Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020

Όχι, αυτά τά ΦΡΙΚΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ κατά των Χριστιανών, "ΔΕΝ τά μαθαίνει" ΟΥΤΕ τά βοθροκάναλα "μας", ΟΥΤΕ η Αρχιεπισκοπή "μας".....

Γενοκτονιών συνέχεια – Χριστιανοί


 της Νιγηρίας


Γενοκτονιών συνέχεια – Χριστιανοί της Νιγηρίας

της Φανούλας Αργυρού*

Η Νιγηρία απέρριψε την «Επιχείρηση Turus» για διάσωση των 276 κοριτσιών της.

Το 2013 είχα γράψει σε άρθρο μου: «Προσπαθώντας να κάνει ένας απολογισμό για το χρόνο που μας πέρασε, τα όσα οικονομικά προβλήματα αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η Κύπρος, η Ελλάδα και άλλες χώρες  ωχριούν μπροστά στις εξοντωτικές και άγριες επιθέσεις που δέχεται ο Χριστιανισμός απανταχού. 

Εξ΄όσων θυμάμαι μετά τη δική μας  βάρβαρη τουρκική εισβολή, σφαγή, βιασμούς γυναικο-παίδων, προσφυγοποίηση, και αγνοούμενους με τις δύο τουρκικές εισβολές το 1974, ο χρόνος που πέρασε ξεγύμνωσε τελικά και για τους πλέον αδαείς τους απώτερους στόχους και σκοπούς των ισλαμιστών φασιστών εις βάρος των Χριστιανών απανταχού της Οικουμένης.  

Κυρίως όμως το στόχο τους για ολοκληρωτική εξόντωση αλά Κεμαλικού προτύπου 1900 – 1923,  στη Μέση Ανατολή. 

Μια σφαγή στην οποία η  τουρκική συμμετοχή έχει και πάλιν τις ευθύνες και συμμετοχή της…

Συγκεκριμένο το άρθρο του φιλόλογου κ. Γ. Σέρτη στο Φιλελεύθερο 27.12.2013 με τίτλο «Προς Αμελούντας» για «Μια Μέση Ανατολή χωρίς Χριστιανούς».

Έγραψε μεταξύ άλλων: «Με τις μισές εκκλησιές της Κύπρου συλημένeς από την τουρκική βαρβαρότητα, με βουβές τις καμπάνες τους για σαράντα χρόνια… 

Στο Ιράκ, οι Χριστιανοί έχουν μειωθεί από 1,5 εκ. σε 250 χιλιάδες, στη Συρία, από 1,75 εκ. σε 450 χιλιάδες,   στην Αίγυπτο, από 9 εκ. σε 1,25 εκ, στον Λίβανο, στην Παλαιστίνη και στις γύρω περιοχές, ο αριθμός των Χριστιανών μειώνεται δραματικά. 

Την ίδια ώρα, στην Ευρώπη και στις άλλες ηπείρους, οι μουσουλμανικές επεκτάσεις προστατεύονται από τους επαγγελματίες… αντιρατσιστές και τους επιλεκτικούς… προστάτες των μειονοτήτων!

Στην κοιτίδα του Χριστιανισμού -τη Μικρασία- οι Χριστιανοί εξαλείφθηκαν από τις γενοκτονικές χατζάρες των Οθωμανών της τουρκικής βαρβαρότητας.

Στην ίδια τη Βηθλεέμ που οι Χριστιανοί αποτελούσαν το 90%, οι Χριστιανοί σήμερα αποτελούν μειονότητα… Ένας νέος διωγμός από μισαλλόδοξους Νεο-Ηρώδηδες… αναπτύσσεται, και ο… πολιτισμένος νεο-εκσυγχρονισμός δεν το αντιλαμβάνεται. 

Οι αριθμοί προειδοποιούν, και -φευ- η πνευματική χρεοκοπία προηγείται της οικονομικής χρεοκοπίας, χωρίς καμπάνες εγρήγορσης».

Εν τω μεταξύ ιστοσελίδες και μπλόκς ανά την υφήλιο καταγράφουν τις πρωτοφανείς εξάρσεις αιμοβόρων συμμοριών,   αιματηρές εξοντώσεις των Χριστιανών, αποκεφαλισμούς, κανιβαλισμούς, βιασμούς και δολοφονίες χιλιάδων γυναικών και νεαρών κοριτσιών, μια φοβερή εξέλιξη που  επεκτείνεται, όπως προβάλλουν πλέον και τα δυτικά ΜΜΕ και στην δυτική Ευρώπη, Σουηδία, Βρετανία και όλα να στοχεύουν τα χριστιανόπαιδα με εγκληματίες φανατικούς ισλαμιστές.

Η ιστοσελίδα http://www.persecution.org/category/countries/middle–east/ που καταγράφει την εξόντωση των Χριστιανών κατά χώρα της Μέσης Ανατολής θυμίζει εν έτη 2013, μαύρη βίβλο της Μικρασιατικής και Ποντιακής σφαγής και εξόντωσης από τους Κεμαλιστές αποκεφαλιστές.

Ο Αρχιεπίσκοπος της Καντουαρίας Justin Welby στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά του καταδίκασε την μεταχείριση που τυγχάνουν οι Χριστιανικές κοινότητες στην Μέση Ανατολή. 

«Εκδιώκονται και εξορίζονται από μια περιοχή όπου η παρουσία τους υπήρξε αναγκαία και καταδιώκονται για τη πίστη τους… 
Οι Χριστιανοί μαρτυρούν και σφαγιάζονται και βλέπουμε φοβερά πράγματα στις ειδήσεις, στο Νότιο Σουδάν, όπου οι πολιτικές φιλοδοξίες οδήγησαν σε φυλετική διαμάχη…», δήλωσε.

Ο δε Αρχιεπίσκοπος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας  Vincent Nichols σε δική του ομιλία έκανε ειδική αναφορά στους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής οι οποίοι, είπε, διακινδυνεύουν τη ζωή τους για να προσευχηθούν. 

Στο μεσονύκτιο μήνυμά του από το καθεδρικό Ναό του Ουέστμινστερ, κάλεσε τους πιστούς να προσευχηθούν ειδικά για τους Χριστιανούς που σήμερα είναι οι πλέον καταδιωγμένες θρησκευτικές ομάδες στο κόσμο ειδικά στη Μέση Ανατολή, την Αίγυπτο, τη Συρία, το Ιράκ.

Παρόμοιες δηλώσεις έγιναν και από τον Πάπα της Ρώμης.

Ποία είναι, όμως, άρα γε η έμπρακτη αντίδραση των δικών μας Αρχιεπισκόπων, Επισκόπων, απλών ιερέων στην Κύπρο, την Ελλάδα, ανά την Ευρώπη (Βρετανίας),  Αμερική και  του Πατριαρχείου  στις αιματηρές καταδιώξεις αυτές, που είμαστε πρώτα θύματα τέτοιων βαρβαροτήτων (Έλληνες και Αρμένιοι Μικράς Ασίας, Πόντου και Κύπρου);  

Oι δικοί μας Αρχιερείς οφείλουν  πρώτοι απ΄όλους να διαμαρτύρονται συμπαραστεκόμενοι στους αδελφούς Χριστιανούς που σήμερα εξουδετερώνονται απλά γιατί είναι Χριστιανοί!

Μια έμπρακτη πολυπληθής διαμαρτυρία π.χ. με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο συνοδευόμενο από όλους τους Επισκόπους και Ηγουμένους στη Κύπρο και ιερείς χωριών πόλεων και κωμοπόλεων έξω από τις πρεσβείες των ΗΠΑ, Βρετανίας, Ρωσίας, Κίνας (χωρών μελών του Σ. Ασφαλείας) απαιτώντας άμεσο τερματισμό και προστασία των Χριστιανών, περιλαμβανομένων και Αρχιερέων που μαρτυρούν,  θα αποτελούσε παγκόσμιο γεγονός.  

Γιατί όχι,  δεν καταδέχονται τις έμπρακτες διαμαρτυρίες οι Αρχιερείς μας;  
Δεν είναι αυτοί που οφείλουν πρώτοι να υπερασπίζονται την Πίστη και τους Πιστούς; 

Δίχως να λογαριάζουν την δική τους καλοπέραση, ή ασφάλεια όπως έκαναν και οι προκάτοχοί και πρόγονοί τους το 1821…

Αλά, που τέτοια σήμερα εδώ έχουμε να λογαριάσουμε τραπεζικές καταθέσεις, οικόπεδα, κτίσματα, μετοχές, ξενοδοχεία….»

Πέρασαν έξι χρόνια από τότε. 
Οι καταδιώξεις των Χριστιανών συνεχίζονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη.

Ακολούθησε το 2019 η ανεξάρτητη έρευνα του Επισκόπου του Truro, Rt. Revd Philip Mounstephen  για την καταδίωξη των Χριστιανών. 

Μια έρευνα που διέταξε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Jeremy Hunt με στόχο να μελετηθούν τρόποι αντιμετώπισης του κακού και πώς να υποστηρίξει (όπως λέχθηκε το Φόρειν ΄Οφις) τους καταδιωκόμενους Χριστιανούς ανά τον κόσμο. 

Σχετικό το άρθρο μου στις 21 Ιουλίου 2019 στην «Σημερινή» αφού προσκλήθηκα και παρευρέθηκε στην παρουσίαση της Έκθεσης.

https://simerini.sigmalive.com/article/2019/7/21/e-anexartete-ereuna-tou-episkopou-tou-truro-gia-ten-katadioxe-ton-khristianon/

Χριστιανοί της Νιγηρίας

Η μαζική σφαγή των Χριστιανών στην Νιγηρία, την οποία ορισμένοι διεθνείς παρατηρητές θεωρούν γενοκτονία, έχει φθάσει πρωτοφανή επίπεδα» γράφει η λεζάντα της φωτογραφίας από την πόλη Auno της Νιγηρίας ημερ Φεβρουάριος 10, 2020, μετά από επίθεση την προηγούμενη από τζιχατιστές που δολοφόνησαν τουλάχιστον 30 άτομα και απήγαγαν γυναίκες και παιδιά (Φωτογραφία του Audu Marte/AFP via Getty Images).

Στις 16 Αυγούστου 2020 δημοσιεύθηκε ένα άρθρο του συγγραφέα Raymond Ibrahim, με τίτλο « Η αγνοούμενη γενοκτονία των χριστιανών της Νιγηρίας» (The ignored genocide ofChristians in Nigeria»).

Στο άρθρο ο συγγραφέας τόνισε ότι δυστυχώς τα κύρια  Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δεν καλύπτουν τις μαζικές εκτελέσεις των Χριστιανών. 

«Ο λόγος πρωτίστως απλός, οι άνθρωποι της φυλής Fulani έχουν από το 2015 κατορθώσει να δολοφονήσουν σχεδόν διπλάσιους Χριστιανούς από τους «επαγγελματίες» τρομοκράτες της Boko Haram…, σύμφωνα με τον Νιγηριανό Επίσκοπο Matthew Ishava Audu, «επειδή ο Πρόεδρος Buhari (της Νιγηρίας) επίσης κατάγεται από την φυλή Fulani».

Και προσθέτει ο συγγραφέας : «Εφόσον η κυβέρνηση και οι απολογητές της ισχυρίζονται ότι οι δολοφονίες δεν έχουν θρησκευτικό υπόβαθρο, γιατί οι τρομοκράτες και οι άνθρωποί τους στοχεύουν κυρίως χριστιανικές κοινότητες και χριστιανούς ηγέτες;  Εκθέσεις του Συνδέσμου Χριστιανών της Νιγηρίας, Διεθνές Κέντρο Έρευνάς 21 Ιανουαρίου 2020.»

Το άρθρο είναι αποκαλυπτικό με ουκ ολίγες περιπτώσεις επιδρομών εναντίον Χριστιανών σε χωριά της Νιγηρίας με δολοφονίες με σφαγές  επί τω πλείστον γυναικοπαίδων, επιδρομές σε Εκκλησίες και δολοφονίες πιστών. 

Μια άλλη περίπτωση. γράφει, σε επιδρομή σε χωριό 10 γυναίκες, ένα βρέφος και ένας ηλικιωμένος άνδρας κάηκαν ζωντανοί στο σπίτι όπου είχαν τρέξει για καταφύγιο. Άλλοι επτά χωρικοί τραυματίστηκαν και τέσσερα σπίτια πυρπολήθηκαν.  

Σε μια άλλη περίπτωση στις 19 Ιουλίου σε γιορτή γάμου 32 Χριστιανοί σφαγιάστηκαν από επιθέσεις των Fulani… 
Και δεν έχει τελειωμό ο κατάλογος των σφαγιασθέντων Χριστιανών της Νιγηρίας στο άρθρο του Raymond Ibrahim που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Gatestone Institute.

Φωτογραφία από το εν λόγω άρθρο του Raymond Ibrahim

Η Νιγηρία απέρριψε διάσωση των 276  κοριτσιών της από την RAF!

«Επιχείρηση Turus»

Αποκαλυπτικό το άρθρο της βρετανικής  «Guardian» 4 Μαρτίου 2017 με τίτλο « Η Νιγηρία απέρριψε βρετανική βοήθεια για διάσωση των κοριτσιών της πόλης Chibok (Απρίλιος 2014)».

Φωτογραφία από την «Guardian» των απαχθέντων κοριτσιών

Σύμφωνα με την εφημερίδα βρετανικά στρατεύματα είχαν προσφερθεί να επιχειρήσουν την διάσωση των 276 κοριτσιών  που είχε απαγάγει η ισλαμική ομάδα Boko Haram αλλά η βοήθεια  απορρίφθηκε από την κυβέρνηση της Νιγηρίας . 

Σε μια επιχείρηση που ονομάστηκε «Επιχείρηση Turus» η Βρετανική Βασιλική Αεροπορία (RAF) με αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από τη βόρεια Νιγηρία για ορισμένους μήνες, μετά την απαγωγή των 276 κοριτσιών από τη πόλη Chibok τον Απρίλιο του 2014, είχε εντοπίσει εντός των πρώτων εβδομάδων της έρευνας που ακριβώς βρισκόντουσαν τα κορίτσια, είπε πηγή , που έλαβε μέρος στην επιχείρηση,  στην εφημερίδα «Observer».  
«Προσφερθήκαμε να τις σώσουμε όμως η κυβέρνηση της Νιγηρίας αρνήθηκε».

Η εφημερίδα εξασφάλισε τις πληροφορίες μετά από αίτηση βάση του νόμου για την ελευθερία στην πληροφόρηση (Freedom of Information Act) που  φανέρωσαν ότι προηγήθηκαν συναντήσεις και συζητήσεις μεταξύ του Φόρειν ΄Οφις του Ηνωμένου Βασιλείου και αξιωματούχων της κυβέρνησης της Νιγηρίας αλλά η τελευταία παρόλο που καλωσόρισε βοήθεια από τις ΗΠΑ, ΗΒ και Γαλλία για την ανεύρεση των κοριτσιών απέρριψε την βρετανική βοήθεια επικαλούμενη ότι το θέμα «πρέπει να λυθεί από τους ίδιους»…

*Ερευνήτρια/δημοσιογράφος


ΠΗΓΗ:ΣΗΜΕΡΙΝΗ 23/08/2020 ,infognomonpolitics, 25 Αυγούστου 2020

http://aktines.blogspot.com/2020/08/blog-post_737.html#more

"Ιωάννης Καποδίστριας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!