Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

ΖΟΡΙΣΘΗΚΕ ΠΟΛΥ ο Κυριάκος μέ ξένη δημοσιογράφο, που τον είπε ....Ν ά ρ κ ι σ σ ο & Ψ ε ύ τ η ! Β Ι Ν Τ Ε Ο



Επεισόδιο σημειώθηκε κατά τήν διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ολλανδό ομόλογό του Μάρκ Ρούτε. 

Το περιστατικό σημειώθηκε όταν ξένη δημοσιογράφος έθεσε ερώτημα σχετικά με το προσφυγικό και τα Push Back στο Αιγαίο...



Ειδικότερα η δημοσιογράφος ερώτησε τον πρωθυπουργό «πότε θα σταματήσετε να λέτε ψέμματα για

 τα push backs και για όσα συμβαίνουν με

 τους πρόσφυγες στην Ελλάδα»

 συμπληρώνοντας, ότι προσβάλλει τήν

 νοημοσύνη όλων των δημοσιογράφων του

 κόσμου και κατηγορώντας τον μάλιστα για

 ναρκισσισμό!

Στην προσπάθεια του πρωθυπουργού να απαντήσει η δημοσιογράφος τον διέκοπτε, με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός, εμφανώς εκνευρισμένος, να της πει πως «δεν θα έρχεσαι σε αυτό το κτίριο να με

 προσβάλεις».

«Ξέρω ότι στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να ερωτάτε ευθέως τις ερωτήσεις στους πολιτικούς, κάτι το οποίο και σέβομαι. 

Αυτό που δεν μπορώ να αποδεχτώ, είναι να έρχεστε σε αυτό γραφείο και να προσβάλετε εμένα, ή τον ελληνικό λαό με κατηγορίες και εκφράσεις, που δεν συνοδεύονται από χειροπιαστές αποδείξεις όταν αυτή η χώρα μάχεται με το μεταναστευτικό πρόβλημα, έχει σώσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες ζωές στη θάλασσα» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Κάθε μέρα σώζουμε ανθρώπους στη θάλασσα και την ίδια στιγμή εμποδίζουμε πλοία που έρχονται από την Τουρκία, όπως έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και περιμένουμε την τουρκική ακτοφυλακή να τους επιστρέψει στην Τουρκία. 

Αντί λοιπόν να κατηγορήσετε την Ελλάδα, πρέπει να κατηγορήσετε αυτούς που εργαλειοποιoύν συστηματικά το να ωθούν ανθρώπους από μια ασφαλή χώρα, γιατί πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Τουρκία δεν διατρέχουν κίνδυνο. 

Αυτούς πρέπει να κατηγορήσετε. Έχουμε μια σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Έχετε πάει ποτέ στη Σάμο; 
Δεν έχετε πάει. 
Δεν θα έρχεστε σε αυτό το κτίριο να με προσβάλλετε. 

Αν πάτε στη Σάμο θα βρείτε μία πολύ καλή δομή με συνθήκες υγιεινής, παιδότοπους και δεν έχει καμία σχέση με το τι είχαμε στο παρελθόν. 

Δεν επιτρέπω σε κανέναν να κουνάει το δάκτυλο σε αυτή την κυβέρνηση και να κατηγορεί και εμένα» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Δείτε το βίντεο (από το 20ο λεπτό):

4 σχόλια:

  1. το ότι οι Ολλανδοί είναι ευθείς και δεν διστάζουν να φέρουν σε δύσκολη θέση και τη Βασίλισσα, είναι γνωστό.

    και νομίζω ήταν αναμενόμενη κάποια τέτοια ερώτηση, ειδικά από μια εφημερίδα, όπως η "De Groene Amsterdammer".

    αυτό όμως που ρωτάει η Beugel θέλει προσοχή, δεν θεωρώ τυχαία την ερώτηση, όπως και η απάντησή και η τάχα εξοργισμένη στάση του προδότη δεν είναι τυχαία, που, παρόλο που δεν το έχει κρύψει ότι θέλει να χτυπήσει τον νατιβισμό, εδώ μιλάει και εκ μέρους του Ελληνικού λαού.

    ενδεχομένως να μην συμφωνήσετε με το σχόλιο ή ακόμη και να μη το ανεβάσετε, όμως, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω ότι στριμώχτηκε. μάλλον, το παίζει και δυναμικός, σαν να περίμενε την ερώτηση. σαφώς, και δεν έχει απωλέσει τα τεράστια κόμπλεξ και την έκδηλη ψυχοπάθειά του, και αυτό τον κάνει να χάνει τον έλεγχο και να του φεύγουν κάποιες υστερικές κορόνες, προς το τέλος. μέχρι εκεί όμως.

    η όλη σκηνή, προσωπικά, δεν μου κολλάει και πιστεύω ότι θα χρησιμοποιηθεί για εσωτερική κατανάλωση, ώστε να τον παρουσιάσουν ως μεγάλο ηγέτη και ...(ακόμα πιο αηδιαστικό) ως πατριωτάρα. εύχομαι να κάνω λάθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν τά σχόλια καί η κριτική των αναγνωστών είναι κόσμια, δέν υπάρχει περίπτωση να μήν αναρτηθεί.
      Τώρα γιά τό όλο σκηνικό στό Μέγαρο Μαξίμου καί την επίμαχη συνέντευξη, μπορεί νά υιοθετήσουμε πολλά καί ποικίλλα σενάρια.....

      Διαγραφή
  2. Στήν φωτογραφία ανωτέρω, πρόκειται γιά τήν κυρία μέ τό κόκκινο μεγάλο καπέλλο!
    https://maleviziotis.gr/wp-content/uploads/2021/11/%CE%9F%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%AE-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%BF%CF%82-360x180.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αυτή είναι η ..."κυρία"

      Who is the Dutch Journalist Who Took on Greek PM?
      https://greekcitytimes.com/2021/11/10/dutch-journalist-who-took-greek-pm/

      "Four months ago Beugel was detained for ‘facilitating the illegal stay of a foreigner’ and could face up to a year in jail.

      Beugel’s court date is yet to be announced after it was postponed because of coronavirus restrictions.

      Ingeborg Beugel, 61, a freelance correspondent for the Dutch media who has lived on Hydra for almost 40 years, was arrested on 13 June accused of “facilitating the illegal stay of a foreigner in Greece”.

      The charge carries a 12-month prison sentence and a fine of €5,000 (£4,300).

      Beugel said she was arrested after islanders alerted police to the presence of Fridoon*, a 23-year-old asylum seeker from Afghanistan. Fridoon had been staying with Beugel while appealing against a negative asylum decision.

      Beugel said that Fridoon’s original application for asylum in Greece was rejected because of translation problems at his interview.

      “He’s been unable to get an appointment with the Greek asylum service. He’s been calling for months and hasn’t received an answer,” said Beugel.

      “Several angry islanders had called them [the police] saying that I had a ‘suspect’ relationship with an ‘illegal’ in my house,” Beugel added."
      --------------------------------------------------------------

      Ingeborg Beugel

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Ingeborg_Beugel

      ------------------------------------
      Greek police arrest Dutch journalist for helping Afghan asylum seeker
      This article is more than 4 months old
      Ingeborg Beugel was detained for ‘facilitating the illegal stay of a foreigner’ and faces up to a year in jail

      https://www.theguardian.com/global-development/2021/jun/24/greek-police-arrest-dutch-journalist-for-helping-afghan-asylum-seeker


      τώρα καταλαβαίνετε γιατί δεν μπορούμε να γελάσουμε με τον ψυχοπαθή, και πιστεύουμε ότι το όλο σκηνικό θα πρέπει να ήταν στημένο;

      μην μου πείτε ότι δεν γνώριζε τις παραπάνω πληροφορίες. καλά, πείτε αυτός είναι ηλίθιος, αλλά δεν γνώριζε το γραφείο του όταν την κουβαλούσαν; μωρέ, δεν πάνε να ...

      Διαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!