Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Σ υ γ κ λ ο ν ι σ τ ι κ έ ς οι τελευταίες ώρες του Billy Bo, πρίν τόν θάνατό του. / Β Ι Ν Τ Ε Ο / π. Γεώργιος Σχοινάς

 




Ότι δεν ειπώθηκε για το ειρηνικό «τέλος» του Billy Bo. Οι άνθρωποι φεύγουν νωρίς γιατί μάλλον ο Θεός τους θέλει. Ο Βασίλης Κουρκουμέλης (Billy Bo) έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 33 ετών μετά τη μάχη του με το AIDS. Το Ιούλιο του 1986 οι δύο συνεργάτες Billy Bi & Makis Tselios ταξιδεύουν στην Αμερική. Λίγο πριν πετάξουν, ο Βασίλης έχει κάποιες ενοχλήσεις, πυρετούς και βήχα που θεωρήθηκαν από τον γιατρό του κρύωμα. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, φεύγουν για διακοπές στη Μύκονο αλλά ζητά από το Μάκη Τσέλιο να περάσουν από την Παναγία της Τήνου που το ήθελε πολύ. Πήγε σε ένα εκκλησάκι υπόσκαφο, με ζωγραφισμένες εικόνες στον τοίχο. Πολύ ήρεμο μέρος, όπου μπορείς να προσευχηθείς, αν το θέλεις. "Θέλω να μπω μόνος μου" λέει στον Τσέλιο. Βγαίνοντας από το εκκλησάκι είπε: "Μάκη, είδα την Παναγία και δεν με χαιρέτησε, έφυγε τρέχοντας. Δεν είναι καλό, δεν με ήθελε η Παναγία". Ίσως το γεγονός αυτό αποτέλεσε το πρώτο του βήμα για την γνωριμία με τον πνευματικό που εξομολογήθηκε. Από δω αρχίζει ο μικρός Γολγοθάς του Billy Bo και δεν χρειάζεται να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Το θέμα του AIDS στα μέσα της δεκαετίας του '80 απασχολεί ολόκληρο τον πλανήτη. Τα νέα ταξιδεύουν σαν αστραπή. Στο νοσοκομείο του Παρισιού ο Βασίλης ζητά από τον Τσέλιο να του φέρει μια ηχογραφημένη Θεία λειτουργία από τον Άγιο Λευτέρη του Πειραιά. Ο Τσέλιος, επιστρέφει από την Αθήνα στο Παρίσι και μόλις έφτασε, μπήκε στο δωμάτιό του με μάσκα και του παρέδωσε την κασέτα με τη λειτουργία. Εκείνος την άκουσε και πήρε απέραντη δύναμη. Ο Βασίλης ήθελε να επιστρέψει στην Ελλάδα. Ο γιατρός επέμενε ότι έπρεπε να πάει στην Αμερική, αλλά είπε πως αν το ήθελε πολύ, μπορούσε να πάει στην Ελλάδα. Μόλις έφτασαν στην Ελλάδα έκαναν μια Λειτουργία που ήθελε ο Βασίλης στον Αϊ-Γιώργη στο Καβούρι. Μετά την επιστροφή του Βασίλη στην Αθήνα φεύγει για Αμερικη για να λάβει το φάρμακο ΑΖΤ. Το ΑΖΤ δεν το πήρε ποτέ. Οι γιατροί αποφάνθηκαν ότι θα πέθαινε σε 2 μέρες, αν το έπαιρνε. Είχε πια προβλήματα και με την όρασή του.

Αποφασίζεται ότι πρέπει να γυρίσουν στην πατρίδα για να πεθάνει εκεί.

Το τέλος ήταν πια θέμα ημερών. Το ταξίδι της επιστροφής στην Ελλάδα ήταν μια περιπέτεια. Είχε μείνει μόλις 40 κιλά, με εξαντλημένο τον οργανισμό του. Ο Βασίλης Κουρκουμέλης-Billy Bo έσβησε στις 13 Ιουνίου 1987, στα 33 του. Στο σπίτι στο Καβούρι, με έναν εσταυρωμένο μπροστά του, δύο μέτρα ύψος. Αποσπάσμα ομιλίας από το κανάλι "Ευλογία" Αφήγηση: π. Γεώργιος Σχοινάς

2 σχόλια:

  1. ο Θεός είναι πολύ μεγάλος για να φοβόμαστε. μας έχει όλους στα χέρια Του, ευτυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμπειρική Θεολογία - π. Δημήτριος Κουτσούρης , αναπληρωτής καθηγητής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

    https://www.youtube.com/watch?v=CqNKk0jJySc

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!