Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Ο κορωνοϊός ε π ι σ π ε ύ δ ε ι (...) την διαδικασία ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ θέσεων εργασίας από τήν τεχνητή νοημοσύνη!Γράφει ο Βαθιώτης Κωνσταντίνος, Καθηγητής Νομικής ΔΠΘ

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό βιβλίο, το οποίο θα έπρεπε να μελετήσουν όλοι οι πολιτικοί, όλοι οι “ειδικοί”, όλοι οι νομικοί, εν τέλει όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας είτε είναι θιασώτες είτε αρνητές της “νέας κανονικότητος”. 
Μεταφράζω σε πρώτη φάση από την σελίδα 338:
Lock Down: DAS VIRUS WAR NICHT DIE URSACHE. ES WAR NUR DER WILLKOMMENE  AUSLÖSER FÜR DAS GRÖSSTE JE GEWAGTE EXPERIMENT AM MENSCHEN: Amazon.co.uk:  Morris, Michael: 9783938656198: Books

«Το 2015 η Τράπεζα της Αγγλίας θεώρησε ως δεδομένο ότι το αργότερο μέχρι το 2035 θα έχουν αντικατασταθεί περίπου 80 εκατομμύρια θέσεων εργασίας από τα ρομπότ και από την τεχνητή νοημοσύνη. 

Το πείραμα του κορωνοϊού θα επισπεύσει αυτήν την διαδικασία. 

Αλλά και στην Ευρώπη, εξ αιτίας του κορωνοϊού, θα χαθούν εκατομμύρια θέσεις εργασίας, οι οποίες πιθανολογείται ότι δεν θα ανακτηθούν ποτέ ξανά, διότι οι μηχανές μπορούν να εκτελούν πολλές εργασίες ποιοτικότερα αλλά και οικονομικότερα. […] 

Με τον όρο “τεχνητή νοημοσύνη”, αγγλιστί “Artificial Intelligence”, περιγράφεται η μαθησιακή ικανότητα των μηχανών. […] 

Παλαιότερα, οι υπολογιστές μπορούσαν να αποδώσουν μόνο αυτό για το οποίο είχαν προγραμματισθεί. 

Σήμερα, όμως, οι υπολογιστές είναι σε θέση να εξελίσσονται και να μαθαίνουν αυτόνομα. 

Και επειδή εξελίσσονται ταχύτερα από τον άνθρωπο, θα έρθει μια ημέρα που θα τον ξεπεράσουν σε γνώση και ταχύτητα. 

Η στιγμή αυτή στην ιστορία της ανθρωπότητας που θα σημάνει την διανοητική υπεροχή της τεχνητής νοημοσύνης έναντι του ανθρώπου, συνεπεία της οποίας δεν θα μπορούμε πλέον τίποτε να προβλέψουμε ή να υπολογίσουμε, περιγράφεται με τον όρο “μοναδικότητα” (Singularität). […] 

Και υπάρχει μια μικρή αλλά αποφασισμένη ομάδα “προφητών της τεχνητής νοημοσύνης”, τα μέλη της οποίας κάνουν ό,τι μπορούν για να μην αποκτήσουν παγκόσμια κυριαρχία οι ΗΠΑ, η Κίνα ή η Ρωσία, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη. 

Θέλουν με κάθε τρόπο να εκριζώσουν οτιδήποτε ανθρώπινο. Και χάρη στο “λόκνταουν” ήγγικεν η ώρα».

Στην Σιγκαπούρη επιτηρούν 'ρομπότς' την τήρηση των μέτρων απόστασης και, εφόσον είναι αναγκαίο, επεμβαίνουν για να χωρίσουν τους παραβάτες. 

Αλλά και η πρακτική που ήταν μέχρι σήμερα γνωστή στην Ιαπωνία, επεκτάθηκε λόγω του κορωνοϊκού πειράματος και σε άλλες χώρες: 

Ηλικιωμένοι άνθρωποι περιθάλπονται πλέον από ρομπότ! 

Τόσο ο Violet, το ιρλανδικής προελεύσεως ρομπότ, όσο και ο UVD, το δανέζικης κατασκευής ρομπότ, έχουν κάνει χιλιάδες πωλήσεις και σήμερα διαβάζουν ιστορίες σε ηλικιωμένους, τους διασκεδάζουν ή πραγματοποιούν την μεταφορά τους από το ένα μέρος του σπιτιού στο άλλο. 

Αυτό είναι το μέλλον που επιθυμείτε για τα γεράματά σας;

Στην Αγγλία και στην Αυστραλία, από τον Απρίλιο του 2020 χρησιμοποιούνται 'drones' για να επιτηρούν τον πληθυσμό. 

Όταν οι πολίτες που περπατούν στον δρόμο έρχονται πολύ κοντά ο ένας στον άλλον, καλούνται μέσω μεγαφώνων να απομακρυνθούν. 

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει ήδη στην Γερμανία και στην Γαλλία.

Στην Κίνα και σε κάποιες περιοχές της Αμερικής τα drones χρησιμοποιούνται για να ελέγχουν από 50 μέτρα απόσταση την θερμοκρασία του σώματος, τον ρυθμό της αναπνοής και τις σφύξεις του “υπόπτου” προσώπου... 

Επίσης, ελέγχουν αν κάποιοι πολίτες βήχουν ή φτερνίζονται και, ακολούθως, μεταδίδουν τα αποτελέσματα στις αρχές... 

Σε πολλές χώρες, μάλιστα, τα drones αξιοποιήθηκαν για να πραγματοποιούν απολυμαντικούς ψεκασμούς προς αναχαίτισιν του κορωνοϊού.

Κυρίες και κύριοι, όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν κάποιο μελλοντικό σενάριο! Πρόκειται για υλοποιημένη πραγματικότητα, υποτίθεται “για το καλό μας”. 
Αυτή είναι η ζωή που επιθυμούμε; 

Τούτες τις ώρες, ένας ολόκληρος τομέας που ασχολείται με την τεχνολογία της πληροφορίας, η Silicon Valley και οι ανταγωνιστές της ανά τον πλανήτη, εργάζονται πυρετωδώς για το πώς θα επιβάλουν τους κανόνες κοινωνικής απόστασης ως νέα πραγματικότητα.

Φρικιά των υπολογιστών, όπως ο Bill Gates, που απεχθάνονται την ανθρώπινη εγγύτητα και δεν έχουν συναισθήματα για τους κανονικούς ανθρώπους, θέλουν να αδράξουν την ευκαιρία να εξολοθρεύσουν ό,τι συνηθίζουμε να αποκαλούμε “ανθρώπινο” […] 

Η εταιρεία του η Microsoft κυκλοφόρησε το μεν 2008 ένα λογισμικό με το όνομα “Singularity”, το δε 2017 ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι ονόματι “Cyborg X”, όπου ένας θανατηφόρος ιός απειλεί την ανθρωπότητα!».


"ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!