Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Σερβία : Ένας άνδρας ΜΟΝΟΣ του,,, μία ολόκληρη Λ ι τ α ν ε ί α..


KURSUMLIJA - Ο Mile Koprivica από την Kursumlija σήμερα το πρωί περπάτησε στο κέντρο της πόλης με την εικόνα του Αγίου Βασιλείου Saint Basil of Ostrog υποστηρίζοντας έτσι όλους τους Ορθόδοξους στο Μαυροβούνιο που αγωνίζονται για να διατηρούν τα ιερά τους σε καθημερινή βάση. Ο Mile Koprivica λέει, ότι ήταν η προσωπική του Λιτανεία και αναρωτιέται γιατί δεν οργανώνονται λιτανείες στο Kursumlija για να στηρίξουν τους αδελφούς στο Μαυροβούνιο, επειδή ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Kursumlija προέρχεται από αυτές τις περιοχές.
"Ένιωσα μεγάλη προσωπική ανάγκη να υποστηρίξω τον αγώνα όλων των ορθόδοξων στο Μαυροβούνιο" , από όπου ήρθε καί ο Mile Koprivica, "για να διατηρήσω τα ιερά που θέλει να απομακρύνει το σημερινό πολιτικό καθεστώς στο Μαυροβούνιο" .

"Δεδομένου ότι υπήρχε μόνο μία συγκέντρωση για προσευχή που πραγματοποιήθηκε στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδας στην Kursumlija, η οποία για κάποιον άγνωστο λόγο δεν έγινε με επιτυχία, βγήκα και έκανα Λιτανεία με την εικόνα του Αγίου Βασιλείου - Saint Basil of Ostrog - περπατώντας μέσα από την πόλη.

Προτρέπω τούς κληρικούς, τούς πιστούς καί όλους τούς πολίτες να οργανώσουν λιτανείες στήν Kursumlija, επειδή η πλειοψηφία τού πληθυσμού τού δήμου μας προέρχεται από το Μαυροβούνιο, και την παλιά Ερζεγοβίνη ", λέει ο Mile Koprivica,, προσθέτοντας, ότι οι πρόγονοί του είχαν μετακομίσει στο Μπάνιαν κοντά στο Νικσίτ το 1904 και υπάρχουν συγγενείς εκεί.

Προσθέτει, ότι οι άνθρωποι πού τόν συνάντησαν υποστήριζαν τήν κίνηση του, τού έδιναν συγχαρητήρια και τον ευλόγησαν. 

Αυτό σημαίνει, λέει ο Mile Koprivica,, ότι ο κόσμος θέλουν να βγούμε Λιτανεία, να στηρίξουμε τους Σέρβους στό Μαυροβούνιο, μόνο κάποιος πρέπει να το οργανώσει.

Πηγή : toplickevesti.com


"ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!