργός Παιδείας, Όλγα Βασίλιεβα, στις 10 Νοεμβρίου.

Της υπουργικής αποφάσεως, είχε προηγηθεί σχετική πρόταση για την διδασκαλία της νέας ελληνικής, ως γλώσσης επιλογής, από την έδρα Νεοελληνικής Φιλολογίας, του Πανεπιστημίου του Κουμπάν στο Κρασνοντάρ (νότια Ρωσία), στο πλαίσιο της πολιτικής της χώρας, για τη διδασκαλία των γλωσσών των μειονοτήτων της περιοχής.
 
Τελικά αποφασίστηκε, η εκπαίδευση στα ελληνικά, ως δεύτερη /ξένη γλώσσα, να παρέχεται σε ΟΛΗ την επικράτεια (!)  της Ρωσικής Ομοσπονδίας και συγκεκριμένα στην Ε΄και Στ΄Δημοτικού και στις 3 τάξεις του Γυμνασίου.
 
Αποτέλεσμα εικόνας για RUSSIAN MINISTER OF EDUCATION olga vasilyeva
Η κ.ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΒΛ.ΠΟΥΤΙΝ.

 
"Είμαστε πολύ χαρούμενοι και ικανοποιημένοι, γιατί φτάσαμε σ' αυτό το σημείο, να είναι ορατή η εισαγωγή της ελληνικής γλώσσης, για πρώτη φορά στα ρωσικά σχολεία.
Είναι ένα επίτευγμα που χρειάστηκε αρκετά χρόνια προετοιμασίας. Τα εγχειρίδια για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσης ως γλώσσας επιλογής, ως μιας από τις ξένες γλώσσες, που θα μπορούν να επιλέγουν οι Ρώσοι μαθητές στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και στις πρώτες του γυμνασίου, είναι έτοιμα.
 
Ετοιμάστηκαν, με τη δουλειά που έγινε κυρίως στο Πανεπιστήμιο Κουμπάν", δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας, σε συνέντευξη Τύπου, για την παρουσίαση της νέας προσπάθειας, στην οποία καθοριστική υπήρξε η συμβολή του σταθερού προγράμματος του ΑΠΘ "Ιάσων", για την ίδρυση και πρακτική ενίσχυση πυρήνων ελληνικών σπουδών στα πανεπιστήμια της παρευξείνιας ζώνης.

"Το επίτευγμα αυτό έρχεται σαν αποτέλεσμα πολύχρονων προσπαθειών του ΑΠΘ, για την προώθηση της ελληνικής γλώσσης στις παρευξείνιες χώρες", σημείωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ.

Η είσοδος της ελληνικής στην ρωσική κοινωνία, έχει αποκλειστικά μόνο έναν σκοπό. Την ένταξη της Ελλάδος στην ρωσική σφαίρα επιρροής, έστω κατά ένα μέρος.
Σημειώνεται ότι υπήρξε σερβικό δημοσίευμα προ ημερών, με βάση το οποίο Ν.Τραμπ και Β.Πούτιν, θα χωρίσουν εκ νέου σφαίρες επιρροής... Οι Σέρβοι κατατάσσουν τον εαυτό τους στην ρωσική ζώνη, αλλά αναφέρουν και την Ελλάδα εντός αυτής! [Σημείωση: "αυτά" διαβάζουν ορισμένοι, 'όνομα και μη χωριό',  εκτός και εντός Ελλάδος και βγάζουν ...'φλύκταινες'!]

Φυσικά δεν είναι ιδιαίτερα ρεαλιστικό, αλλά μια ρωσική διείσδυση στην ορθόδοξη ελληνική κοινωνία, είναι. Το να μοιράζονται λαοί την ίδια γλώσσα σημαίνει πολλά...
Έχουν κοινά σημεία και επειδή έχουν κοινές λέξεις, έχουν στο τέλος και κοινές σκέψεις.


Σημειώνεται, ότι μιλάμε για την νέα ελληνική γλώσσα και όχι την αρχαία.
Οι Ρώσοι ανέκαθεν θαύμαζαν την Ελλάδα ως 'Μητέρα της Ορθοδοξίας' και παρά την παρακμή της σημερινής ελληνικής κοινωνίας, ακόμα θεωρούν, ότι μπορεί να επανέλθει στην πρότερη αξιοσέβαστη κατάσταση.
 
[ΑΝ ΑΚΟΥΣΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΟΣ & ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΙΔΗΣΗ ΕΔΩ, ΤΟΤΕ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ..."Γ Ρ Α Ψ Τ Ε   ΜΑΣ"!!!]
 
(Από το ιστολόγιο 'pronews'/"Iωάννης Καποδίστριας").

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!