Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Μπομπ Μάρλεϊ βαπτίστηκε Χριστιανός Ορθόδοξος 8 μήνες πριν τον θάνατό του!




Ο Μπομπ Μάρλεϊ είχε ασπασθεί την Ορθοδοξία και είχε βαπτιστεί έναν χρόνο πριν πεθάνει.
Στις 4 Νοεμβρίου 1980, οκτώ περίπου μήνες πριν το θάνατό του κι ενώ βρισκόταν στις ΗΠΑ, ο Μπομπ Μάρλεϊ βαπτίστηκε στην Αιθιοπική Ορθόδοξη Εκκλησία με το όνομα Μπερχανέ Σελασιέ (Berhane Selassie = «Φως της Τριάδας»).
Η βάπτιση του Μάρλεϊ από τον αρχιεπίσκοπο της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 
Υποστηρίζεται ότι η μητέρα του, Σεντέλα Μπούκερ, τον πίεζε να βαπτιστεί, ενώ ο ίδιος αντιδρούσε όντας μέλος των Δώδεκα Φυλών, αλλά τελικά συμφώνησε υπό το φόβο του θανάτου και ως χάρη προς τη μητέρα του.

Σύμφωνα με τον αρχιεπίσκοπο της Αιθιοπικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Abuna Yesehaq, ο Μάρλεϊ εκκλησιαζόταν κι επιθυμούσε να βαπτιστεί για μεγάλο διάστημα πριν το κάνει τελικά.

Αρκετοί Ρασταφαριανοί δυσαρεστήθηκαν με τη δημοσιοποίηση της βάπτισης, που επήλθε με την κηδεία του, ενώ μέλη των «Δώδεκα Φυλών» θεώρησαν τη βάπτισή του ως προδοσία κατά του κινήματος Ρασταφάρι.

Αντίθετα άλλοι συγγραφείς τη θεωρούν ως προσχώρηση σε ήδη υπάρχον κίνημα το οποίο διατηρούσε τις πολιτικές και κοινωνικές θέσεις και τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακηριστικά των Ράστα, ενώ παράλληλα τιμούσε τον αυτοκράτορα χωρίς να τον λατρεύει. 
Στο κίνημα αυτό ανήκαν και άλλα συγκροτήματα όπως οι Abyssinians, αλλά και τα περισσότερα μέλη της οικογένειας του Μάρλεϊ.

Πάντως, πολλά τραγούδια του Μάρλεϊ κάνουν αναφορές στη Βίβλο, μερικές φορές μέσα από λογοπαίγνια που συγχώνευαν τον ακτιβισμό και τη θρησκεία, όπως το «Revolution» και «Reveletion»:

Ο Μπομπ Μάρλεϊ έπαιξε την τελευταία του συναυλία στο Stanley Theater στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνιας στις 23 Σεπτεμβρίου 1980. Η ζωντανή εκτέλεση του «Redemption Song» στο Songs of Freedom ηχογραφήθηκε σε εκείνο το σόου. 
Μετέπειτα ο Μάρλεϊ αναζήτησε βοήθεια από τον ειδικευμένο Γερμανό (από το Μόναχο) Josef Issels αλλά ο καρκίνος του είχε ήδη προχωρήσει στο τελικό του στάδιο.

Καθώς επέστρεφε από την Γερμανία στο σπίτι του στη Τζαμάικα για τις τελευταίες του μέρες, ο Μάρλεϊ χρειάστηκε να προσγειωθεί στο Μαϊάμι για άμεση ιατρική περίθαλψη. 

Πέθανε στο νοσοκομείο Cedars of Lebanon στο Μαιάμι της Φλόριντα το πρωί της 11ης Μαΐου 1981 σε ηλικία 36 χρονών. 
Η εξάπλωση του μελανώματος στους πνεύμονες και τον εγκέφαλο του προκάλεσε το θάνατο.

Τα τελευταία του λόγια στον γιο του Ziggy ήταν «Money can’t buy life» («Τα λεφτά δεν αγοράζουν την ζωή»).

pronews


=============================
Κατόπιν των ανωτέρω, έχουμε τήν αίσθηση πώς προκύπτει η απορία, η Αιθιοπική Εκκλησία είναι ορθόδοξη, ή πρόκειται γιά Κόπτες, όπως εκείνοι της Αιγύπτου;

"Ιωάννης Καποδίστριας"

7 σχόλια:

  1. > Άγιος Λουκάς Κριμαίας:

    > Να πίνετε αγιασμό, όσο πιο συχνά μπορείτε.
    > Αυτό είναι το καλύτερο και αποτελεσματικότερο φάρμακο.
    > Μιλάω όχι μόνο σαν ιερέας, αλλά ως γιατρός. Από την εμπειρία μου στον τομέα της Ιατρικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. -> ο Αγιασμός όχι μόνο δεν αλλοιώνεται όσα χρόνια κι αν περάσουν, αλλά ενεργεί ευεργετικά σε πολλές περιπτώσεις της καθημερινής ζωής. Δώστε λοιπόν ή ραντίστε με λίγο Αγιασμό ένα ματιασμένο άτομο και αμέσως «ξεματιάζεται»! Δώστε λίγο Αγιασμό σε ένα δαιμονισμένο άτομο και θα δήτε αμέσως πως θα αντιδράσει! Επομένως ο Αγιασμός ΔΕΝ ΕΧΕΙ αντισηπτικές μόνο ιδιότητες, όπως θέλει να πιστεύει ο λογικά σκεπτόμενος και εν ταυτώ παραλογιζόμενος άνθρωπος, αλλά έχει κυρίως αγιαστικές ιδιότητες! Εκδιώκει τον Διάβολο και προστατεύει τη ζωή μας. Από την Εκκλησία μας παρέχεται ως όπλον κατά του Διαβόλου «και προς πάσαν ωφέλειαν επιτήδειον».
      3. Ένα παράδειγμα για την ευεργετική επίδραση του αγιασμού στο δαιμονισμένο άνθρωπο αναφέρεται στο βίο της Οσίας Ματρώνας της τυφλής, της εν Μόσχα, έχει δε ως εξής:

      «Η Ζηναϊδα Ζδάνοβα διηγείται πως το 1946 στο σπίτι τους, όπου φιλοξενούνταν τότε η Ματρώνα, έφεραν μία γυναίκα, που κατείχε μεγάλη θέση. Ο μοναχογυός της τρελλάθηκε και ο άνδρας της σκοτώθηκε στο μέτωπο. Η ίδια φυσικά ήταν άθεη. Πήγαινε τον άρρωστο γυιό της στην Ευρώπη, αλλά ονομαστοί εκεί ψυχίατροι δεν τον βοηθήσανε.
      «Ήρθα σε σας από την απελπισία μου, είπε. Δεν έχω να πάω πουθενά αλλού».
      Η Ματρώνα τη ρώτησε:
      -«Άμα ο Κύριος κάνει το παιδί σου καλά, θα πιστέψεις στο Θεό»;
      -«Δεν ξέρω πως είναι το να πιστεύει κανείς», απάντησε η γυναίκα.
      Τότε η Ματρώνα είπε να της φέρουν νερό καί μπροστά στήν καημένη τη μητέρα διάβασε μεγαλοφώνως ευχές στο νερό. Μετά, δίνοντάς της το νερό, είπε:

      «Νά πας τώρα στό "Κάσενκο", (δηλ. στο κεντρικό ψυχιατρείο της Μόσχας), συνεννοήσου με τούς νοσοκόμους να τον κρατάνε γερά, όταν θα τον φέρουν σε σένα. Θα σπαρταράει, αλλά εσύ ρίξε του το νερό στό πρόσωπο, να μπει και στο στόμα".
      "Σέ λίγο καιρό, -συνεχίζει ή Ζηναϊδα-, είδαμε εγώ και ο άδελφός μου ότι ξαναήρθε εκείνη η γυναίκα στη Ματρώνα. Την ευχαριστούσε γονατισμένη και έλεγε ότι τώρα το παιδί της είναι καλά, το πως και τι έγινε. Όταν έφθασε στο ψυχιατρείο έκανε ακριβώς όπως της είχε πει ή Μάτουσκα. Εκεί ήταν μία αίθουσα, τήν όποία διαχώριζε κιγκλίδωμα. Από την μία πλευρά οδηγήσανε το γυιό της κι από την άλλη πλησίασε εκείνη. Το μπουκαλάκι με το νερό το είχε στην τσέπη. Το παιδί σπαρταρούσε καί φώναζε:
      «Μαμά, πέταξε έξω αυτό πού έχεις στην τσέπη σου. Μη με βασανίζεις»! Τα έχασε! Πώς το έμαθε; «Του έριξε γρήγορα από το μπουκαλάκι στο πρόσωπο, μπήκε και μέσα στο στόμα και το παιδί αμέσως ησύχασε! Τα μάτια του έγιναν ήρεμα και είπε: «Τι ωραία που είναι τώρα»!
      Σέ λίγο καιρό τον απολύσανε»! ( βλ. Η Αγία Ματρώνα της Μόσχας, Θεσσαλονίκη 2002, σελ. 41-42)

      Διαγραφή
  2. -> Γρηγορείτε και προσεύχεσθε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κάποιες Απορίες-Ερωτήματα οι Κόπτες=Χριστιανοί της Αιγύπτου κατά άλλους Αιρετικοί-Μονοφυσίτες κ δεν ξέρω και εγώ τι άλλο ΣΦΑΓΙΑΖΟΝΤΑΙ κατά δεκάδες-εκατοντάδες εδώ και πολλά Χρόνια εντός των Εκκλησιών τους απο Φανατικούς Ισλαμιστές όταν "φεύγουν" πάνε στον Παράδεισο ή όχι επειδή είναι "Αιρετικοί" εντός ή εκτός εισαγωγικών;; Αυτοί είναι Εν Χριστώ αδέρφια με τους Υπόλοιπους Χριστιανούς ή μιάσματα πάλι εντός ή εκτός εισαγωγικών;; Αλήθεια γιατί ποτέ ΔΕΝ έχει γίνει Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις Βομβιστικές επιθέσεις και τα θύματα απο αυτές απο την Ελλαδική Εκκλησία..;; θα μου πεις τώρα εδώ δεν ασχολούνται με άλλα...ή μάλλον έχει Ασχολίες η Διοίκηση της Εκκλησίας να παραμένει ΠΑΓΕΡΑ ΣΙΩΠΗΡΗ!!! σε ότι συμβαίνει στην Ελλάδα..!!! μαζί βέβαια και με την Λαθρό-εισβολή σαφώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως είδες η άκουσες να έχει γίνει καμιά διαμαρτυρία
      για τα τα εκατοντάδες εκατομμύρια θύματα
      ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ ("γαλλική επανάσταση" σοβιετική ένωση, Αλβανία Κίνα και άλλες κομμουνιστικές δικτατορίες) συνανθρώπους μας ,
      από τους "προοδευτικούς του διαφωτισμού" αριστερούς κομμουνιστές;

      Δεν είναι λοιπόν θέμα Παραδείσου. Μην μπερδεύεσαι και ψάξε αλλού να βρείς το γιατί
      δεν ομιλεί κανείς για τους απειράριθμους δολοφονημένους συνανθρώπους μας.

      Εξ'άλλου από αυτό που λές φαίνεται ολοκάθαρα και ΄το δήθεν ενδιαφέρον
      των αριστερών "προοδευτικών" της διεθνιστικής παγκοσμιοποίησης
      για τους ανθρώπους γενικά ...ανεξαρτήτως Θρησκεύματος χρώματος και φυλής...

      Διαγραφή
    2. Ναι σωστά είναι εκατομμύρια παντού όμως το κυρίαρχο ερώτημα παραμένει ΓΙΑΤΙ;;;;;;; εννοείται βέβαια ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟ για ευνόητους λόγους...τι ψάχνεις να βρείς...βέβαια για να είμαστε έντιμοι ΔΕΝ είναι μόνο οι δήθεν "προοδευτικοί-αριστεροί" της διεθνιστικής παγκοσμιοποίησης αλλά και η άλλη πλευρά του Νομίσματος (αν υπάρχει βέβαια αφού είναι στο κόλπο όλοι μαζί κυριολεκτικά..)δηλαδή η Μασωνοδεξιά,νεο-φιλελέ,πρώην-Συντηρητικοί(όπως θέλεις ονόμασέ τους)δήθεν υπέρ κάποιων "Αξιών" μπλά-μπλά-μπλά...ο καθένας πηγαίνει στην δική του Ομαδούλα σαν θαμώνας ή/και επίσημος προσκεκλημένος Λέσχη Build..berg..Λέσχη Ρώμης..(ΟΧΙ ΒΡΕ ΦΗΜΕΣ είναι όλα-ΔΕΝ υπάρχουν..)κάπου στην Βόρεια Ιταλία μια άλλη ψυχή μυήθηκε πριν λίγα Χρόνια..πολύ όμορφο περιβάλλον η Λίμνη στο Κόμο...η Χαρτοπαιχτική Λέσχη που παίζουνε Θανάση-πόκα-21 κτλ...πάντως οι Διαδρομές-μέρη που διανύουν είναι γνωστές Άγιο Όρος-στην Λέσχη..όπου συχνάζει-ΕλληνοΑμερικάνικες Ενώσεις-ΑΧΕΠΑ..-Παραδοσιακό Προσκύνημα στο Ισραήλ κτλ. και βεβαιότατα ΔΕΝ τους καίγεται καρφί προκειμένου να ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ τις Συνθήκες Ζωής για τους Ανθρώπους-ίσα-ίσα...το αντίστροφο κ το Δήθεν Ανθρωπιστικό Ενδιαφέρον είναι Μεροληπτικό+Στοχευμένο.

      Διαγραφή
  4. Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης:
    «Θα γίνει κάτι στην ζωή σου, αλλά θα περάσει χωρίς να το πάρεις χαμπάρι».

    https://www.orthodoxianewsagency.gr/gnomes/i-aeroporiki-tragodia-kai-o-agios-porfyrios-2

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!