Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Με Εντολή Βάκης Νικολούζου Τα ΜΑΤ Στην Λευκίμμη? ΑΝ ΟΧΙ ΠΟΙΟΙ? Γιατί Ψεύδονται!


Άλλη μια επιβεβαίωση για το Priftis News με το Άρθρο Έρχεται Μεγάλη Απόβαση Των ΜΑΤ Στην Κέρκυρα Για Τα Σκουπίδια, στις 4  Ιουνίου επαληθεύτηκε!

Από τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, που ξεπερνούν τις 12 διμοιρίες, οι οποίες περιφρουρούν την περιοχή, και της εγκατάστασης του ΧΥΤΑ-Λευκίμμης.



Φαίνεται ότι πάμε σε άλλη μια βίαια  αντιπαράθεση των κατοίκων με τα ΜΑΤ,  με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής να να επαναλειτουργήσει ο ΧΥΤΑ-Λευκίμμης.

Μια μόλις μέρα πριν, στο Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την ενημέρωση του Δημάρχου Κέρκυρας Κώστα Νικολούζου για τα απορρίμματα, ο Δήμαρχος υπέπεσε σε ένα Μεγάλο Ψέμα στην ερώτηση της Προέδρου του Συλλόγου Αλεύχιμον Μαρίας Κοντομάρη, αν υπάρχουν ΜΑΤ στην Κέρκυρα, ποιοι κάλεσαν τα ΜΑΤ, και αν θα κατέβουν στην Λευκίμμη, ο κ. Νικολούζος απάντησε ότι: Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν δυνάμεις καταστολής ή εάν έρθουν ή πότε. Η θέση μου ότι οι δυνάμεις καταστολής είναι βαριές πληγές στην κοινωνία και πρέπει να αποφευχθούν.

Σήμερα  η Πρόεδρος του Συλλόγου Αλεύχιμον Μαρία Κοντομάρη κανει λόγο για τρομοκρατία με κλειστούς δρόμους από τα ΜΑΤ και δηλώνει πως: Η κατάσταση στη Λευκίμμη είναι τραγική. Η Λευκίμμη αστυνομοκρατείται. Χθες ο Δήμαρχος και ο Αστυνομικός Διευθυντής δεν ήξεραν τίποτα. Σήμερα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Έχουν αποκλείσει όλη την περιοχή τα ΜΑΤ. 


Υπάρχει κόσμος αλλά δεν μπορούμε να περάσουμε πουθενά. Όλα τα στενά, τους δρόμους. Τα πάντα είναι αποκλεισμένα από τα ΜΑΤ. Εγώ κάνω έκκληση σε κάθε πολίτη. Δε μπορεί να είμαστε στο 2018 και να λειτουργούν έτσι στη Δημοκρατία. Τι μπορούμε να κάνουμε; Δε μπορούμε να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματά μας. Θεωρώ πως όλη η Κέρκυρα θα έπρεπε να είναι στους δρόμους.

Σε δημοσίευση της στην προσωπική της σελίδα στο FACEBOOK, η Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, ρίχνει την ευθύνη στον Δήμο Κέρκυρας γράφοντας τα εξής (Σας παρουσιάζουμε τα κύρια κομμάτια)

H εκ του Συντάγματος προβλεπόμενη αρμοδιότητα αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων ανήκει στον Δήμο. Τι θα έπρεπε να γίνει ΤΩΡΑ; Η υποκατάσταση θεσμών και αιρετών αντιπροσώπων της Τ.Α από συλλόγους δεν είναι ίδιον δημοκρατίας. Δημοκρατία δεν είναι επιπλέον ένα νησί να καθίσταται όμηρος της βούλησης τοπικιστικών περιχαρακώσεων που εμφορούνται από τη λογική «στην αυλή του γείτονα». 


Είναι λάθος να παγιδευόμαστε σε διλήμματα με ή χωρίς ΜΑΤ. Το μόνο δίλημμα αυτή τη στιγμή είναι με ή χωρίς τόνους σκουπίδια χύδην στους δρόμους. Και όχι επιλεκτικές ευαισθησίες παρακαλώ. Κανείς δεν θέλει ΜΑΤ. Για τον εμπρησμό του ΧΥΤΑ ποιος μίλησε όμως; Αποδόθηκαν ευθύνες; Εντοπίστηκαν φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί;

Άρθρο Σπύρος Πρίφτης  email: spyros.priftis76@yahoo.gr


[Πηγή]http://priftisnews.blogspot.com/
«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!