Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Στό πειθαρχικό διευθύντρια του Ε.Σ.Υ., επειδή χειρούργησε ΑΣΤΕΓΟ που δεν έ β λ ε π ε !!!!!..... Α Ι Σ Χ Ο Σ ! Α Ι Σ Χ Ο Σ! Α Ι Σ Χ Ο Σ !


Κλειστά δύο μέρες την εβδομάδα τα χειρουργεία της οφθαλμολογικής στο Κωνσταντοπούλειο, με ασθενείς που έχουν πίεση 40 στα μάτια τους!

Απίστευτο και όμως ελληνικό. Λίγο πριν ανατείλει το 2022, στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη καταξιωμένοι ιατροί του ΕΣΥ οι οποίοι καταδιώκονται, λοιδορούνται, δέχονται εκφοβισμούς και υποτιμάται το έργο τους, απλώς και μόνο επειδή επιμένουν να τηρούν τον όρκο στον Ιπποκράτη.


Επειδή επιλέγουν να εργάζονται και να χειρουργούν όσο το δυνατόν περισσότερους παρά τις αντίξοες συνθήκες, για να σώσουν ανέργους, αστέγους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Οφθαλμολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας (πρώην Αγία Όλγα), του οποίου οι υπεύθυνοι ιατροί φθάνουν στο σημείο να παρακαλούν τους αρμοδίους να χειρουργούν και τις πέντε εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, αντί για τρεις (!) ώστε να σώσουν ακόμη και από τύφλωση ανθρώπους που δεν μπορούν να απευθυνθούν σε αντίστοιχα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Η «Εστία» αποκάλυψε συγκλονιστικές περιπτώσεις που δεν περιποιούν τιμή στην διοίκηση του συγκεκριμένου νοσοκομείου ούτε συμβαδίζουν με τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το ΕΣΥ. 600 άνθρωποι με πρόβλημα όρασης περιμένουν στην αναμονή να χειρουργηθούν επειδή η διοίκηση έκλεισε αναίτια τα χειρουργεία! 

Και όταν δέχεται έκκληση από τους ιατρούς για το επείγον της επέμβασης παραπέμπει τα αιτήματα σε εσωτερικές διαδικασίες μηνός! Που ισοδυναμούν με βασανιστήρια σε αδύναμους ασθενείς.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασθενούς, ο οποίος είναι άστεγος και κινδύνευε η όρασή του από υψηλότατη πίεση οφθαλμών! 

Απαγορευόταν να χειρουργηθεί. Αιτία ήταν η μη έγκριση της επέμβασης από την Επιτροπή Χειρουργείων, προβάλλοντας διάφορα γραφειοκρατικά αιτήματα και αδιαφορώντας μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης. 

Οι ιατροί όμως του συγκεκριμένου Τμήματος, τήρησαν τον όρκο του Ιπποκράτη, τον χειρούργησαν ως έκτακτο περιστατικό και τον γλίτωσαν από βέβαιη τύφλωση! Ποιο ήταν το «ευχαριστώ»;

Η διοίκηση του νοσοκομείου κινείται εναντίον τους για παραβίαση λειτουργίας εκείνων, που σε ετήσια βάση εξυπηρετούν10.000 ασφαλισμένους! Κινδυνεύουν με παραπομπή στο Πειθαρχικό. 

Η περίπτωση της διευθύντριας του τμήματος Χρύσας Τερζίδου, η οποία χειρούργησε τον άστεγο είναι χαρακτηριστική. 

Παρέλαβε ένα μικρό τμήμα στο νοσοκομείο Πατησίων το κατέστησε ερευνητικό κέντρο, αποδίδει έσοδα 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τα απογευματινά ιατρεία αλλά καταδιώκεται διαρκώς από την διοίκηση που εκθέτει το Υπουργείο Υγείας.

nb keimeno konstantinopouleio nosokomeio

Η «Εστία» απευθύνει έκκληση στον Πρωθυπουργό, ο οποίος έχει εγκύψει πολλές φορές στα προβλήματα των αστέγων και προσωπικά γνωρίζει πολύ καλά (από τα προβλήματα όρασης του πατέρα του) τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν τα προβλήματα όρασης στην ποιότητα ζωής, να μεριμνήσει ώστε να βρεθεί μια λύση. 

Δεν επιτρέπεται να υπάρχουν ιατροί, εξοπλισμός και διάθεση για έργο και η λίστα αναμονής στο Οφθαλμολογικό Τμήμα να υπερβαίνει τους 600, να χάνονται 2.500 χειρουργεία και ασθενείς να «κατευθύνονται» στον ιδιωτικό τομέα. 

Δεν μπορεί να υπολειτουργεί το Οφθαλμολογικό, ενώ εξυπηρετεί τουλάχιστον 10.000 ραντεβού ετησίως με τα αντίστοιχα έσοδα από τα απογευματινά ιατρεία να φθάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ!

Απευθύνουμε επίσης έκκληση και στον Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ.κ. Γαβριήλ, συμπολίτες του οποίου ταλαιπωρούνται, υποβαθμίζεται η ζωή τους και βιώνουν έντονη ανασφάλεια και στρες, να ασκήσει τις κατάλληλες πιέσεις ώστε να υπάρξει λύσις. 

Θέτουμε όμως προ των ευθυνών του και τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος να διορθώσει τάχιστα τα κακώς κείμενα. 

Οφείλει να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο πιο σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Οφθαλμολογικό Τμήμα του ΕΣΥ σε όλη την επικράτεια.

Η «Εστία» έχει πλήρη γνώση για όσα συμβαίνουν ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια και εγείρουν σημαντικά ζητήματα ως προς την λειτουργία ανάλογων τμημάτων σε άλλα δημόσια νοσοκομεία αλλά και ως προς τον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τις εκάστοτε διοικήσεις ιατροί που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν στον συνάνθρωπό τους. 

Το Τμήμα, ιατροί εκπαιδευόμενοι και νοσηλευτές παρέχουν υπό αντίξοες συνθήκες υψηλής εξειδίκευσης υπηρεσίες όσον αφορά την διάγνωση, παρακολούθηση και θεραπεία συντηρητική, laser και χειρουργική. 

Κανείς ασθενής του δεν παραπέμπεται σε άλλα νοσοκομεία καθ’ όσον, είναι πλήρως εξοπλισμένο και με υψηλή εξειδίκευση, ενώ δέχεται μεγάλο αριθμό παραπομπών από άλλα δημόσια νοσοκομεία της επικράτειας αλλά και από ιδιώτες! 

Επί πλέον έχει επιφορτισθεί με τις επεμβάσεις σε παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα–Κυριακού.

Το Οφθαλμολογικό Τμήμα μετακινήθηκε στο Γ.Ν. Κωνσταντοπούλειο τον Ιούνιο του 2017 σε περιορισμένους χώρους και κατάφερε πολύ σύντομα να αυξήσει την παροχή υπηρεσιών. 

Και από αυτό το σημείο αρχίζουν τα προβλήματα που οφείλει η Πολιτεία να επιλύσει. Λόγω της πανδημίας παρατηρούνται πολλά έκτακτα παραμελημένα περιστατικά καταρράκτη και γλαυκώματος, τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. 

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα, εάν το Οφθαλμολογικό μπορεί να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγικότητα και τις επιδόσεις του, κάτι που αποτελεί άλλωστε τον μείζονα στόχο βελτιώσεώς της θεραπευτικής και λειτουργικής του αποτελεσματικότητος. 

Οι ιατροί απαντούν θετικά. Το Οφθαλμολογικό Τμήμα διαθέτει μια Οφθαλμολογική Χειρουργική Αίθουσα, η οποία όμως λειτουργεί μόνο τρεις φορές την εβδομάδα και παραμένει κλειστή τις άλλες δύο. 

Οι υπεύθυνοι βεβαιώνουν ότι η ΟΧΑ θα μπορούσε να λειτουργεί και τις υπόλοιπες δύο ημέρες, γιατί πρώτον, υπάρχει διαθέσιμο νοσηλευτικό προσωπικό σύμφωνα με τον προϊστάμενο του χειρουργείου και δεύτερον, γιατί δεν απαιτείται αναισθησιολογική κάλυψη, μία προεγχειρητική διαδικασία που δεν επηρεάζει την λειτουργία του λοιπού χειρουργείου. Επίσης δεν απαιτείται άλλη χειρουργική αίθουσα.

Όμως η Επιτροπή Χειρουργείου διατείνεται ότι «οι τιθέμενοι περιορισμοί επιβάλλονται λόγω της πολιτικής ισονομίας, επειδή οι άλλες ειδικότητες αναγκάζονται σε επιβεβλημένους περιορισμούς λόγω ανεπαρκούς αναισθησιολογικής κάλυψης και εξ’ αυτού προκύπτουν και οι δικοί σας περιορισμοί». 

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι θα ήταν πιο εύκολο για τους ίδιους να υιοθετήσουν την άποψη της Επιτροπής Χειρουργείου και να αποφύγουν την εργασιακή εξάντληση από την εντατικοποίηση της εργασίας «Αντ’ αυτού, μεμφόμεθα για την επαυξημένη ευθύνη μας, τη θέληση μας για τη μεγιστοποίηση της επίδοσης του Νοσοκομείου και την προσφορά μας στις θετικές μακροχρόνιες επιπτώσεις στη νοσηρότητα του ελληνικού πληθυσμού», αναφέρουν στην «Εστία»

Τέλος, ενημερώνουν τους αρμοδίους ότι στο Τμήμα εκτελούνται επεμβάσεις ασκορινοστομίας (κατά της δακρύρροιας) υπό γενική αναισθησία. Οι επεμβάσεις αυτές γίνονται σε λίγα νοσοκομεία στο ΕΣΥ και στο Κωνσταντοπούλειο έχουν ανασταλεί από την έναρξη της πανδημίας λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων. 

«Παρά τις έγγραφες αιτήσεις για παραχώρηση χειρουργικού χρόνου 2 ωρών κάθε 15 ημέρες για την εκτέλεση της γενικής αναισθησίας δεν έχει δοθεί καμία απάντηση από την Επιτροπή Χειρουργείου και οι επεμβάσεις συνεχίζουν να μην εκτελούνται εις βάρος των ασθενών αλλά και της ελλιπούς εκπαίδευσης των ειδικευομένων», καταλήγει η διευθύντρια του τμήματος.

https://www.olympia.gr/1462823/ygeia/sto-peitharchiko-dieythyntria-toy-esy-epeidi-cheiroyrgise-astego-poy-den-evlepe/

4 σχόλια:

  1. αγαπητή Οδύσσεια, προσπαθώ να στείλω κάποια πληροφορία που ζήτησε η κυρία Έφη, που παρακολουθούσε την σημερινή εκπομπή. ωστόσο μου κατεβαίνουν συνεχώς τα σχόλια και ειδικά εκείνο με τις πληροφορίες που ζητά.
    σας παρακαλώ, σε περίπτωση που η κυρία Έφη δεν έχει πρόσβαση στα σχόλια, έχετε την καλοσύνη να το ανεβάσετε στην Οδύσσεια, ή να το αναφέρετε αύριο στην εκπομπή σας; ευχαριστώ!

    εδώ το σχόλιό μου:

    για την κυρία ΕΦΗ Α.
    ελπίζω να το δείτε.
    ζητήσατε την εκπομπή του κ. Βασιλειάδη για τον καρκίνο

    είναι αυτή εδώ:

    ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ! CANCER CURE FROM GOD'S PHARMACY!
    https://www.youtube.com/watch?v=r9bmdHTU-rQ

    καλή κι ευλογημένη χρονιά με υγεία σε εσάς και τους δικούς σας, κυρία Έφη!🧡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιατρικοί συλλογοι: κομματικά μαγαζάκια. Καμμια σχέση με την επιστήμη. Τίποτα δεν
    Προσφέρουν στην κοινωνία.
    Το μόνο που κάνουν είναι να κουκουλώνουν άσχημες καταστάσεις γιατρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mενω στα Πατησια,απο τοτε που γενηθηκα.ειχαμε 3 νοσοκομεια.την Παμμακαριστο,το 7ο Θεραπευτηριο του Ι.Κ.Α. και το Γ.Ν. Πατησιων(το οποιο λεγαμε Παπαδες,επειδη παλαιοτερα ηταν νοσοκομειο Ιερεων).Το(λεγομενο απο το Λαο) Παπαδων ηταν ξακουστο για το Οφθαλμολογικο του τμημα.

    Τωρα εχουμε μεινει με την Παμμακαριστο σαν νοσοκομειο και τους "Παπαδες" σαν Κεντρο Υγειας

    Πυραυλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειπαμε,βοηθατε τη γιατρο,εστω κοινοποιηστε το παντου,να το μαθει ολος ο κοσμος,να ξερουνε με τι καθικια μπλεξαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!