Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Σύνοδος κορυφής Ρωσσίας-Αφρικής: Ο Πούτιν υπόσχεται δωρεάν σιτηρά στην Αφρική

             Σύνοδος ολομέλειας στη σύνοδο κορυφής Ρωσσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη, 27 Ιουλίου

Η Ρωσσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει δεκάδες χιλιάδες τόνους σιτηρών σε ορισμένες αφρικανικές χώρες τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο επικεφαλής του Κρεμλίνου Πούτιν στη σύνοδο κορυφής Ρωσσίας-Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη.




«Τους επόμενους μήνες, τους επόμενους τρεις έως τέσσερεις μήνες, θα είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε στην Μπουρκίνα Φάσο, τη Ζιμπάμπουε, το Μάλι, τη Σομαλία, την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία και την Ερυθραία 25.000 έως 50.000 τόννους σιτηρών ανά χώρα δωρεάν», δήλωσε ο Πούτιν την Πέμπτη στην Αγία Πετρούπολη στη σύνοδο κορυφής για την Αφρική που διοργάνωσε η Ρωσσία. «Θα προσφέρουμε επίσης στους καταναλωτές δωρεάν παράδοση αυτών των προϊόντων», δήλωσε ο Πούτιν. Πώς ακριβώς έπρεπε να συμβεί αυτό, ο Πούτιν δεν εξήγησε περαιτέρω. Αντ 'αυτού, επανέλαβε την κατηγορία του (https://www.berliner-zeitung.de/wirtschaft-verantwortung/putin-schreibt-artikel-ueber-afrika-was-hat-der-kreml-chef-mit-dem-kontinent-vor-li.372368) ότι από τους 32,8 εκατομμύρια τόνους φορτίου σιτηρών που εξάγονται ετησίως, η Αιθιοπία, το Σουδάν και η Σομαλία, η Υεμένη και το Αφγανιστάν αντιπροσώπευαν λιγότερο από το 3%.

Στα μέσα Ιουλίου, η Ρωσσία τερμάτισε τη συμφωνία με την Ουκρανία, την Τουρκία και τον ΟΗΕ για τις παραδόσεις σιτηρών. Για μια νέα συμφωνία, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έχει αναδιατυπώσει τους παλιούς όρους, συμπεριλαμβανομένης της άρσης των περιορισμών στα ρωσικά πλοία που μεταφέρουν σιτηρά ή της «απλώς ανθρωπιστικής» φύσης της συμφωνίας για τα σιτηρά. Σύμφωνα με το Κοινό Κέντρο Συντονισμού στην Κωνσταντινούπολη (JCC), βάσει της συμφωνίας, τα γεωργικά προϊόντα παραδόθηκαν σε 45 χώρες σε τρεις ηπείρους, εκ των οποίων το 46% πήγε στην Ασία, το 40% στη Δυτική Ευρώπη, 12% στην Αφρική και ένα τοις εκατό στην Ανατολική Ευρώπη. Αναφέρθηκε επίσης ότι τα πλοία που μεταφέρουν ουκρανικά σιτηρά θα πήγαιναν κυρίως στην Τουρκία και την Ευρώπη, αλλά όχι στην Αφρική.


Σύνοδος κορυφής Ρωσσίας-Αφρικής: Μόνο 17 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων έφθασαν

Για δεύτερη φορά, η Ρωσσία διοργανώνει τη λεγόμενη σύνοδο κορυφής της Αφρικής. Στην πρώτη σύνοδο κορυφής στο Σότσι το 2019, και τα 54 συμμετέχοντα κράτη ήταν ακόμη παρόντα, συμπεριλαμβανομένων 45 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Φέτος, σύμφωνα με ρωσικά στοιχεία, εκπρόσωποι 49 χωρών έχουν επιβεβαιώσει, αλλά μόνο 17 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων λέγεται ότι έχουν ταξιδέψει στη σύνοδο κορυφής. Από αυτή την άποψη, το Κρεμλίνο παραπονέθηκε, μεταξύ άλλων, για την «εξωφρενική» πίεση των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γαλλίας και άλλων κρατών στους αφρικανούς ηγέτες (https://www.rbc.ru/rbcfreenews/64c113649a794719112b3057).

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, ο Πούτιν σχεδιάζει να συναντηθεί προσωπικά με οποιονδήποτε υψηλόβαθμο κρατικό αξιωματούχο, συμπεριλαμβανομένων των προέδρων της Αιγύπτου, της Μοζαμβίκης, του Μπουρούντι, της Ζιμπάμπουε, της Ουγκάντας, της Ερυθραίας, της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας, της Λιβύης, του Καμερούν, της Σενεγάλης, της Νότιας Αφρικής, της Μπουρκίνα Φάσο, της Γουινέας-Μπισάου, του Μάλι και του Κονγκό. Στις 28 Ιουλίου, ο Πούτιν σχεδιάζει να δώσει μια σημαντική ομιλία στην οποία θα μιλήσει για το σχηματισμό μιας «νέας παγκόσμιας τάξης» βασισμένης στην «πολυπολικότητα και την ισότητα» όλων των κρατών. Ο Πούτιν είχε προηγουμένως διατυπώσει τα γεωπολιτικά του σχέδια σχετικά με την Αφρική σε ένα άρθρο. Οι προσπάθειες του Πούτιν να στρέψει τα αφρικανικά κράτη εναντίον της Δύσης είναι εντυπωσιακές.


ΠΗΓΗ: https://www.berliner-zeitung.de/wirtschaft-verantwortung/russland-afrika-gipfel-putin-verspricht-afrika-kostenloses-getreide-li.373465


ΜΕΤΑΦΡΑΣΙΣ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

3 σχόλια:

  1. ❤️❤️❤️ΠΟΥΤΙΝ❤️❤️❤️Ο μόνος καλός και δίκαιος ηγέτης στην εποχή μας. Ο μόνος που θα έπρεπε να έχουμε σύμμαχο. 🤔🤔🤔

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οι δικοί μας οι "φιλάνθρωποι" η καμόρα της Βουλής σε λίγο θα τρώνε τις στάχτες τους!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!