Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Tί ; Αθλήτριες ΕΝΑΝΤΙΟΝ ...'τρανς' που κερδίζουν γυναικείους αγώνες στο Κονέκτικατ των ΗΠΑ!


Φωτό -Οι δύο 'τρανς' αθλήτριες (από αριστερά) που κερδίσαν τον γυναικείο αγώνα δρόμου!


Τρεις νεαρές αθλήτριες στο Κοννέκτικατ, η Selina Soule, η Chelsea Mitchell και η Alanna Smith, (κάτω ομού και οι 3) κατέθεσαν επίσημο αίτημα εναντίον αποφάσεως της Διασχολικής Αθλητικής Επιτροπής της πόλεώς τους, που επιτρέπει σε 'τρανς' αθλήτριες (δηλ. βιολογικούς άνδρες) να αγωνίζονται στην γυναικεία κατηγορία. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Chelsea Mitchell-Connecticat
ΟΙ 3 ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ
ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ!
ΑΠΟ ..."ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ"!

Αποτέλεσμα εικόνας για Andraya Yearwood

Το επιχείρημά τους είναι, ότι η συμμετοχή των 'τρανς' τους δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και πλήττει την ισότητα ευκαιριών για της μη-'τρανς' αθλήτριες, αφού στην ουσία τις βάζει να ανταγωνίζονται με αγόρια, που έχουν εκ φύσεως ισχυρότερη σωματοδομή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Andraya Yearwood

«Σωματικά και πνευματικά γνωρίζαμε το αποτέλεσμα πριν αρχίσει ο αγώνας», δήλωσε η Alanna Smith. 
«Αυτή η βιολογική αδικία δεν παύει να υφίσταται εξ αιτίας του τι πιστεύει κάποιος για την ταυτότητα του φύλου του. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Andraya Yearwood

Όλα τα κορίτσια έχουν το δικαίωμα να αγωνίζονται επί ίσοις όροις». 
Η δικηγόρος τους υποστηρίζει ότι «Το να υποχρεώνονται τα κορίτσια να είναι θεατές στο ίδιο τους το άθλημα είναι αντίθετο με ομοσπονδιακό νόμο που προβλέπει ισότητα ευκαιριών για τις γυναίκες στην εκπαίδευση και τον αθλητισμό. […] 

Το να υποχρεώνονται να αγωνιστούν απέναντι σε αγόρια δεν είναι δίκαιο, καταστρέφει τα αθλητικά τους όνειρα».

Οι δύο 'τρανς' αθλήτριες Andraya Yearwood

Αποτέλεσμα εικόνας για Andraya Yearwood

και Terry Miller 

Αποτέλεσμα εικόνας για Andraya Yearwood

(οι οποίες, σημειωτέον, δεν έχουν υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου και είναι κανονικοί άνδρες αθλητές, παρά μόνο δηλώνουν ότι είναι γυναίκες και ότι βρίσκονται σε διαδικασία φυλομετάβασης) ήρθαν πρώτη και δεύτερη αντίστοιχα σε αγώνα ταχύτητας 55 μέτρων, ενώ έχουν κερδίσει συνολικά 15 τίτλους σε διάφορους αγώνες, που πριν κατείχαν 9 διαφορετικές αθλήτριες, έχουν σπάσει 17 ρεκόρ, που πριν ανήκαν σε 13 διαφορετικές αθλήτριες και έχουν 85 συμμετοχές σε 3 χρόνια, όπως επισημαίνει η ADF (Alliance Defending Freedom, Συμμαχία Υπεράσπισης της Ελευθερίας), συντηρητική οργάνωση που υπερασπίζεται τις αθλήτριες. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Andraya Yearwood

Αντίθετα, η αριστερών πεποιθήσεων γνωστή ACLU (American Civil Liberties Union, Αμερικανική Ένωση Ατομικών Ελευθεριών) στηρίζει τις 'τρανς' αθλήτριες, υποστηρίζοντας ότι η κατάργηση του άρ. 9 του Κανονισμού, που επιτρέπει ελεύθερα τη συμμετοχή των τρανς, θα εισήγαγε διακρίσεις φύλου και θα απέκλειε τους τρανς από τη δημόσια ζωή. 

Η Εθνική Οργάνωση Γυναικών της Αμερικής (NOW, National Organisation of Women) αποφεύγει να πάρει θέση στο θέμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Andraya Yearwood

Το Κοννέκτικατ είναι μία από τις 17 αμερικανικές πολιτείες που επιτρέπουν σε αθλητές που δηλώνουν τρανς να αγωνίζονται σε γυναικείες κατηγορίες χωρίς άλλη προϋπόθεση. 

Άλλες 20 πολιτείες δεν έχουν σχετική ρύθμιση, ενώ άλλες 8, είτε προβλέπουν ως φύλο μόνο το βιολογικό, είτε θέτουν προϋποθέσεις, όπως την αλλαγή φύλου, ή την προηγούμενη ορμονοθεραπεία. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Chelsea Mitchell-Connecticat

Την τελευταία πρακτική ακολουθεί και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, που επιτρέπει πλέον σε άντρες να συμμετέχουν στη γυναικεία κατηγορία εφόσον δηλώνουν 'τρανς' και έχουν ορισμένο ποσοστό τεστοστερόνης (χαμηλότερο από 10 nanomole ανά λίτρο). 

Αποτέλεσμα εικόνας για Andraya Yearwood

Ωστόσο επιστημονική μελέτη επισημαίνει ότι το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο από το αντίστοιχο των βιολογικών γυναικών και δημιουργεί πλεονέκτημα στις τρανς γυναίκες (https://jme.bmj.com/content/45/6/395), ενώ άλλη μελέτη έχει δείξει ότι, ακόμα και μετά από 1 χρόνο ορμονοθεραπεία, οι τρανς γυναίκες (βιολογικοί άνδρες) δεν είχαν καμμία απώλεια σωματικής δύναμης (https://news.ki.se/new-study-on-changes-in-muscle-mass-and-strength-after-gender-affirming-treatment-may-have-an). 

Ακόμα και μετά την ορμονοθεραπεία, παράγοντες όπως η δύναμη του σκελετού και η λειτουργία της καρδιάς δεν επηρεάζονται από αυτήν.

Πηγές:









"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!