Παρασκευή 31 Μαΐου 2019

20 φορές ...Ψ Ε Υ Τ Η Σ !



Ο χρήστης των social media με το ψευδώνυμο Georghy Zhukov κατέγραψε, στο λογαριασμό του στο facebook, τα 20 μεγαλύτερα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα, μην παραλείποντας να τονίσει πως ο σημερινός πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είναι ο μεγαλύτερος ΨΕΥΤΗΣ που γνώρισε η Ελλάδα. Στην ανάρτησή του, μάλιστα, καταρρίπτει τις εξαγγελίες Τσίπρα, αναφέροντας τι πραγματικά συνέβη. 

Ολόκληρη η ανάρτηση

Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν πολιτικό; Η συνέπεια λόγων και πράξεων. Μέσα σε 4 και κάτι χρόνια, ο Alexis Tsipras κατάφερε να περάσει στο συλλογικό ασυνείδητο ως ο μεγαλύτερος ψεύτης πολιτικός που γνώρισε αυτή η χώρα.

Ας δούμε τα 20 μεγάλα ψέματα αυτής της διαδρομής.

Ψέμα #1

Κατάργηση Μνημονίου μ΄ ένα νόμο και ένα άρθρο Η αλήθεια : Υπέγραψε δύο ακόμη μνημόνια με τα σκληρότερα διαρθρωτικά μέτρα και επιτήρηση για υπερπλεονάσματα μαμούθ έως το 2060.

Ψέμα #2

Επί Σύριζα δεν κόπηκαν συντάξεις Η αλήθεια : Μείωση συντάξεων μέσω αύξησης κρατήσεων για περίθαλψη, αύξησης φορολογίας, κατάργησης του ΕΚΑΣ και επαναπροσδιορισμού λόγω νόμου Κατρούγκαλου.

Ψέμα #3

Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας νόμος άδικος, δε διορθώνεται, καταργείται. Η αλήθεια : Ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται έως σήμερα, επιβαρύνοντας τον φορολογούμενο με 3,5 δις ετησίως.

Ψέμα #4

Κατώτατος μισθός 751€ Η αλήθεια : Για το 2019 οι μισθοί διαμορφώνται στα 586€. Επιχειρήθηκε αύξηση βασικού μισθού επί μικτών αποδοχών, η οποία εξαϋλώθηκε λόγω της αλλαγής κλίμακας φορολογίας.

Ψέμα #5

Αφορολόγητο στις 12.000€ για όλους Η αλήθεια : Σταδιακή μείωση αφορολόγητου στα 8.636 € και περαίτερω μείωση στα 5.636€ από 1.1.2020.

Ψέμα #6

Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη – Σεισάχθεια κόκκινων στεγαστικών δανείων Η αλήθεια : Τα κόκκινα δάνεια πωλήθηκαν σε funds, η προστασία περιορίστηκε και πλέον έχουν εκπληρειαστεί σπίτια ιδιωτών.

Ψέμα #7

Ο Σαμαράς θα αυξήσει τον ΦΠΑ Η αλήθεια : Ο Τσίπρας παρέλαβε ΦΠΑ 13% για να τον αυξήσει στο 24% και κατάργησε το ευνοϊκό καθεστώς ΦΠΑ στα νησιά. Επιχειρήθηκε μείωση του ΦΠΑ στα επίπεδα του 2014.

Ψέμα #8

Δημοψήφισμα για να φύγουμε από την Ενωση Τοκογλύφων Η αλήθεια : Το ΟΧΙ στην ΕΕ ελαβε 61,3% και ο Τσίπρας το μετετρεψε σε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, απαξιώοντας την ετυμηγορία του λαού και εξαπατώντας αυτούς που τον πίστεψαν.

Ψέμα #9

Φρένο σε όλες τις Ιδιωτικοποίησεις Η αλήθεια : Ιδιωτικοποήθηκαν τα πάντα και μάλιστα μέσω ανεξάρτητου και μη κρατικώς ελεγχόμενου Υπερταμείου με διάρκεια ζωής ενός αιώνα.

Ψέμα #10

Πρόσβαση ανασφάλιστων στο ΕΣΥ Η αλήθεια : Η πρόσβαση ανασφάλιστων και οικονομικά αδυνάτων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας δόθηκε με υπογραφή Αδωνη Γεωργιάδη (ΦΕΚ Β’ 1465/5.6.2014).

Ψέμα #11

Επαναφορά δώρου Χριστουγέννων στος τέλος του 2015 Η αλήθεια : Ουδέποτε επανήλθε το δώρο. Επιχειρήθηκε να βαφτιστεί ένα προεκλογικό επίδομα ως 13η σύνταξη, το οποίο βέβαια δεν έπεισε κανέναν.

Ψέμα #12

Μείωση φόρου στα καύσιμα για να ζεσταθεί η κοινωνία Η αλήθεια : Αυξήθηκε ο φόρος στα καύσιμα κατά 8 λεπτά το λίτρο – Αυξήθηκαν τα κρούσματα φοροδιαφυγής καυσίμων – Μειώθηκαν ραγδαία οι έλεγχοι.

Ψέμα #13

Διατήρηση δημόσιου χαρακτήρα ΔΕΗ Η αλήθεια: Η ΔΕΗ διασπάστηκε σε εταιρείες που βγήκαν όλες προς πώληση, στην αγορά εισήλθαν δεκάδες ιδιώτες πάροχοι ηλεκτρικήγς ενέργειας και η ΔΕΗ καταρρέει από τα χρέη που δημιουργήθηκαν την τελευταία τετραετία.

Ψέμα #14

ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση περιφερειακών αεροδρομίων Η αλήθεια : Ιδιωτικοποιήθηκαν ήδη 14 αεροδρόμια σε κοινοπραξια Fraport-Κοπελούζου-Κόκκαλη και αναμένεται και β’ φάση με τα εναπομείναντα.

Ψέμα #15

Πάταξη φοροδιαφυγής – αξιοποίηση λιστών Λαγκάρντ & Μπόργιανς Η αλήθεια : Λίγο πάνω από το 10% του τεθέντος στόχου η εισπραξιμότητα των εσόδων. Οι δε αξιώσεις για τη Λίστα Λαγκάρντ παραγράφηκαν οριστικώς και αμετακλήτως.

Ψέμα #16

Διαπλοκή ΜΜΕ – Τραπεζών – Κυβέρνησης Η αλήθεια : Η ΕΡΤ μεταλλάχθηκε στη Φωνή της Αλήθειας. Δανειοδοτήθηκαν επιχειρηματίες για να αποκτήσουν/δημιουργήσουν ΜΜΕ προσκείμενα στον Τσίπρα και δίνεται αφειδώς κρατική διαφήμιση σε συγκεκριμένα φερέφωνα ΜΜΕ.

Ψέμα #17

Κανένας νέος φόρος σε ελευθερους επαγγελματίες & αγρότες Η αλήθεια : Επιβληθηκε προκαταβολή φόρου 100% στους ελεύθερους επαγγελματίες, οι αγρότες αντιμετωπίζονται ως έχοντες ατομική επιχείρηση και καταρήθηκαν όλες οι εκπτώσεις φόρου.

Ψέμα #18

Οι τράπεζες θα περάσουν σε δημόσιο έλεγχο, καμία περίπτωση για capital control H αλήθεια : 28.6.2015 επιβλήθηκαν capital controls. Έκτοτε ο Τσίπρας κάθε 6 μήνες ανακοίνωνε άρση των περιορισμών. Τελικά, ακόμα και σήμερα 4 χρόνια μετα, τα cc δεν έχουν αρθεί ολοσχερώς.

Ψέμα #19

Go back μάνταμ Μέρκελ – Υπερηφάνεια – Εθνική αξιοπρέπεια Η αλήθεια : Όπως η ίδια η Μέρκελ δήλωσε επανειλημμένα, ο Αλέξης ήταν το πλέον κατάλληλο άτομο για μπίζνες.

Ψέμα #20

Κυβερνητική διαφθορά – Υπόθεση Νοβάρτις Η αλήθεια: Μετά από 2+ χρόνια ελέγχων, το «μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών» κατέληξε στον κουβά με την κυβέρνηση απολογούμενη στην κοινωνία για το φιασκο.
Πηγή: Meaculpa
Εικόνα από: afirimeno

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!