Σάββατο, 30 Ιουνίου 2018

Τσαβούσογλου σε ΕΕ: Δώστε μας τη βίζα αλλιώς πάει περίπατο η συμφωνίαΤη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας για το προσφυγικό απειλεί να τινάξει στον αέρα η Άγκυρα, παρά το γεγονός ότι στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών συμφωνήθηκε η εκταμίευση των 3 δισεκ. ευρώ.

Σε συνέντευξή του στο κανάλι NTV ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου άφησε να εννοηθεί ότι η ΕΕ πρέπει να χορηγήσει τη βίζα στους τούρκους πολίτες, ειδάλλως τα συμφωνηθέντα δεν ισχύουν.

 

«Κάποτε κρύβονταν (οι Ευρωπαίοι) πίσω από τους ελληνοκυπρίους για να μην ανοίξουν τα ενταξιακά κεφάλαια. Τώρα λένε άλλα πράγματα… Όμως αν δεν ισχύουν αυτά, τότε δεν θα ισχύει και η συμφωνία για το προσφυγικό ούτε για την επανεισδοχή. Βέβαια, αυτό δεν είναι απειλή, αλλά πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

 

Ο τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί να λάβει μέτρα για την επίλυση του ζητήματος με την παράδοση των F-35 για την Τουρκία, την οποία το Κογκρέσο προσπαθεί να μπλοκάρει.

 

[Πηγή]https://national-pride.org/
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!