Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Γέρων Γεώργιος: "O ΘΕΟΣ ΘΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝ Ε Λ Λ Η Ν Α..." / Β Ι Ν Τ Ε Ο

 



https://www.youtube.com/watch?v=Ks52c-GBCYI&ab_channel=VassilisKostoulas

Ομιλία του Γέροντος Γεωργίου την Κυριακή του Θωμά, για την απιστία των ανθρώπων αλλά και την προόρηση του Αγίου Πορφυρίου για την αναγκαιότητα ύπαρξης ενός χώρου για ώρα ανάγκης...

Για όσα ανέφερε ο Άγιος Παΐσιος μίλησε στη συνέχεια ο Γέροντας Γεώργιος (βλ. σχ. "Σε κάποιον που ανησυχούσε για τις εχθρικές επιβουλές εναντίον της Πατρίδος, έδωσε την εξής ελπιδοφόρο απάντηση:

«Κι αν μου πουν ότι δεν υπάρχει κανείς Έλληνας, εγώ δεν ανησυχώ.
Μπορεί ο Θεός να αναστήσει έναν Έλληνα. Φθάνει και ένας...

Ακόμη πίστευε: «Και ένας Χριστιανός να μείνει μόνο, ο Χριστός θα κάνει το σχέδιό Του...Όταν άλλοι μιλούσαν για δυσάρεστες μελλοντικές εξελίξεις στο Έθνος και έσπερναν τον φόβο, ο Γέροντας μετέδιδε αισιοδοξία και ελπίδα, μιλούσε για αναστημένη Ελλάδα και για ανάκτηση της Αγια-Σοφιάς..."

"Ο βίος του Γέροντος Παϊσίου - Ιερομονάχου Ισαάκ) κάνοντας αναφορά στην πλάνη κυκλοφορεί σε εκκλησιαστικούς και μη κύκλους περί ανάστασης του Αγ.Ι.Βατάτζη, σημειώνοντας ότι ο Θεός μιλούσε με κωδικούς με τους Αγίους και μόνο όποιος έχει το "κλειδί" μπορεί να καταλάβει τους Αγίους...

1 σχόλιο:

  1. Αγιορείτης Ιερομόναχος Γέρων Γεώργιος, πνευματικό τέκνο του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου: ΟΙ "ΑΓΝΩΣΤΟΙ" ΑΓΙΟΙ.

    “Εορτή των Αγίων Πάντων και ο Γέροντας Γεώργιος μίλησε για τους αγνώστους Αγίους για τον κόσμο, αλλά γνωστούς στον Θεό που με τις πράξεις Τον ευαρέστησαν…”.

    https://www.youtube.com/watch?v=M28wMJ3HBzM

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!