Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Προσφυγή Εκκλησίας στο ΣτΕ για το τσιπάκι στις ταυτότητες.


Τέσσερις ιερωμένοι, η Εστία Πατερικών Μελετών και δύο δικηγόροι ζητούν να ακυρωθεί η απόφαση για την έκδοσή τους.
Νέος κύκλος αντιπαράθεσης φαίνεται πως ανοίγει μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης, με τις νέες ηλεκτρονικές ταυτότητες -οι οποίες θα φέρουν τσιπάκι- να βρίσκονται στο επίκεντρό της. 
Τέσσερις ιερωμένοι, η Εστία Πατερικών Μελετών και δύο δικηγόροι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας να ακυρωθεί η κοινή υπουργική απόφαση για την έκδοση νέου τύπου ταυτοτήτων, οι οποίες θα αντικαταστήσουν τις σημερινές σε βάθος πενταετίας και περιλαμβάνουν, εκτός των έως τώρα γνωστών στοιχείων, μητρώο κοινωνικής ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ομάδα αίματος και rhesus (προαιρετικά) κ.λπ. 
Οι προσφεύγοντες χαρακτηρίζουν αντισυνταγματικές και αντίθετες στην ΕΣΔΑ, στον Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και την Οικουμενική Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών για τα ανθρώπινα δικαιώματα τις νέου τύπου ταυτότητες.

Μάλιστα, επικαλούνται τα κείμενα του αγίου Παΐσιου «Τα σημεία των καιρών», αναφέροντας ότι τα είχε προβλέψει, και υποστηρίζουν ότι θίγονται άμεσα η θρησκευτική συνείδηση και πίστη των ορθόδοξων χριστιανών κατά παράβαση του Συντάγματος και των διεθνών νομοθετικών κανόνων, καθώς προσβάλλονται οι αρχές και οι δοξασίες μιας θρησκείας χωρίς αυτό να είναι απαραίτητο για την προστασία της δημόσιας τάξης και ασφάλειας. 
Αναφέρουν δε πως τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στο RFID chip των νέων ταυτοτήτων, χωρίς να έχει προηγηθεί η συγκατάθεση των πολιτών, αποτελούν προσωπικά δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, ενώ αποθηκεύεται και ελέγχεται κάθε συναλλαγή του.

Λόγω του RFID chip, υπογραμμίζουν, είναι εφικά ο εντοπισμός και η γνώση του γεωγραφικού στίγματος της θέσης του κατόχου της ταυτότητας, ακόμα και εάν αυτός βρίσκεται σε ιδιωτικό χώρο.
«Τριβέλι Πᾶνος» 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!