Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Ὁ λιγνίτης μας, ὁ ἐνεργειακός μας Σωτήρας! Ὡστόσο...


Ο Λιγνίτης ήταν και είναι το δικό μας, εσωτερικό συμβατικό, ενεργειακό καύσιμο το αξιόπιστο-ικανό να μας στηρίζει μόνο του, αυτοδύναμους κι ανεξάρτητους Ενεργειακά! Ηλεκτροδότησε-ηλεκτροφώτισε και συνεχίζει και το κάνει και το τελευταίο σπιτάκι του πιο απόμακρου χωριού, χάριν στο ότι η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού βρέθηκε σε χέρια "απ'τον Λαό για τον Λαό" και όχι σε χέρια ιδιωτών!
Είχε και έχει τα άσχημα και κακά του ρυπογόνα στοιχεία -την σκοτεινή του πλευρά- αυτό δεν το αρνιέται κανείς, ωστόσο, αν κάνανε το καθήκον τους όλοι και το χρέος τους ως όφειλαν, θα λαμβάνονταν προστατευτικά, αντιρρυπαντικά μέτρα και η κατάσταση θα εξυγιαινόταν κατά το δυνατόν.
   Τί επιχειρείται σήμερα με το δήθεν πέταγμα στον Καιάδα των Λιγνιτών, των δικών μας και μόνο συμβατικών καυσίμων; Τορπιλλίζεται η Ενεργειακή ανεξαρτησία της Χώρας, υπονομεύεται η αυτάρκεια και ακεραιότητα μας, γινόμαστε δούλοι των αρμεχτάδων των Λαών που σε συνεργασία με τους τιποτένιους υπαλληλίσκους τους, καθώς και τους πρακτορίσκους πολιτικούς τους εφάρμοσαν κι εδώ (στην Ενέργεια) καταχθόνιο σχέδιο:
- Υπονόμευσαν με ποικίλες τρικλοποδιές, στα θεμέλια χτύπησαν ότι οι άλλοι πατριώτες μόχθιζαν και πάσχιζαν κι έχτιζαν στο κομμάτι της Ενεργειακής ανεξαρτησίας-Ελευθερίας της Χώρας! 
- Δεν εφάρμοζαν αντιρρυπαντικές τεχνολογίες!
- Δεν επένδυαν στην αναζήτηση πραγματικών ήπιων μορφών Ενέργειας κι όχι γιαλαντζί όπως είναι τα τέρατα ανεμογεννητριών και τα Φωτοβολταϊκά σε χωράφια! 
- Διασπάθιζαν κι εξανέμιζαν τα κέρδη της και συνεχίζουν να το κάνουν ακάθεκτα! 
- Εφεύραν το αφήγημα της Κλιματικής αλλαγής και οργάνωναν συνέδρια τάχα για να την αντιμετωπίσουν, στην πραγματικότητα όμως για να γονατίσουν γρηγορότερα και χωρίς να κατηγορηθούν, οικονομίες χωρών που ήταν ακόμη όρθιες! Προσέξτε, δεν μιλάνε για κανέναν ρύπο πραγματικό, για κανένα τοξικό και βιοκτόνο παράγοντα που πρέπει να αντιμετωπίσουν, μιλάνε για το διοξείδιο του άνθρακα που ποτέ δεν ήταν ρύπος, πάντα στην ατμόσφαιρα υπήρχε και μάλιστα ωφελούσε πολύ! Θέλουν να κλείσουν τις λιγνιτικές μονάδες γι'αυτό το διοξείδιο και καθόλου δεν νοιάζονται για οποιονδήποτε άλλο πραγματικό ρύπο, όπως εκείνους που διασπείρουν με χίλιους δυο διαφορετικούς τρόπους π.χ. βιοκτόνα φυτοφάρμακα, ποικίλα χημικά δηλητήρια που με φάρμακα, απορρυπαντικά τα εισάγουν στα σπίτια μας,που με οχήματα τα κινούν και τα διασκορπίζουν παντού, που μ'αεροπλάνα, διαστημόπλοια τα στέλνουν κι εκτός γήινης ατμόσφαιρας, που με πυρηνικά πειράματα κάνουν κρυφά και φανερά τέρατα, που πραγματικά κάνουν τόσα που δεν φτάνει ανθρώπινος νους!!!
   Κάναν τόσα και τόσα εις βάρος της "από τον Λαό για το Λαό"-Δημόσιας Ενέργειας με μέθοδο και με σύστημα, οπότε σήμερα έρχονται ως κάτασπρες, αθώες περιστερές και:
- Λασπολογούν εναντίον της! 
- Της επιρρίπτουν τα χίλια μύρια κακά!
- Χρησιμοποιούν δόλια προπαγάνδα με τον σύμμαχο τους κίτρινο τύπο, καλό τσιράκι και υπηρέτη-εργαλείο τους πάντα και βιάζονται να βάλουν ταφόπλακα στην "από τον Λαό για τον Λαό" αυτοδύναμη κι ανεξάρτητη Ενέργεια και μάλιστα να είναι και με τις ευλογίες μας!!!
Ε, όχι! Δεν θα σας περάσει! Δεν συνενούμε στο έγκλημα!
Λαέ στο πόδι· δεν θα μας βάλουν τα κοράκια-τα αδηφάγα όρνεα να υπογράψουμε το τέλος μας αμαχητί!
Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε!

Χαρίκλεια Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!