Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

"Πνίγηκε" η Μάνδρα και πάλι - Τεράστια προβλήματα στη Δυτική Αττική - Νύχτα αγωνίας για τους κατοίκους (Βίντεο-Φωτο)



Στο έλεος της κακοκαιρίας και πάλι η δυτική Αττική με την κατάσταση στην Μάνδρα να είναι τραγική. Το απόγευμα της Πέμπτης (27.06.2018) λίγο πριν τις 18:00,  η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, αποκαταστάθηκε σε μια λωρίδα, ενώ η κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα διεξάγεται κανονικά.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Αττική οδό, εκτός από την έξοδο προς Μάνδρα, η οποία παραμένει κλειστή.

Τέλος, δυσχερής είναι αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων, από το Δαφνί έως τα διυλιστήρια.
Νωρίτερα, είχε κλείσει η παλαιά Εθνική Οδό ώστε να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί οδηγών. 
Μάλιστα, στη γέφυρα προς την παλαιά Εθνική Οδό είχαν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων! 

Επτά μήνες μετά… και ενώ θρηνήσαμε 24 νεκρούς, στην Μάνδρα δεν έχει αλλάξει τίποτα.
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Πυροσβεστική, 80 πυροσβέστες με 40 οχήματα είναι σε επιφυλακή στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, της Μαγούλας και της Ελευσίνας.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί 60 κλήσεις για άντληση υδάτων καθώς και 35 κλήσεις για παροχή βοήθειας.
Η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου πραγματοποιείται από δύο λωρίδες, ενώ την ίδια ώρα στο ρεύμα προς Αθήνα η κίνηση διεξάγεται κανονικά.
Συγκεκριμένα, τα σημεία τα οποία παραμένουν κλειστά είναι τα εξής:
  1. Νέα Εθνική Οδός Αθηνών Κορίνθου στο 29.5 χλμ, στο ρεύμα προς Κόρινθο (ανοιχτές δυο λωρίδες κυκλοφορίας)
  2. Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Θηβών από γέφυρα Μάνδρας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Θήβα
  3. Κόμβος Μάνδρας-Μαγούλας, ρεύμα προς Αθήνα
  4. Αττική Οδός, έξοδος προς Μάνδρα
  5. Οδός Στρατηγού Ρόκα στο ύψος της συμβολής με την οδό Δούκα, ρεύμα προς Μάνδρα
  6. Οδός Λεωνίδα Στάμου στο ύψος του κόμβου Μάνδρας-Μαγούλας
  7. Οδός Καταδρομέων προς Αγία Αικατερίνη Μάνδρας στα Μέγαρα. Δυσχέρεια στην κίνηση στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου από Δαφνί έως διυλιστήρια




Νωρίτερα είχε ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στην Δήμαρχος Μάνδρας και την Περιφέρεια, με την Δήμαρχο Γιάννα Κριεκούκη να δηλώνει οτι τα έργα δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα και έχουν βαλτώσει στην γραφειοκρατία, και την Περιφέρεια να απαντά οτι τα έργα προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς πρωτόγνωρους για τα ελληνικά δεδομένα. Ενώ απέδωσε τα πλημμυρικά φαινόμενα στην κλιματική αλλαγή.

Μάλιστα, περίπου στις 16:00 η Πυροσβεστική ενημέρωσε για τη δύσκολη κατάσταση σε Μάνδρα και Μαγούλα αναφέροντας «Λόγω έντονης βροχόπτωσης, στις περιοχές Μαγούλας και Μάνδρας Αττικής, η υπηρεσία μας μέχρις στιγμής, έχει δεχτεί 13 κλήσεις που αφορούν παροχές βοηθείας και 30 κλήσεις για άντληση υδάτων».






























«Τριβέλι Πᾶνος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!