Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Ἐκπλήσσεσθε; Ένας πρώην ...μπιφτεκοταβερνιάρης τό προτείνει!

1.ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ;
2.ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟΣ;
3.ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ;
4.ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ...ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ;

Αποτέλεσμα εικόνας για ραγκούσης σημίτης

Να ανοίξει η συζήτηση στην ελληνική Εκκλησία για την θέση της γυναίκας στους κόλπους της με την ....χειροτονία γυναικών (!) και άρση του αποκλεισμού τους (!) από την μυστηριακή ιεροσύνη, προτείνει ο βουλευτής και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, διευκρινίζοντας ότι εκφράζει καθαρά προσωπική άποψη....
Γ. Ραγκούσης: «Να ανοίξει η συζήτηση στην Εκκλησία για χειροτονία γυναικών»

Στο ίδιο πλαίσιο των προτάσεων του με αφορμή την εκλογή της πρώτης γυναίκας, στη χώρα μας, στο αξίωμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Ραγκούσης, σε συνέντευξή του, ότι πρέπει να συζητηθεί η αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου όσον αφορά την ονοματοδοσία των παιδιών και αναφέρει συγκεκριμένο παράδειγμα: 
«Η κυρία Σακελλαροπούλου λοιπόν είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. 

Αν διάβασα καλά στο βιογραφικό της, έχει ένα παιδί. 

Αυτό το παιδί δεν μπορεί να ονομαστεί, εκτός αν έτσι είχε αποφασιστεί από τους γονείς του όταν γεννήθηκε, Σακελλαροπούλου. 
Έχει πάρει ήδη ενδεχομένως το επώνυμο του πατέρα. 

Νομίζω λοιπόν ότι μία άλλη πολύ μεγάλη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει στην ελληνική κοινωνία είναι στο θέμα του οικογενειακού δικαίου».

Αποτέλεσμα εικόνας για ραγκούσης σημίτης

Ο κ. Ραγκούσης, επίσης, αξιολογεί το λεγόμενο «δόγμα Νόμος και Τάξη» από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ως «επικοινωνιακή προσπάθεια διαχείρισης ενός υπαρκτού και δύσκολου προβλήματος που έχει στόχο όχι την επίλυσή του, απλώς τη μετακίνησή του». 
Χαρακτηρίζει δε γελοιότητα την επιλογή του πλωτού φράγματος στο Βόρειο Αιγαίο για την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.

Αποτέλεσμα εικόνας για ραγκούσης σημίτης

Για το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι πρέπει να συζητηθεί πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξει μια προσθήκη, ενώ θεωρεί ως «πάρα πολύ θετική, προοδευτική πρόταση» τη θεσμοθέτηση εσωτερικών δημοψηφισμάτων για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων είτε συμβουλευτικά είτε και αποφασιστικά, από τα εγγεγραμμένα μέλη του κόμματος.

Αποτέλεσμα εικόνας για ραγκούσης σημίτης

«Αν αποφασίσει ο κ. Μητσοτάκης να κάνει εκλογές, θα τρίβει τα μάτια του με πολύ πιο μεγάλη ένταση από την ένταση με την οποία τα έτριβε με το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών», αναφέρει.

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/syriza/843955_g-ragkoysis-na-anoixei-i-syzitisi-stin-ekklisia-gia-heirotonia

===============================

Υστερόγραφο:

Υπάρχει το εύλογο ερώτημα, ως ΤΙ ακριβώς, ήτοι μέ ποιά ιδιότητα ο κύριος αυτός - του βαθέος ΠΑΣΟΚ και νύν μεταλλαγμένου 'σύριζα', που ακόμα ΔΕΝ μας έχει ενημερώσει, ΑΝ όντως "απουσιάζει" μία ...συλλαβή και ΓΙΑΤΙ, απο τήν αρχή του επωνύμου του, ή ΟΧΙ; - μπαίνει σε αυτά τά θέματα;

Ως τομεάρχης του ζητήματος 'προστασίας του πολίτου', πόση ΣΧΕΣΗ υπάρχει μέ τήν ...χειροτονία γυναικών απο τον κλήρο; 

Πράγμα βεβαίως που σκοπίμως παραβλέπει, ο ίδιος, ή όσοι πιθανώς τον παρακίνησαν,  ότι αυτά είναι ξεκαθαρισμένα ΑΙΩΝΕΣ πρίν, απο σαφέστατους εκκλησιαστικούς και αποστολικούς Κανόνες, όπως και Οικουμενικές Συνόδους!

Είμαστε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ, άν (...) θα του απαντήσει και μάλιστα όπως αρμόζει η Ιερά Σύνοδος.
Άν θα του απαντήσουν ορισμένοι συγκεκριμένοι Μητροπολίτες "μας", κατά τά άλλα λαλίστατοι, πρόθυμοι σε κάθε νεωτερισμό, πρωτοτυπία, διαφοροποίηση, ανανέωση, καταστρατήγιση Κανόνων και θεσμίων κ.λ.π.
Άν θα κάνουν τον κόπο φορείς, κόμματα (...), σύλλογοι να του δώσουν απαντήσεις στίς "προτάσεις" του αυτές.
"Π Α Π Α Φ Λ Ε Σ Σ Α Σ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!