Σάββατο 29 Ιουνίου 2019

Α Χ Ν Α εδώ! Μας έχουν ΔΙΑΡΚΩΣ στο Σ Κ Ο Τ Α Δ Ι !

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΡΩΤΗΣΗ: ΟΙ ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ "ΜΑΣ" ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, (ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ ΤΑΧΙΣΤΑ & KAΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ...ΒΗΧΑ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ!) ΤΑΧΑ ΔΕΝ "ΒΡΗΚΑΝ" ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ; 
ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ......

Αποτέλεσμα εικόνας για AKUYU NUCLEAR PLANT


Σε μια πολύ σημαντική αποκάλυψη προέβη τις προηγούμενες ημέρες σεβαστός Τούρκος δημοσιογράφος. Ανακαλύπτονται ΡΩΓΜΕΣ στα  θ ε μ έ λ ι α   του υπό κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου στο Άκουγιου τηυς Τουρκίας.


Σχετική εικόνα

Η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2018. 
Το κόστος του εργοστασίου έχει υπολογιστεί στα 20 δισεκατομμύρια δολλάρια. 

Κάθε ένας από τους 4 αντιδραστήρες θα έχει ισχύ 1200MW. Την κατασκευή έχει αναλάβει η Ρωσική (κρατική) εταιρεία Rosatom.

Σχετική εικόνα

Η είδηση της εύρεσης ρωγμών στα τσιμέντα των θεμελίων έγινε γνωστή από τον δημοσιογράφο Olcay Aydilek που εργάζεται στο Haberturk τον περασμένο μήνα. 
Ο δημοσιογράφος χαίρει εκτίμησης ανάμεσα στον δημοσιογραφικό κόσμο της Τουρκίας και έχει δηλώσει ότι έχει διασταυρώσει την πληροφορία από πολλές πηγές.

Σύμφωνα με το Al-Monitor οι πρώτες ρωγμές στα θεμέλια του αντιδραστήρα του πυρηνικού εργοστασίου ανακαλύφθηκαν τον Ιούλιο του 2018. 

Σχετική εικόνα

Η Τουρκική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας επενέβη και διορθώθηκαν οι ρωγμές, με νέες στρώσεις ειδικού τσιμέντου. 
Σε ανακοίνωσή της με ημερομηνία 8η Μαΐου ισχυρίζεται πως περισσότερα από 17.000 κυβικά μέτρα ειδικού τσιμέντου (!) που εισχωρεί στις ρωγμές τοποθετήθηκαν στα θεμέλια. 
Η ανησυχία που προκλήθηκε στον κόσμο είχε ως αποτέλεσμα την έκδοση νέας ανακοίνωσης, στην οποία υπήρχε άρνηση ύπαρξης ρωγμών!

Οι πολιτικοί της Μερσίνας έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να προβεί σε επίσημη ανεξάρτητη έρευνα για το ζήτημα. 
Η περιοχή που κατασκευάζεται το πυρηνικό εργοστάσιο, θεωρείται  σει-σμο-γε-νής  και όλοι αναρωτιούνται τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση σεισμού, από την στιγμή που δημιουργούνται ρωγμές στα θεμέλια χωρίς να γίνονται σεισμοί!
Αποτέλεσμα εικόνας για ROSATOM
Οι τοπικές Αρχές έμαθαν πως τα προβλήματα προκλήθηκαν είτε για τεχνικούς λόγους και ήταν δυνατό να επιδιορθωθούν, είτε εξ αιτίας κινήσεων του εδάφους, κάτι που είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. 

Στην περίπτωση αυτή, ένα πυρηνικό ατύχημα θα προκαλούσε σοβαρότατα προβλήματα σε μια περιοχή 500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ θα επηρεαζόταν η Κύπρος και η Συρία, υποστηρίζουν οι ειδικοί. 

Σχετική εικόνα

Στο χειρότερο σενάριο, ένα ραδιενεργό νέφος θα εξαπλωνόταν σε μια περιοχή 100.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων!

Όσοι ανησυχούν και ζητούν να γίνει ανεξάρτητη έρευνα στο υπό κατασκευή πυρηνικό εργοστάσιο για να διαπιστωθεί η ασφάλεια της κατασκευής, φοβούνται πως δεν θα επιτραπεί πότε σε ανεξάρτητους ερευνητές να ελέγξουν το εργοστάσιο, το οποίο προγραμματίζεται να λειτουργήσει το 2023.

Ας ελπίσουμε (;;;) πως θα πρυτανεύσει (;;;;;;) η λογική και η κοιμώμενη Ευρωπαϊκή Ένωση που λαμβάνει πρωτοβουλίες για οτιδήποτε ανούσιο, θα ξυπνήσει από τον γραφειοκρατικό της λήθαργο και θα αναγκάσει την Τουρκία να δεχτεί τον έλεγχο του υπό κατασκευή πυρηνικού εργοστασίου από ειδικούς της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, την στιγμή που απειλείται το περιβάλλον, το οποίο η Ε.Ε. υποτίθεται κόπτεται να προστατεύσει μέσω απαγόρευσης χρήσης λιγνίτη και του περιορισμού των εκπομπών των αερίων του θερμοκηπίου. 

Σχετική εικόνα

Η κατασκευή ενός ασταθούς πυρηνικού εργοστασίου, μπορεί να προκαλέσει πολλαπλάσια προβλήματα στο περιβάλλον, σε σχέση με αυτά από τα οποία προτίθεται να το προστατέψει η Ε.Ε. με τους περιορισμούς που θέτει στα κράτη μέλη της...

Πηγή: Cosmostatus


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!