Τετάρτη 26 Ιουνίου 2019

Και όμως στα Σκόπια έφτιαξαν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, την Ελλάδα ΟΥΤΕ πατίνια; ΓΙΑΤΙ κύριε; ΦΩΤΟ

ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ!

ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ;

ΠΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ;

ΑΛΛΑ ΕΔΩ, ΑΝ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΙ Η ....ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΣΟΦΙΑΣ 91, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΛΠΙΣ....Τα ΘΡΥΛΙΚΑ Zastava των 750 κ.εκ. αποκτούν ηλεκτροκινητήρα (!) και περνούν στην ηλεκτρική εποχή, βάζοντας στόχο την εγχώρια αλλά και την Παγκόσμια αγορά. 
Στα Σκόπια τα παλαιά Zastava 750 (το Fiat 600 που παραγόταν στην Γιουγκοσλαβία) μπορεί οπτικά να θυμίζουν τις ημέρες και την ζωή στο παλαιό κομμουνιστικό καθεστώς, όμως μπορεί να ανοίξουν τον δρόμο των Σκοπίων στην ηλεκτροκίνηση.... 
Αποτέλεσμα εικόνας για BB Classic Cars

Τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα είναι δημιουργία της «BB Classic Cars», μίας εταιρίας αναπαλαιώσεων κλασικών αυτοκινήτων η οποία μετατρέπει αρκετά από αυτά σε ηλεκτρικά. 

Σχετική εικόνα


Αποτέλεσμα εικόνας για BB Classic Cars

Η εταιρία έχει την οικονομική βοήθεια του κράτους (όταν λίγο πιο νότια απλά φορολογούν την ηλεκτροκίνηση) για να στραφεί το αγοραστικό κοινό στην ηλεκτροκίνηση. 

Αποτέλεσμα εικόνας για BB Classic Cars

 Η κυβέρνηση των Σκοπίων ελπίζει να μπει στην Ευρωπαϊκή ένωση όπου οι νόμοι για την ατμοσφαιρική ρύπανση από τα αυτοκίνητα (αλλά και την παραγωγή ενέργειας με κάρβουνο είναι αυστηροί). 

 Ο Milorad Kitanovski, διευθυντής της 'BB Classic Cars', δηλώνει πως η μετατροπή του Zastava 750, το οποίο παραγόταν στο Kragujevac της Σερβίας από το 1960 ως το 1980, το κάνει όχι μόνο «καθαρότερο» αλλά και πιο γρήγορο. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Milorad Kitanovski

Μάλιστα περιορίζουν την τελική του ταχύτητα στα 120 χλμ. και η αυτονομία τους είναι στα 150 χλμ. 

Σχετική εικόνα

Η φόρτιση διαρκεί 3 ώρες σε οικιακό δίκτυο και 15 λεπτά σε ταχυφορτιστή. «Το κόστος για την τρίωρη φόρτιση ανέρχεται σε λιγότερο από ένα ευρώ για τα 10 kilowatt της μπαταρίας» δήλωσε ο Kitanovski. 

Αποτέλεσμα εικόνας για BB Classic Cars

Οι κινητήρες των οχημάτων είναι της Γερμανικής Kessler, η οποία έχει εργοστάσιο στην Βόρεια Μακεδονία. which has a plant in North Macedonia. Η τιμή του φτάνει τα 20.000 ευρώ και η εταιρία ελπίζει να ξεκινήσει σύντομα εξαγωγές.


https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2019/06/blog-post_942.html#more

"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

3 σχόλια:

 1. αφού τα ξέρετε... στην ελλάδα ούτε σκέητ δεν επιτρέπεται να κατασκευαστεί

  με την ευκαιρία του λόγου, να αποκατασταθεί και η αλήθεια,
  ο Μ. Αλέξανδρος δεν καβαλούσε τον βουκεφάλα αλλά zastava - στην πρώτη έκδοση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ακομα και να κατασκευαζοταν στην Ελλαδα... η ΕΕ θα επιδοτουσε την καταστροφή του μπροστα σε καμερα και δυο μαρτυρες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πικρές αλλά ΠΟΣΟ ΒΑΘΙΑ αληθινές διαπιστώσεις...
  Επιτρέψαμε η υπερήφανη ΕΛΛΑΣ να γονατίσει και να μήν παράγει απολύτως τίποτε.
  Η πατρίδα μας που κατασκεύαζε (συναρμολογούσε) ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ...πρίν τον πόλεμο (!!!), τώρα δεν της επιτρέπουν να φτιάξει ούτε ...οδοντογλυφίδες!
  (Το μεγάλο εργοστάσιο ονομαζόταν Κ.Ε.Α., λειτουργούσε επί Μεταξικής εποχής - ασφαλώς! - και αποδιδόταν ως 'Κρατικόν Εργοστάσιον Αεροπλάνων', μέ έδρα του το Παλαιό Φάληρο, δίπλα σε ένα μικρό εκκλησάκι που υπάρχει έως σήμερα).

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!