Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Μία Ελληνίδα μέ κ ο υ ρ ά γ ι ο !

 

Την Ελληνίδα Πομάκα Εμινέ Μπουρουτζή…Πρότειναν οι Αμερικανοί για το 'International Women of Courage'.

Τήν δράση της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης, Εμινέ Μπουρουτζή, η οποία ήταν υποψήφια για το φετινό Διεθνές Βραβείο Θάρρους Γυναικών (International Women of Courage) του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ύστερα από πρόταση της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, εξήρε ο πρέσβης των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ, σε διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή τη  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.


«Η Εμινέ Μπουρουτζή υπήρξε ατρόμητη υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την κοινότητα των Πομάκων στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια επιδιώκοντας ν’ αυξήσει την πρόσβαση -ιδίως για τις γυναίκες- σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης», σημείωσε ο κ. Πάιατ, υπογραμμίζοντας ότι έχει επίσης συμβάλει στην οικονομική ένταξη των Πομάκων και της ευρύτερης κοινότητας της μουσουλμανικής μειονότητας της περιοχής.

Η Εμινέ Μπουρουτζή έχοντας κατορθώσει να υπερκεράσει κάθε εμπόδιο κατάφερε, όπως υπογράμμισε ο κ. Πάιατ, να αγγίξει τις ζωές χιλιάδων Πομάκων κι επέτρεψε στις γυναίκες της κοινότητάς της να ξεπεράσουν βαθιά ριζωμένες πεποιθήσεις και στερεότυπα.»

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης χαρακτήρισε μεγάλη τιμή και δικαίωση του συλλόγου την υποψηφιότητά της για το βραβείο, υπογραμμίζοντας ότι κυριότερος στόχος της δράσης του είναι η διαφύλαξη, διάσωση και ανάδειξη πομακικού πολιτισμού και παράδοσης.

«Θέλω να μοιραστώ αυτή τη στιγμή με όλους τους Πομάκους και όλους τους μουσουλμάνους της Θράκης», σημείωσε η κ. Μπουρουτζή.

Να θυμίσουμε τι έχει διεκδικήσει η Εμινέ Μπουρουτζή μιλώντας στα διεθνή συνέδρια για τα γλωσσικά δικαιώματα των Πομάκων:

1ον  νά αφήσουν τους Πομάκους να εκφράζονται και να μην καταπιέζονται.

2ον Νά υπάρχει σωστή εκπαίδευση και να γίνουν δημόσια ελληνόφωνα σχολεία στα πομακοχώρια.

3ον Εφ΄όσον δεν υπάρχουν δημόσια ελληνόφωνα σχολεία, να κατεβάζουν τα παιδιά σε δημόσια ελληνόφωνα σχολεία στην πόλη. 

Όπως γίνεται δωρεάν  μεταφορά μαθητών με λεωφορεία για τα μειονοτικά, που είναι ιδιωτικά σχολεία, να γίνεται δωρεάν μεταφορά από το ελληνικό κράτος στα δημόσια ελληνόφωνα σχολεία. 

Όπως ξέρουν και κάνουν ΠΡΟΚΑΤ σε μειονοτικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια, να κάνουν ΠΡΟΚΑΤ και στα δημόσια ελληνόφωνα σχολεία, για να μπορούν να χωράνε τα παιδιά. 

Αν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, τουλάχιστον να γίνονται επιπλέον μαθήματα. Όπως βρίσκουνε χρόνο για τα παρασχολεία, να βάλουν εκπαιδευτές να προετοιμάζουν τα παιδιά για το γυμνάσιο, για το λύκειο, για τις πανελλήνιες κλπ.

ΤΟΜΕΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΕΛΑΣΥΝ

https://elasyn.com/2021/03/18/%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%af%ce%b4%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ac%ce%b3%ce%b9%ce%bf/

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!

Α  Ξ  Ι  Ζ  Ε  Ι !

https://elasyn.com/2021/03/19/exwfyllo-vhmagazino-lagos/

1 σχόλιο:

  1. τα ξεράσματα του β(λ)ήματος ξαναχτύπησαν. ουστ από 'δω, ρε κοπρίτες! να κάνετε τη λέρα σας εξώφυλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!