Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

ΗΜΑΡΤΟΝ ΚΥΡΙΕ! Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τήν ...Ε Υ Θ Α Ν Α Σ Ι Α, για ασθενείς με 'Covid'!!!!!!!!!!!!!

 


«Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα άτομο με COVID-19 μπορεί να είναι επιλέξιμο για υποβοηθούμενο θάνατο.» - Κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας

Είναι οι ασθενείς «επιλέξιμοι» με τον ίδιο τρόπο που όλοι μας είμαστε «επιλέξιμοι» για εμβολιασμό και πρέπει να μας γυρίζουν τα χέρια, αναγκάζοντάς μας να βγούμε από την κανονική ζωή;

SEEMOREROCKS

Οι ασθενείς που εισάγονται στο νοσοκομείο με COVID-19 μπορούν να πεθάνουν με ευθανασία εάν οι γιατροί αποφασίσουν ότι μπορεί να μην επιβιώσουν, δήλωσε η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.



Το Υπουργείο Υγείας επιβεβαίωσε ότι το δικαίωμα σε θανατηφόρα ένεση βάσει ενός νέου νόμου περί ευθανασίας, θα μπορούσε να επεκταθεί σε ασθενείς που είτε πεθαίνουν από τον Covid, είτε υποφέρουν αφόρητα από τις συνέπειές του.

Απαντώντας σε ένα αίτημα για σαφήνεια σχετικά με έναν νόμο περί ευθανασίας που τέθηκε σε ισχύ τον περασμένο μήνα, η κυβέρνηση δήλωσε ότι «σε ορισμένες περιπτώσεις ένα άτομο με COVID-19 μπορεί να είναι επιλέξιμο για υποβοηθούμενο θάνατο».

Η παραδοχή ότι οι COVID ασθενείς ήταν επιλέξιμοι για θανατηφόρα ένεση ήρθε αφού ο Henoch Kloosterboer, συντάκτης του ιστότοπου κατά της ευθανασίας "The Defender", υπέβαλε αίτημα βάσει του νόμου περί επίσημων πληροφοριών (Official Information Act) - του νεοζηλανδικού ισοδύναμου νόμου του 2000 για την ελευθερία της πληροφόρησης (2000 Freedom of Information Act).

Είπε ότι η πολιτική αυτή άφηνε «την πόρτα ορθάνοιχτη για κακοποίηση» των ηλικιωμένων και ευάλωτων ασθενών - ειδικά αν η υπηρεσία υγείας της χώρας δεχόταν πίεση από την έξαρση του COVID.

Είπε: «Δεν θα ήταν δύσκολο να φανταστούμε μια κατάσταση στην οποία μια ταχεία και σημαντική αύξηση των νοσηλειών με COVID-19 θα μπορούσε να οδηγήσει σε πιέσεις για τη χρήση της ευθανασίας και της υποβοηθούμενης αυτοκτονίας ως εργαλεία για την επίλυση μιας τόσο σοβαρής κρίσης».

Ο νόμος για την ευθανασία, πρόσθεσε, «έχει καταστήσει τώρα την πανδημία COVID-19 δυνητικά ακόμη πιο επικίνδυνη για τους κατοίκους της Αοτεαρόα Νέας Ζηλανδίας».

Ο νόμος του 2019 για την επιλογή του τέλους της ζωής (2019 End of Life Choice Act) θεωρείται ένας από τους πιο ακραίους νόμους περι ευθανασίας σε ολόκληρο τον κόσμο και οι επικριτές λένε ότι οι σχετικές διασφαλίσεις είναι τόσο αδύναμες που παρακάμπτονται εύκολα.

Επιτρέπει τόσο την ευθανασία όσο και την υποβοηθούμενη αυτοκτονία για ενήλικες που πάσχουν από ασθένεια η οποία θα είναι ανίατη εντός έξι μηνών ή που βρίσκονται σε προχωρημένη κατάσταση μη αναστρέψιμης σωματικής παρακμής ή που υποφέρουν αφόρητα.

Ο νόμος, που επικυρώθηκε μετά από δημοψήφισμα το 2020, εγγυάται σε όλους τους κατοίκους το δικαίωμα πρόσβασης σε γιατρό που θα τους θανατώσει μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών από την παραλαβή του αιτήματος.

Οι γιατροί λαμβάνουν κρατική αμοιβή ύψους 1.000 δολλαρίων, συν τα έξοδα για κάθε θάνατο από ευθανασία που πραγματοποιούν!!!

Ωστόσο, μόλις 96 από τους 16.000 γιατρούς της χώρας έχουν προσφερθεί να συμμετάσχουν και όλοι οι 32 οργανισμοί παροχής φροντίδας της χώρας (hospices), εκτός από έναν, έχουν δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψουν την ευθανασία.

Η μόνη εξαίρεση - το Totara Hospice στο South Auckland - συμφώνησε να παραχωρήσει χώρο στις εγκαταστάσεις του για την πρακτική αυτή, ενώ το προσωπικό του θα αντιταχθεί ευσυνείδητα σε οποιαδήποτε συμμετοχή.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η βαρόνη Finlay of Llandaff, καθηγήτρια παρηγορητικής ιατρικής, δήλωσε ότι ο νεοζηλανδικός νόμος περί ευθανασίας έρχεται σε αντίθεση με τον θεμελιώδη σκοπό της ιατρικής και των υπηρεσιών υγείας να θεραπεύουν τους αρρώστους.

Είπε: «Είναι παράξενο το γεγονός ότι μια χώρα που προσπαθεί να προστατεύσει τους πολίτες της κλείνοντας τελείως τη δραστηριότητά της από έναν ιό, από τον οποίο οι άνθρωποι μπορούν να αναρρώσουν πλήρως ... προτείνει τώρα ότι οι ασθενείς αυτοί θα πρέπει να σκοτωθούν από τους γιατρούς τους.»

«Ανατρέπει την ηθική της ιατρικής.» , είπε.

***

 ***

«Πραγματικά δεν μπορείτε να προβλέψετε τον θάνατο κατά 100 τοις εκατό», πρόσθεσε. «Οπότε, γιατί να μην τους στηρίξουμε όσο πεθαίνουν και να αφήσουμε την πιθανότητα ανοιχτή σε περίπτωση που ανήκουν στην ομάδα που αψηφά όλες τις δυσκολίες και αναρρώνει πλήρως;»


Επί του παρόντος, η βαρόνη Meacher επιδιώκει να νομιμοποιήσει την υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Αγγλία και την Ουαλία μέσω του νομοσχεδίου της για την υποβοήθηση του θανάτου (Assisted Dying Bill) , το οποίο τον Οκτώβριο έλαβε τη δεύτερη ανάγνωση στη Βουλή των Λόρδων (Second Reading in the House of Lords).


Ο ομότιμος βουλευτής, ο οποίος προεδρεύει της ομάδας εκστρατείας "Dignity in Dying", έχει επίσης καταθέσει τροπολογία στο νομοσχέδιο για την υγεία και την κοινωνική φροντίδα σε μια προσπάθεια να γίνει η υποβοηθούμενη αυτοκτονία, μέρος της ....παρηγορητικής φροντίδος!


Στη Σκωτία, ο Liam MacArthur, βουλευτής των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, σκοπεύει να εισαγάγει νομοσχέδιο για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία, ενώ οι πολιτικοί στο Τζέρσεϊ συμφώνησαν τον περασμένο μήνα επί της ουσίας, να νομιμοποιήσουν τόσο την υποβοηθούμενη αυτοκτονία όσο και την ευθανασία.


Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών παρηγορητικής φροντίδας και οι 12 οργανώσεις για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στο Ηνωμένο Βασίλειο αντιτίθενται σθεναρά στην αλλαγή του νόμου.


Υποστηρίζουν ότι η υποβοηθούμενη αυτοκτονία και η ευθανασία θα συνιστούσαν διακρίσεις και θα ήταν επικίνδυνες και ανοικτές στην κατάχρηση, ανεξαρτήτως οποιασδήποτε προστατευτικής μέριμνας, αποτελώντας σοβαρή απειλή για την ασφάλεια των ασθενών και άλλων ευάλωτων ατόμων.


Λένε επίσης ότι η εμπειρία άλλων χωρών δείχνει ότι ακόμη και ένας μετριοπαθής νόμος για την υποβοηθούμενη αυτοκτονία θα λειτουργήσει ως προγεφύρωμα για ευρύτερες, απελευθερωτικές τροποποιήσεις που θα καταργήσουν τις αρχικές ασφαλιστικές δικλείδες ως «εμπόδια στην πρόσβαση».


Τον περασμένο μήνα αποκαλύφθηκε ότι η Νάνσι Ράσελ, μια 90χρονη γυναίκα από τον Καναδά, επέλεξε να πεθάνει με υποβοηθούμενη αυτοκτονία, αντί να υπομείνει άλλο ένα lockdown εξαιτίας του COVID στο γηροκομείο της, που θα την απομόνωνε από τους φίλους και την οικογένειά της.

https://oaskhths.blogspot.com/2021/12/covid.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!