Δευτέρα 29 Αυγούστου 2022

Κ α τ ά ρ ρ ε υ σ ι ς τροφικῆς ἁλυσίδος : Τό «ἔργο» ἔχει περάσει στόν ...ἐπίλογον !


Η συνεχιζόμενη ξηρασία στην Καλιφόρνια εμποδίζει την αξιοποίηση πάνω από μισό εκατομμύριο στρεμάτων γεωργικής γης.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USDA), υπάρχουν περισσότερα από 531.000 στρέμματα ακαλλιέργητης γης στην Καλιφόρνια. 


Αυτό αποτελεί αύξηση 36 τοις εκατό από την ποσότητα των ακαλλιέργητων εκτάσεων στην πολιτεία πριν από ένα χρόνο.

Περίπου το ένα πέμπτο της ακαλλιέργητης γης είναι σε αγρανάπαυση – ( ή γη που αφήνεται σκόπιμα ακαλλιέργητη για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση του εδάφους για την επόμενη περίοδο καλλιέργειας.) 

Η υπόλοιπη ακαλλιέργητη γη είναι αποτέλεσμα φυσικών καταστροφών όπως η συνεχιζόμενη ξηρασία

(Σχετικά: Τα ακαλλιέργητα χωράφια της Καλιφόρνια προβλέπεται να διπλασιαστούν εν μέσω κρίσης νερού στην πολιτεία .)


Τα δεδομένα του USDA αντικατοπτρίζουν πόσοι αγρότες της Καλιφόρνια αγωνίζονται να προμηθευτούν αρκετό νερό για να ποτίσουν τις καλλιέργειές τους, καθώς τα μεγάλα κυβερνητικά έργα ύδρευσης για την παροχή νερού εξακολουθούν να απουσιάζουν καθώς η ξηρασία στις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζεται για τρίτο χρόνο.

Ο Άαρον Σμιθ, καθηγητής γεωργικών οικονομικών στο  Πανεπιστήμιο Ντέϊβις της Καλιφόρνια, σημείωσε ότι οι καλλιέργειες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση νερού είναι οι καλλιέργειες αγροτεμαχίων που χρειάζονται μεγαλύτερες ποσότητες νερού, όπως το ρύζι και το βαμβάκιοι οποίες μειώνονται εδώ και χρόνια στην πολιτεία.

Η μείωση της χρήσης γεωργικής γης στην Καλιφόρνια είναι επακόλουθο της μειωμένης παραγωγής  ορισμένων καλλιεργειών, όπως το σιτάρι και το καλαμπόκι, λόγω των συνθηκών ξηρασίας, συμβάλλοντας στον πληθωρισμό των τιμών των τροφίμων και την αύξηση των τιμών. 

Η έκθεση του USDA έχει τρεις διαφορετικές κατηγορίες για ακαλλιέργητη γηαγρανάπαυσηαδράνεια και αποτρεπτική. Η τελευταία κατηγορία αναφέρεται συγκεκριμένα σε γη που δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί λόγω φυσικών καταστροφών, συμπεριλαμβανομένης της ξηρασίας.

Το 2020, υπήρχαν 74.200 στρέμματα αποκλεισμένης γης. Το 2021, αυτό αυξήθηκε περισσότερο από διπλάσιο σε 188.800 στρέμματα αποκλεισμένης γης. Στην τελευταία έκθεση, τα στρέμματα της αποτρεπόμενης γης διπλασιάστηκαν για άλλη μια φορά σε 384.200 στρέμματαΟι ειδικοί προειδοποίησαν ότι εάν επιμείνουν οι συνθήκες ξηρασίας, ο αριθμός των στρεμμάτων γης που έχει αποτραπεί μπορεί να διπλασιαστεί ξανά το επόμενο έτος.

Οι αναλυτές σημείωσαν περαιτέρω ότι ο εκτιμώμενος αριθμός ακαλλιέργητων εκτάσεων βασίζεται πιθανότατα σε αναφορές αγροτών και αντιπροσωπεύει μόνο την τρέχουσα κρίση, γεγονός που υποδηλώνει έντονα ότι η κρίση του νερού είναι πολύ χειρότερη.


«Όταν εξετάζουμε τον αντίκτυπο της ξηρασίας στη γεωργία, δεν επηρεάζονται μόνο οι παραγωγοί, αλλά και οι εργαζόμενοι στον αγροτικό τομέα και κάθε συναφής χώρος απασχολήσεως », δήλωσε ο Navdeep Dhillon, επικεφαλής αγροτικού προγράμματος για το γραφείο του USDA Farm Service Agency στην Καλιφόρνια.

Ο Dhillon σημείωσε ότι η αύξηση των ακαλλιεργήτων εκτάσεων σε ολόκληρη την πολιτεία προκαλεί προβλήματα και για τους θεριζοαλωνιστικούς μηχανές, τα κέντρα επεξεργασίας και διανομής τροφίμων, τους οδηγούς παράδοσης τροφίμων και άλλους.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση από το Παρατηρητήριο Ξηρασίας των ΗΠΑτο μεγαλύτερο μέρος της Καλιφόρνια παραμένει σε συνθήκες σοβαρής ή χειρότερης ξηρασίας χωρίς να φαίνεται άμεση ανακούφιση. 

Περίπου το 17 τοις εκατό της πολιτείας, ως επί το πλείστον στην περιοχή Central Valley, κατατάσσεται στα υπό «εξαιρετικές» συνθήκες ξηρασίας, υποδηλώνοντας πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και έλλειψης νερού.

"Αυτό θα σημαίνει λιγότερο διαθέσιμο νερό για τη γεωργία σε ορισμένα μέρη της πολιτείας, πιθανότατα", είπε ο Smith. «Θα δούμε κάποιες μειώσεις στη χρήση γης και σίγουρα, θα περίμενα λιγότερο τριφύλλι, ρύζι, βαμβάκι και σιτάρι, που ούτως ή άλλως μειώνονται».

Παρακολουθήστε αυτό το βίντεο από το "Geoengineering Watch" που εικάζει ότι η άνευ προηγουμένου ξηρασία που επηρεάζει τις Δυτικές Ηνωμένες Πολιτείες  μπορεί να προκληθεί από τη γεωμηχανική .

Ἀπό : naturalnews.com

Ἐπίσης πολλά σχετικά βίντεο ἐδῶ

Μᾶς ἑτοιμάζουν πολύ ἄγριες καταστάσεις, ὡσονούπω. Καί δέν θά εἶναι μόνον ἡ ἐπισιτιστική καί ἐνεργειακή κρίσεις, ἀλλά καί ἡ σοβαρή ἔλλειψις νεροῦ. 

Καί αὐτό σημαίνει μακροχρόνιες ἐπιπτώσεις σ᾿ὅλους τούς τομεῖς βιώσεως τῆς ἀνθρωπότητος. 

Τ᾿ἀποτελέσματα αὐτοῦ,πέραν τῆς ἐπιστροφῆς σέ πρωτόγονες καταστάσεις καί ἀναπόφευκτη σοβαρή μείωσιν τοῦ πληθυσμοῦ. 

Τά ἑτοιμάζουν τά βδελύγματα. Καί στό «ἔργο» αὐτό,ἐκτός ἀπό τούς πρωταγωνιστές κακούς, συμβάλλουν καί κάποιοι ἄλλοι φαινομενικῶς ...καλοί...

Ἄ, νά χαθεῖτε ὅλοι σας,πιά ! 

Ἡ Πελασγική

https://sxolianews.blogspot.com/2022/08/blog-post_28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!