Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021

ΜΟΝΟ γιά ΠΟΛΥ καλά υποψιασμένους! O συνεργάτης του (διαβόητου ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ) Μάξ Μέρτεν , Κωνσταντίνος Καραμανλής, σύμφωνα με έγγραφο του 1962, που αποχαρακτηρίστηκε το 2006 καί αναρτήθηκε στόν επίσημο Ισότοπο της 'C.I.A.'

  

Το έγγραφο της CIA, φέρει ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 1962 και αναφέρεται στήν μαρτυρία ενός ιστραηλίτη μεταφραστού, με τον ελληνα διπλωμάτη Ιωάννη Μοσχόπουλο, που του αποκάλυψε ότι στη δικογραφία για τήν δίκη του Άντολφ Άϊχμαν, στο Ισραήλ, υπήρχε και ένας «επίσημος πίνακας» με τους έλληνες πράκτορες των γερμανικών αρχών, κατά την περίοδο της Κατοχής. Οι πράκτορες αυτοί είχαν συνεργαστεί με τον Μέρτεν για την εξόντωση Εβραίων στη Θεσσαλονίκη και την αρπαγή των περιουσιών τους. Τη δίκη του Άιχμαν είχε παρακολουθήσει για λογαριασμό της ελληνικής κυβέρνησης ένας έμπιστος υπάλληλος με ισραηλιτική καταγωγή, που βρίσκονταν υπό τις διαταγές του Ιωάννη Μοσχόπουλου. Ο υπάλληλος αυτός είδε με τα μάτια τον επίμαχο πίνακα με τους έλληνες συνεργάτες των Ναζί και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής! Όπως σημειώνεται, ο υπάλληλος ειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση για το γεγονός, η οποία προέβη σε «επίμονα διαβήματα» προς την ισραηλινή κυβέρνηση ώστε ο επίμαχος πίνακας να μην δημοσιοποιηθεί κατά τη δίκη, κάτι που πράγματι έπραξε ο γεν. εισαγγελέας. 

Παράλληλα, ο ισραηλίτης υπάλληλος αποκάλυψε στον Ιωάννη Μοσχόπουλο ότι εκτός από το όνομα του Καραμανλή (που ήταν επισημασμένο με κόκκινο χρώμα), στους πίνακες βρίσκονταν και το όνομα του καθηγητή πανεπιστημίου κ. Πετρόπουλου καθώς και του Κωνσταντίνου Τσαλδάρη.


Στο έγγραφο αυτό αναφερθήκαμε σήμερα στην εκπομπή .

Το δισέλιδο έγγραφο του 1962, που αποδέσμευσε το 2006 η CIA,  είναι  ελληνόγλωσση εσωτερική αναφορά  προς τον Καραμεσίνη και στηρίζεται σε πληροφορίες προερχόμενες από τον διπλωμάτη Ιωάννη Μοσχόπουλο. 
Ο  Μοσχόπουλος που ειχε άριστες σχέσεις με τους Αμερικανούς είχε  προταθεί στις 21 Απριλίου 1967 να αναλάβει υπουργός Εξωτερικών, αλλά  απορρίφθηκε από τον  Κωνσταντίνο.
Η προδοτική Συμφωνία της Ζυρίχης, ο Μαξ Μέρτεν και ο Κουφός

Ο πράκτωρ Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Τούρκος ομόλογός του, Αντνάν Μεντερές, συμφώνησαν για τη Κύπρο στην Ζυρίχη και μονογράφησαν τη Συμφωνία που υπογράφηκε στο Λονδίνο στις 19 Φεβρουαρίου 1959 από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.  Την ίδια ημέρα που μονογραφήθηκε η συμφωνία της Ζυρίχης ξεκίνησε στην Αθήνα η δίκη του Ναζί και εγκληματία πολέμου και φίλου του Καραμανλή και της Δοξούλας, Μαξ Μέρτεν, που υπηρέτησε στη Θεσσαλονίκη τη διετία 1942-1944, ως σύμβουλος της στρατιωτικής διοίκησης. 

Ήταν ο άνθρωπος που είχε την ευθύνη για την διαρπαγή των περιουσιών των Εβραίων που στάλθηκαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Η συνολική αξία της περιουσίας που διαχειρίστηκε ο Μέρτεν με τους εβράιους και έλληνες φίλους του ξεπερνούσε τα 125.000.000 χρυσά φράγκα. 

Το Ειδικό Στρατοδικείο Εγκληματιών Πολέμου της Αθήνας καταδικάζει τον Μέρτεν σε 25ετή κάθειρξη, επειτα όμως από πιέσεις της Γερμανίας, η κυβέρνηση Καραμανλή, αφού τροποποίησε τον ισχύοντα νόμο (Ν.Δ. 3933/1959) για τους Γερμανούς υπηκόους που φέρονταν ως εγκληματίες πολέμου, αποφυλάκισε τον Μέρτεν και τον απέλασε στη Γερμανία, με την προϋπόθεση να εκτίσει εκεί την ποινή του.... 

Τα γερμανικά δικαστήρια τελικά ΑΠΑΛΛΑΞΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ τον Μέρτεν ....«ελλείψει στοιχείων»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!