Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Ο πιο ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ελεύθερος σκοπευτής στην Ιστορία ! (Κ α θ ά ρ ι σ ε πάνω απο 500 Σοβιετικούς!!!) [Βίντεο]



Σίμο Χέϊχε: Ο στρατιώτης που γινόταν ένα με το χιόνι και έσπερνε ΤΡΟΜΟ και ΟΛΕΘΡΟ στους Σοβιετικούς!

Αποτέλεσμα εικόνας για simo hayha rifle

Ο Σίμο Χέϊχε, επίσης γνωστός και ως «Ο Λευκός Θάνατος» («The White Death,») ήταν ένας Φινλανδός ελεύθερος σκοπευτής, ο οποίος σκότωσε περισσότερους από 500 στρατιώτες σε 100 ημέρες (!) κατά το χειμερινό πόλεμο ενάντια στην Σοβιετική Ένωση (Ρωσο-φινλανδικός πόλεμος) το 1939-1940.

Αποτέλεσμα εικόνας για simo hayha rifle

Ο Χέϊχε το κατάφερε αυτό με μια φινλανδική παραλλαγή σοβιετικού τυφεκίου, το Μ/28, του αξιόπιστου σοβιετικού τυφεκίου Mosin-Nagant (γνωστό και ως Pystykorva (Πουστουκόρβα).

Αποτέλεσμα εικόνας για simo hayha rifle

Προτιμούσε να χρησιμοποιεί μεταλλικό σκόπευτρο και όχι τηλεσκοπικό έτσι ώστε να δίνει μικρότερο στόχο στον αντίπαλο, διότι με τηλεσκοπικό σκόπευτρο ο ελεύθερος σκοπευτής πρέπει να σηκώνει το κεφάλι περισσότερο κατά την σκόπευση και παρατήρηση...

Αποτέλεσμα εικόνας για simo hayha rifle

Επίσης με τον τρόπο αυτό περιόριζε την πιθανότητα αντανάκλασης από το τηλεσκοπικό σκόπευτρο, που ενδεχομένως να πρόδιδε την θέση του.

Μία ακόμα τακτική του Χέϊχε ήταν να συμπιέζει το χιόνι μπροστά από το όπλο, κάνοντάς το συμπαγές, ώστε κατά τη διάρκεια της βολής και το κλώτσημα του όπλου να μην εκτοξεύεται και προδίδει την θέση του καθώς επίσης καθ΄όλη την διάρκεια αναμονής και ενέδρευσης, είχε στο στόμα του χιόνι (!!!) ώστε η ανάσα του να μην εξαχνώνεται στον παγωμένο αέρα και γίνεται εμφανής σε περίπτωση που η περιοχή εποπτευόταν από κυάλια των αντιπάλων.

Αποτέλεσμα εικόνας για simo hayha rifle

Οι Ρώσοι προσπάθησαν με πολλούς τρόπους να τον εξολοθρεύσουν, τοποθετώντας και αυτοί ελεύθερους σκοπευτές καθώς και με τυφλές ή στοχευμένες βολές πυροβολικού.

Αποτέλεσμα εικόνας για simo hayha rifle

Η καρριέρα του τελείωσε όταν τελικά οι σκοπευτές πέτυχαν τον στόχο τους και τον πυροβόλησαν στο πρόσωπο, καταστρέφοντας ένα μέρος από το μάγουλό του και της κάτω γνάθου.



Ωστόσο επέζησε για να γίνει ένας από τους πιο θρυλικούς ήρωες της Φινλανδίας.


Βρέθηκε και διασώθηκε από συμπολεμιστές του οι οποίοι ανέφεραν αργότερα ότι «το μισό του κεφάλι έλειπε»! 

Αποτέλεσμα εικόνας για simo hayha

Ο Χέϊχε παρέμεινε αναίσθητος μέχρι τις 13 Μαρτίου, την ημέρα που ουσιαστικά σταμάτησε ο πόλεμος μεταξύ Φινλανδίας και Σοβιετικής Ένωσης.

Αποτέλεσμα εικόνας για simo hayha rifle

Λίγο αργότερα ο Χέϊχε προήχθη από το βαθμό του δεκανέα στο βαθμό του ανθυπολοχαγού από τον Φινλανδό στρατάρχη Καρλ Γκούσταφ Έμιλ Μάνερχάϊμ.
Σχετική εικόνα

Κανένας άλλος στρατιώτης στην ιστορία του φινλανδικού στρατού, δεν προήχθη τόσο γρήγορα όσο ο Χέϊχε.

Ο Χέϊχε χρειάστηκε πολλά χρόνια για να ανανήψει από τα βαριά τραύματα που υπέστη, καθώς η σφαίρα του είχε σπάσει το σαγόνι και είχε διαλύσει το αριστερό του μάγουλο. 

Σχετική εικόνα

Αποτέλεσμα εικόνας για simo hayha

Τελικώς επανήλθε και έγινε επιτυχημένος κυνηγός ταράνδων και εκτροφέας σκύλων μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. 
Πέθανε το 2002 από φυσικά αίτια.


ΠΗΓΗ: Newmoney.gr


"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!