Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019

ΘΕΛΕΤΕ έτσι να "καταντήσουμε" ;




Ένας δήμος στην Σουηδία που έλαβε έναν από τους υψηλότερους αριθμούς αιτούντων άσυλο αντιμετωπίζει φορολογική κρίση, καθώς οι ντόπιοι τον εγκαταλείπουν, αποδεκατίζοντας την τοπική φορολογική βάση...
Αποτέλεσμα εικόνας για σουηδική σημαία

Ο Δήμος του Filipstad δέχθηκε πολλούς αιτούντες άσυλο κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής κρίσης του 2015 και τώρα αντιμετωπίζει αυξανόμενο κόστος, καθώς η ανεργία των μεταναστών έχει αυξηθεί και τα ποσοστά οικονομικής βοήθειας έχουν τριπλασιαστεί, αναφέρει το 'SVT'.

Ο Claes Hultgren, ο τοπικός δημοτικός διευθυντής, περιέγραψε την κατάσταση, λέγοντας για τον μεταναστευτικό πληθυσμό: 
"Σε αυτή την ομάδα, η ανεργία και η εξάρτηση είναι πολύ ψηλά, ενώ τα επίπεδα εκπαίδευσης είναι πολύ χαμηλά. 
Αυτή η ομάδα διατρέχει τον κίνδυνο να καταλήξει σε μια αιώνια αποξένωση που ήδη επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία του δήμου".

"Είναι πολύ μεγάλοι ίσως και είναι αναλφάβητοι, ή έχουν ένα πολύ χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο. 
Πρέπει να αποδεχθούμε ότι θα υπάρξουν μερικοί άνθρωποι που θα χρειαστούν την υποστήριξη της κοινωνίας για την επιβίωσή τους", πρόσθεσε ο Hultgren.

Η επιβάρυνση αυξήθηκε καθώς εκατοντάδες γηγενείς Σουηδοί έχουν φύγει μεταξύ του 2012 και του 2018, κατά την ίδια περίοδο που ένας μεγαλύτερος αριθμός αλλοδαπών κατέφθανε. 
Οι στατιστικές δείχνουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των γηγενών που έφυγαν ήταν σε ηλικία εργασίας.

Ενώ οι κενές θέσεις εργασίας εξακολουθούν να υπάρχουν στον δήμο, οι θέσεις εργασίας απαιτούν δεξιότητες στη γλώσσα και την κατάρτιση που διαθέτουν λίγοι από τους μετανάστες.

Σύμφωνα με άλλη έκθεση του SVT, η πόλη του Γκέτεμποργκ αντιμετωπίζει παρόμοιο πρόβλημα, καθώς οι γηγενείς Σουηδοί εργάσιμης ηλικίας μετακινούνται από την πόλη σε κοντινούς δήμους, συχνά για να αγοράσουν ένα σπίτι και να πάρουν τα χρήματά τους μαζί τους.

Ενώ πολλές πόλεις της Σουηδίας αντιμετωπίζουν ελλείψεις στέγασης, το ποσοστό ανεργίας μεταξύ των αυτόχθονων Σουηδών και των μεταναστών είναι έντονο. 

Η πόλη του Μάλμο, η οποία έχει υψηλό πληθυσμό με μεταναστευτικό υπόβαθρο, αποδείχθηκε ότι έχει διπλάσιο ποσοστό ανεργίας από τον εθνικό μέσο όρο.



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!