Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

«Οι ψυχοπαθείς οδηγούν την ανθρωπότητα στην άβυσσο».

Bild: K. Demeter/Midjourney



Το τριήμερο συνέδριο κριτικών ψυχολόγων συνεχίστηκε την Παρασκευή στο Βερολίνο με την ανάλυση των κοινωνικών συνθηκών. Ταυτόχρονα, ο δημοσιογράφος Wolfgang Bittner προειδοποίησε ξεκάθαρα κατά των ψυχοπαθών στην πολιτική καθώς και κατά της πολιτικής υποτέλειας έναντι των ΗΠΑ. 

Ρεπορτάζ του Tilo Gräser


«Φαίνεται ότι σε πολλούς τομείς έχουμε να κάνουμε φανατικούς και εγκληματίες σε ιδεολογική σύγχυση, των οποίων η ανώτατη εξουσία από την Ουάσιγκτον κρατά τον δυτικό κόσμο σε μια λαβή».

Αυτό δήλωσε ο δικηγόρος και δημοσιογράφος Wolfgang Bittner την Παρασκευή στο συνέδριο της νέας Εταιρείας Ψυχολογίας (NGfP) στο Βερολίνο σχετικά με την κατάσταση της γερμανικής πολιτικής. Και πρόσθεσε:

«Φαίνεται σαν η ανθρωπότητα να οδηγείται στην άβυσσο από ψυχοπαθείς και η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού σιωπά».

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου του NGfP, ο Bittner μίλησε για τη διαίρεση της κοινωνίας σε καλό και κακό. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τη Γερμανία, αλλά και παγκοσμίως: «Εδώ και μερικά χρόνια, διαιρούμε όλο και περισσότερο τον κόσμο σε δήθεν καλούς και δήθεν κακούς».


Wolfgang Bittner (Φωτογραφία: Tilo Gräser)

Αυτό συνδέεται με μια συναισθηματοποίηση του πληθυσμού και μια τρομακτική στρατιωτικοποίηση, σημείωσε ο δημοσιογράφος. Ως παράδειγμα, ανέφερε την έκκληση του Γερμανού υπουργού Άμυνας Boris Pistorius: «Πρέπει να προετοιμαστούμε για πόλεμο!»

Χάος και πόλεμος από τις ΗΠΑ

Ο Bittner προχώρησε πολύ πιο πέρα από τα ψυχολογικά ζητήματα της ανάπτυξης. Οι παγκόσμιες στρατιωτικές δαπάνες ανήλθαν σε 2,2 τρισεκατομμύρια δολλάρια το 2022, υπενθύμισε, ρωτώντας: «Τι θα μπορούσε να γίνει με αυτό;». Το 40% αυτού θα καλυφθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν δαπανήσει 877 δισεκατομμύρια δολλάρια για τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο, σε σύγκριση με τις στρατιωτικές δαπάνες της Ρωσσίας ύψους 86,4 δισεκατομμυρίων δολλαρίων, για παράδειγμα.

«Όπου κι αν κοιτάξουμε, υπάρχει σύγχυση, χάος και πόλεμος. Και πρέπει να σημειωθεί ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υπεύθυνες».

Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει προβληματικές εστίες σε όλο τον κόσμο και έχουν διχάσει την Ευρώπη. Οι αλλαγές καθεστώτων είναι μια προσπάθεια να τεθούν οι χώρες υπό έλεγχο. Μετά από αποτυχημένες προσπάθειες στη Βενεζουέλα, το Ιράν και τη Συρία, αυτό επιτεύχθηκε με επιτυχία στην Ουκρανία το 2014.

Κατά την άποψη του Bittner, η σύγκρουση μέσα και γύρω από την Ουκρανία, η οποία έχει κλιμακωθεί σε πόλεμο, είναι ευθύνη των ΗΠΑ, όπως καθορίζουν τις εξελίξεις στην Ευρώπη για περίπου 100 χρόνια μέχρι σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο, οι πολιτικοί του Βερολίνου θα ακολουθήσουν τις κατευθυντήριες γραμμές της Ουάσιγκτον, εις βάρος του λαού τους και αντί να εκπροσωπούν τα γερμανικά συμφέροντα.

Κίνδυνος ενός «μεγάλου πολέμου»

Ο δημοσιογράφος δεν μάσησε τα λόγια του στην κριτική του και δεν απέφυγε να προειδοποιήσει «ότι η Γερμανία αποσταθεροποιείται και καταστρέφεται συστηματικά». Πίσω από αυτό βρίσκεται μια «καλά μελετημένη αγγλοαμερικανική στρατηγική», την οποία έχει περιγράψει στα βιβλία του για γεωπολιτικά ζητήματα από το 2014.

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να προσπαθούν να υποτάξουν τη Ρωσσία στις επιθυμίες και τα στρατηγικά συμφέροντα της Δύσης. «Αλλά η Ρωσσία είναι μια πυρηνική δύναμη και δεν θα επιτρέψει ποτέ μια ήττα που θα οδηγούσε σε υποτέλεια και διαμελισμό της χώρας», προειδοποίησε ο Bittner.

Γι' αυτό θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, «όταν οι ΗΠΑ θα διαπιστώσουν ότι η Ρωσσία δεν θα παραιτηθεί και θα κερδίσει». Ωστόσο, ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων, ο οποίος συνεχίστηκε μέχρι τότε, ενέχει τον κίνδυνο ενός προκληθέντος περιστατικού που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έναν «μεγάλο πόλεμο». Ο δημοσιογράφος επεσήμανε επίσης τις πιθανές συνέπειες για τη Γερμανία, η οποία στη συνέχεια «τελικά θα εξαφανιστεί από τον χάρτη». Οι αμερικανικές βάσεις στο γερμανικό έδαφος βρίσκονται στο στόχαστρο ρωσικών πυραύλων.

Σε αυτή τη χώρα, ο κόσμος διαδηλώνει "ενάντια σε κάθε είδους πράγματα":

«Άνθρωποι στέλνονται εδώ κι εκεί, αλλά μόνο σποραδικά υπάρχουν διαδηλώσεις κατά του επανεξοπλισμού, του πολέμου και της εξάπλωσης του εθνοτικού μίσους. Παράξενο. Έτσι, η κατήχηση του πληθυσμού έχει λειτουργήσει και μόνο λίγοι άνθρωποι παρατηρούν ότι η βόμβα κρέμεται ήδη από πάνω τους».

«Εσχάτη προδοσία από τις κυβερνήσεις»

Για τον πρώην δικηγόρο, οι πολιτικές των δυτικών κυβερνήσεων εις βάρος των δικών τους πληθυσμών είναι «αυστηρά μιλώντας, εσχάτη προδοσία». 

Ενώ γίνονται προσπάθειες να υποταχθεί η Ρωσσία στα οικονομικά και γεωστρατηγικά συμφέροντα της Δύσης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο Bittner πιστεύει ότι η Ευρώπη οδηγείται στην καταστροφή και εξαλείφεται ως ανταγωνιστής των ΗΠΑ. Ως αποτέλεσμα, η γερμανική οικονομία συρρικνώνεται αισθητά, ενώ η οικονομία των ΗΠΑ ανακάμπτει σταδιακά.

Η γερμανική κυβέρνηση ακολουθεί τις οδηγίες της Ουάσιγκτον. «Η στάση των πολιτικών του Βερολίνου δύσκολα μπορεί να ξεπεραστεί από την άποψη της ανικανότητας και της αφοσίωσης». Επιπλέον, υπάρχει ένα θεμελιώδες πρόβλημα έλλειψης ιστορικής γνώσης και έλλειψης γεωπολιτικής εποπτείας μεταξύ κορυφαίων Γερμανών πολιτικών και δημοσιογράφων. Βρίσκονται υπό την αποφασιστική επιρροή των Ηνωμένων Πολιτειών και του ΝΑΤΟ.

Η στρατηγική των ΗΠΑ ήταν ανοιχτή εδώ και πολύ καιρό: το 2015, ο διευθυντής του ισχυρού think tank Stratfor, George Friedman, δήλωσε σε ομιλία του ότι για έναν αιώνα η κύρια ανησυχία για τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν ότι το γερμανικό κεφάλαιο και η τεχνολογία συνδυάζονται με ρωσικούς πόρους πρώτων υλών και εργατικό δυναμικό.

Οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν αυτόν τον πιθανό οικονομικό και στρατιωτικό ανταγωνισμό, κατέστησε σαφές ο Friedman. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο έχει κατασκευαστεί γύρω από τη Ρωσσία ένα «cordon sanitaire», μια «ασφαλής ζώνη».

«Πολιτική και μιντιακή εξαχρείωση»

Για τον Bittner, η ανατίναξη του αγωγού Nord Stream 2 είναι μια επίθεση των ΗΠΑ στις γερμανικές υποδομές. Αλλά η ομοσπονδιακή κυβέρνηση σιωπά για το θέμα, παρά την υποτιθέμενη γνώση της. «Άλλο ένα σημάδι έλλειψης κυριαρχίας», σχολίασε ο δημοσιογράφος. Αλλά εκείνοι που αμφισβητούν τις επίσημες εξηγήσεις δέχονται επίθεση και δυσφημίζονται, είπε, επίσης με βάση τη δική του εμπειρία.

Για τον ίδιο, τα ψέμματα και οι εκστρατείες δυσφήμισης στις οποίες συμμετέχουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι μαρτυρούν «την εξαχρείωση της πολιτικής και μιντιακής σκηνής». 

Υπάρχει φόβος ότι «αρκετές ηγετικές δυνάμεις στην πολιτική, τις επιχειρήσεις και τη δημοσιογραφία» πάσχουν από αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας. Αυτή η ψυχική ασθένεια χαρακτηρίζεται από αδιαφορία για τις κοινωνικές υποχρεώσεις και μια άκαρδη συμμετοχή, καθώς και χαμηλή ανοχή απογοήτευσης και χαμηλό όριο για επιθετική συμπεριφορά.

Ο Bittner τόνισε, «Οι ΗΠΑ θέλουν να επιβεβαιώσουν την αβάσιμη αξίωσή τους για παγκόσμια κυριαρχία με όλη τους τη δύναμη, ακόμη και αν οδηγήσει σε μεγάλο πόλεμο».

«Αυτή η ύβρις προέρχεται από τους νεοσυντηρητικούς στην Ουάσιγκτον με τις χρηματοπιστωτικές και οικονομικές ελίτ εκεί, καθώς και από τη βιομηχανία όπλων και τον επικεφαλής της Τζόζεφ Μπάιντεν, ο οποίος είναι εν μέρει υπεύθυνος για σχεδόν όλες τις συγκρούσεις και τους πολέμους των τελευταίων δεκαετιών».

Ο Μπάιντεν μπορεί να φαίνεται ότι πάσχει από άνοια, αλλά εξακολουθεί να δεσμεύει τη Γερμανία να υποστηρίξει άνευ όρων την Ουκρανία και να συμμετάσχει στον πόλεμο φθοράς από τον οποίο επωφελούνται οι ΗΠΑ. Ο Bittner προειδοποίησε για τις συνέπειες μίας τέτοιου είδους υποτέλειας, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει τη Γερμανία στην καταστροφή εάν οι ΗΠΑ συντριβούν από την ύβρη τους.

Ένας πληθυσμός που δεν αντιδρά

Οι τρέχουσες συγκρούσεις και πόλεμοι δεν προέκυψαν τυχαία, διευκρίνισε. «Έχουν σχεδιαστεί από αδίστακτους ψυχοπαθείς – δεν υπάρχει άλλος τρόπος να τους ονομάσουμε εδώ – στην πολιτική, τις επιχειρήσεις και τον στρατό, και τα μέσα ενημέρωσης είναι συνένοχα». Εκτός από τις πράξεις πολέμου, οι οικονομικές κυρώσεις έχουν γίνει όπλο για την επιβεβαίωση της παγκόσμιας κυριαρχίας.

«Η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού τα δέχεται όλα αυτά αδιαμαρτύρητα», παραπονέθηκε ο δημοσιογράφος. «Η κατήχηση που συνεχίζεται εδώ και αρκετά χρόνια είχε αποτέλεσμα». Προφανώς, πολλοί άνθρωποι έχουν «ουσιαστικά παραλύσει από την τρομοκρατία της ςποχής του κορωνοϊού που διαπράττεται από την κυβέρνηση».

Ο τροφοδοτούμενος φόβος ενός ιού ακολουθήθηκε από τον φόβο του πολέμου. Χρησιμοποιείται ως μέσο ρύθμισης του πληθυσμού, τόνισε ο Bittner. Ο πληθυσμός είχε υποστεί τη δραστική περιστολή των θεμελιωδών δικαιωμάτων του, στην οποία είχαν εμπλακεί τα δικαστήρια.

Επεσήμανε την αυξανόμενη παγκόσμια αντίθεση στις επιθετικές πολιτικές των Ηνωμένων Πολιτειών:

«Η Ρωσσία δεν είναι μόνη της σε αυτό. Περισσότερο από το ήμισυ της ανθρωπότητας δεν θέλει πλέον να ανεχτεί την επιβολή και την καταπίεση των ΗΠΑ.

Απαραίτητη η αντίσταση

Αλλά χρησιμοποίησε επίσης το παράδειγμα της αυξανόμενης αποδολλαριοποίησης για να προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ «δεν θα επιτρέψουν στον εαυτό τους να οδηγηθεί σε χρεοκοπία χωρίς αντίσταση». Οι ΗΠΑ είχαν τη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπόψη «σε όλα όσα θα αναληφθούν στο μέλλον στις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός πιο ειρηνικού κόσμου».

«Επί του παρόντος, δύο πυρηνικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν η μία την άλλη σε έναν πόλεμο δι' αντιπροσώπων που θα μπορούσε να κλιμακωθεί ανά πάσα στιγμή. Για να αποφευχθεί αυτό, πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας. Και αυτό κάνουμε».

Πριν από τη διάλεξη του Bittner, η ιστορικός Tove Soiland, μεταξύ άλλων, μίλησε για τον «μετα-ιδεολογικό ολοκληρωτισμό και την Αριστερά». Μετά τον δημοσιογράφο, ο ψυχολόγος των μέσων ενημέρωσης Mark Galliker παρουσίασε τα αποτελέσματα μιας μελέτης. Ασχολείται με την αλλαγή της εικόνας των στρατιωτών στα μέσα ενημέρωσης στην Frankfurter Allgemeine Zeitung και τη Neue Zürcher Zeitung από το 1994 μέχρι σήμερα.

«Σταματήστε την αποχαύνωση των παιδιών»

Ο Galliker σχολίασε επίσης τις θεμελιώδεις εξελίξεις στον τομέα των μέσων ενημέρωσης. Εκεί, εντοπίζει μια αυξανόμενη μονοπώληση, η οποία έχει συνέπειες για το ρεπορτάζ. Αυτό περιορίζει την ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, για την οποία δεν ευθύνονται οι «κακοί πολιτικοί». Αντίθετα, η αιτία είναι η εξέλιξη προς μια «μονοπωλιακή οικονομία της αγοράς».

Τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου, δύο εκπαιδευτικοί η Annemarie Jost και η Magda von Garrel ασχολήθηκαν επίσης με τις συνέπειες των κοινωνικών, πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων για τα παιδιά. Η Jost αναφέρθηκε στις συνέπειες της ψηφιοποίησης του εκπαιδευτικού συστήματος.

Τα παιδιά χάνουν όλο και περισσότερες αναλογικές δεξιότητες, περιέγραψε μία από τις συνέπειες. Ταυτόχρονα, σημαντικοί παράγοντες θα καθορίσουν το περιεχόμενο του εκπαιδευτικού υλικού. Τα προγράμματα σπουδών θα προσαρμοστούν στις ανάγκες της τεχνολογίας των πληροφοριών.

Οι αναπτυξιακές διαταραχές σε παιδιά και εφήβους έχουν αυξηθεί απότομα ως αποτέλεσμα της πολιτικής για τον κορωνοϊό και της ψηφιοποίησης, σημείωσε η von Garrel. Η πολύ πρώιμη χρήση των ψηφιακών μέσων έχει ιδιαίτερα ανασταλτική επίδραση στην ανάπτυξη.

«Η Νέα Κανονικότητα, η οποία έχει επίσης εδραιωθεί στον τομέα της εκπαίδευσης, έχει οδηγήσει σε μια οριστική ρήξη με το ανθρωπιστικό ιδεώδες της εκπαίδευσης».

Στη συζήτηση που ακολούθησε, ένας συμμετέχων είπε:

«Αν εξακολουθούμε να θέλουμε να κάνουμε τη διαφορά σε αυτή την κοινωνία, και πολιτικά, τότε πρέπει πρώτα απ' όλα να σταματήσουμε τη συστηματική αποχαύνωση των παιδιών μας για πάνω από 30 χρόνια».

Ο καμπαρετίστας Arnulf Rating ολοκλήρωσε τη δεύτερη μέρα με μια σατιρική και δηκτική κριτική των μέσων ενημέρωσης με τίτλο "Tagesschauer".


Πηγή:

Transition News: «Νέα κανονικότητα» με παλιούς στόχους και μέσα - 25 Νοεμβρίου 2023

Transition News: Book Tip: Geopolitical Insights and Analyses του Wolfgang Bittner - 10 Σεπτεμβρίου 2023


ΠΗΓΗ: https://transition-news.org/psychopathen-treiben-die-menschheit-in-den-abgrund



ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

1 σχόλιο:

  1. Συγκλονίζεται καί ανατριχιάζει κανείς διαβάζοντας αυτά τά λόγια!
    Πόλεμος!
    Δέν τό έχουμε καθόλου συνειδητοποιήσει οι σημερινοί - "καλοπαρκαρισμένοι"! - άνθρωποι, σίγουρα ευφησυχασμένοι στήν καλοπέρασή μας καί τίς υλικές απολαύσεις.
    Καί πόσοι έμαθαν (καί από ποιές πηγές) καί "στάθμευσαν" στήν απίστευτη δήλωση του Γερμανού ΥΠΕΘΑ Μπόρις Πιστόριους, ότι "πρέπει νά προετοιμασθούμε γιά ΠΟΛΕΜΟ"; ; ; ; ; ;
    Ακόμα μία βαθιά αποκαλυπτική ανάρτηση καί ευχαριστούμε από καρδιάς Μαριγώ Ζαραφοπούλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!