Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Tό έμβρυο αποτελεί ανθρώπινη ζωή! ( Η όντως ενθαρρυντική απόφαση της Αμερικανικής Δικαιοσύνης )


 Χαράλαμπος Μηνάογλου

Η απόφαση για κατάργηση του νόμου που επέτρεπε αδιάκριτα τις αμβλώσεις από την αμερικανική δικαιοσύνη είναι γεγονός πολλαπλώς θετικό. 

Οι δύο σπουδαιότερες θετικές πτυχές της απόφασης αυτής είναι η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και η απόδειξη της ύπαρξης όντως ανεξάρτητης από την πολιτική εξουσία δικαιοσύνης.


Η αρχή στην οποία στηρίχθηκε η δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ είναι, ότι το έμβρυο αποτελεί ανθρώπινη ζωή και άρα η έκτρωση δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται παρά μόνον υπό προϋποθέσεις και μέχρι την 15 εβδομάδα της κυησης. 

Η αποδοχή, μάλιστα, που γνωρίζει στις ΗΠΑ η απόφαση, αντίθετα με ό,τι δείχνουν εδώ τα μονίμως ψευδόμενα ΜΜΕ, είναι μεγάλη, καθώς φαίνεται ότι στις ΗΠΑ οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα και το καλώς νοούμενο συμφέρον τους περισσότερο από ό,τι δυστυχώς συμβαίνει στην Ελλάδα, ή την Ευρώπη.

 Η δεύτερη, εξ ίσου σπουδαία, πτυχή της απόφασης είναι πως αποδεικνύεται δι’ αυτής ότι στις ΗΠΑ λειτουργεί πραγματικά ανεξάρτητη δικαιοσύνη. 

Κάτι που στην Ευρώπη και ακόμη περισσότερο στην χώρα μας μοιάζει με αστείο… 

Και μπορεί και στις ΗΠΑ το πολίτευμα να μην είναι δημοκρατία, αλλά σίγουρα η διάκριση των εξουσιών είναι μία παρηγοριά, πώς μπορεί το αντιπροσωπευτικό έστω σύστημα να λειτουργήσει με κάποια κατά Αριστοτέλη ορθότητα…

Δυστυχώς, όμως, στην Ελλάδα κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο…. 

Ποτέ η δικαιοσύνη δεν έκρινε αντισυνταγματικό κάτι τόσο σπουδαίο και κεντρικό…. δεν τόλμησε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και του ρόλου της ως τρίτης εξουσίας, αλλά προτίμησε την υποταγή στην εκτελεστική που δίνει και τις προαγωγές και τις αυξήσεις στους μισθούς… 

Δεν φταίνε ίσως τόσο τα πρόσωπα, όσο οι θεσμοί εν προκειμένω, καθώς στις ΗΠΑ οι δικαστές εκλέγονται σε μεγάλο βαθμό από τους ίδιους τους πολίτες και μερικώς αναμεταξύ τους, χωρίς καμμία κυβέρνηση να μπορεί να παρέμβει, ή πολύ περισσότερο να κρίνει και να επιλέξει έναν δικαστή…. 

Αυτά βλέπετε είναι τα καλά του φιλελεύθερου αντιπροσωπευτικού συστήματος, οι υποτιθέμενοι θιασώτες του οποίου στην Ελλάδα ούτε που θέλουν να τα ακούσουν, πολλώ δε μάλλον να τα εφαρμόσουν….

Ορθόδοξος Τύπος

http://aktines.blogspot.com/2022/06/t.html

1 σχόλιο:

  1. Προς το παρόν μιλούν οι άνθρωποι, για τις μαζικές και προμελετημένες δολοφονίες των αθώων και ανυπεράσπιστων αγέννητων βρεφών.
    Κάποια στιγμή θα ΜΙΛΗΣΕΙ και ο αληθινός Θεός, που είναι Θεός και της Δικαιοσύνης, και τότε αλίμονο... Που θα κρυφτούν τότε, όσοι μέχρι τότε θα είναι αμετανόητοι για τα αποτρόπαια εγκλήματα τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!