Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021

ΜΠΑ; ΣΟΒΑΡΑ; Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: «Ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας αποκαταστάσεως της ....ενότητος της Ρωμαιοκαθολικής μέ τήν Ορθόδοξη Εκκλησία» ( Μέ ΠΟΙΟΝ τρόπο τάχα; Μά αυτοί δέν είναι ΠΑΝΑΙΡΕΤΙΚΟΙ; )


ΠΩΣ ΛΕΜΕ ..."ΤΟ ΒΙΟΛΙ, ΒΙΟΛΑΚΙ ΤΟΥ" ;

Ο Πάπας Ρώμης Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Φωτογραφία: fondsk.ru

Όπως μας ενημερώνει το περιοδικό Сruxnow.com, στις 16 Νοεμβρίου του 2021, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος στη διάρκεια της ομιλίας του, στη συγκέντρωση επισκόπων της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας δήλωσε ότι, κατά τη γνώμη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας αποκατάστασης της ενότητας της Ρωμαιοκαθολικής με την Ορθόδοξη Εκκλησία.


Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος αναφέρθηκε στην πρόσφατη ομιλία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, στο Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησιών στη Νέα Υόρκη, τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, ο οποίος είχε υποστηρίξει: «Το μέλλον του οικουμενιστικού κινήματος βρίσκεται στο διάλογο αγάπης, στη δημιουργία νέων συμβολισμών και στις κοινές δράσεις».   

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος θεωρεί ότι οι ορθόδοξοι και οι καθολικοί «πρέπει να ανοίξουν τις καρδιές τους στη γλώσσα του διαλόγου, επειδή αυτό είναι ο υπέρτατος όρος αποκατάστασης της ενότητας των χριστιανών».

Σύμφωνα με τα λόγια του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, τα οποία υπενθύμισε στους καθολικούς επισκόπους ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος, ο 20ος αιώνας ήταν «περίοδος μιας εντεινόμενης αποκατάστασης των σχέσεων», και «ο 21ος αιώνας πρέπει να γίνει ο αιώνας αποκατάστασης της ενότητας».

Όπως τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος: «Αυτός ο διάλογος της αγάπης ανάμεσα στις αδελφές εκκλησίες μας είναι φανερή εκδήλωση της προσπάθειάς μας να ενωθούμε, να επικοινωνούμε».

Στο τέλος της ομιλίας του, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος χάρισε, ως ένδειξη ενότητας, στον καθολικό Αρχιεπίσκοπο του Λος Άντζελες, Χοσέ Γκόμες, πρόεδρο του Συνεδρίου των Καθολικών Επισκόπων των ΗΠΑ, τον σταυρό της Αγίας Σοφίας, που είχε φιλοτεχνηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Μετάφραση για την πύλη gr.pravoslavie.ru: Αναστασία Νταβίντοβα

ΕΟΔ - Ένωση Ορθοδόξων Δημοσιογράφων 18/11/2021

http://aktines.blogspot.com/2021/11/21.html#more

1 σχόλιο:

  1. Μέσα στον εικοστό αιώνα, θα εξαφανιστεί από την γη, με όσα θα γίνουν διεθνώς, το αμετανόητο μέρος της γης. Τότε, όταν η γη θα έχει καθαρίσει από τους αμετανόητους ανθρώπους, όλοι (και οι τότε Παπικοί) θα δεχτούν αυθόρμητα και αβίαστα, την Ορθόδοξη Εκκλησία του Ιησού Χριστού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!