Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

Οικογενειακός ιατρός δεν εμβολιάζει πλέον: «Το αργότερο μετά την αναμνηστική δόση μου είχε γίνει πλέον σαφές»


Ο οικογενειακός γιατρός Axel Linz είχε προηγουμένως χορηγήσει ενέσεις mRNA, αλλά τώρα μιλά έντονα εναντίον τους.
Φωτογραφία: ιδιωτική



Ο Axel Linz είναι οικογενειακός ιατρός για σχεδόν δύο δεκαετίες. Μια εφημερίδα υψηλής κυκλοφορίας ανέφερε ότι ο γενικός ιατρός είπε ότι είδε τον εμβολιασμό COVID ως «ωρολογιακή βόμβα». Οι Epoch Times μίλησαν με τον Linz για τους λόγους πίσω από την απόφασή του.

Από τον , 28 Νοεμβρίου 2023

Στα μέσα Νοεμβρίου, η "Hamburger Abendblatt" κυκλοφόρησε με τον τίτλο: "Ο κορωνοϊός σε άνοδο - όπου οι εμβολιασμοί εξακολουθούν να είναι διαθέσιμοι". Στο άρθρο, ένας γιατρός που έκτοτε έχει επικρίνει τον εμβολιασμό εξέφρασε επίσης τη γνώμη του: «Βλέπουμε παρενέργειες όπως αδυναμία καρδιακού μυός σε νέους ανθρώπους ή θρόμβωση φλεβών των  ματιών. Τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία στη νότια Γερμανία έχουν ήδη πολλά περιστατικά που έχουν να κάνουν με αυτό».

Ο Linz συνεχίζει: «Δεν γνωρίζουμε ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες των εμβολιασμών. Το εμβόλιο ιλαράς υπάρχει από τη δεκαετία του 1970, το εμβόλιο COVID εδώ και δύο χρόνια».

Ο Axel Linz έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη στους Epoch Times, η οποία είναι επίσης σχετική επειδή δείχνει το δίλημμα στο οποίο βρίσκεται ο οικογενειακός ιατρός της διπλανής πόρτας, διχασμένος όπως πολλοί πολίτες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού.

Πού εξασκείστε;

Στο Wentorf, αυτό βρίσκεται στα προάστια του Αμβούργου.

Είναι λοιπόν μια εύπορη γωνιά της μεσαίας τάξης;

Όχι, μάλλον μεσαία, συμπεριλαμβανομένου ενός υψηλού ποσοστού μεταναστών ρωσικής καταγωγής, καθώς και πολλών άλλων εθνικοτήτων. Μικτή αστική, θα έλεγα.

Η "Hamburger Abendblatt" σας πήρε πρόσφατα συνέντευξη και ανέφερε ότι δεν εγχέετε πλέον mRNA στο ιατρείο σας. Ποιο ήταν το υπόβαθρο σε αυτό;

Υπάρχουν δύο λόγοι γι' αυτό. Από τη μία πλευρά, είναι εφικτό: Ο εμβολιασμός απαιτεί μεγάλη προσπάθεια. Για το Comirnaty, πρέπει πάντα να καλούν έξι άτομα ταυτόχρονα. Στη συνέχεια, πρέπει να το αναμίξουν οι ίδιοι, κάτι που είναι πολλή δουλειά. Είμαι ένα άτομο με μεγάλη δύναμη. Έχουμε αρκετά άλλα πράγματα να κάνουμε.

Θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό μόνο με πολλές υπερωρίες και απλά δεν αξίζει τον κόπο. Δεν θα άξιζε τον κόπο. Έχω ήδη μια εβδομάδα πενήντα ωρών. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας πριν από δύο χρόνια, ήμασταν ακόμα σε θέση να το κάνουμε αυτό με τον εμβολιασμό. Αλλά τώρα υπάρχει επιδημία βήχα και γρίπη από τον Σεπτέμβριο. Ξεχειλίζουμε. Η βασική μου δραστηριότητα, η φροντίδα ασθενών είναι πιο σημαντική για μένα από τον εμβολιασμό, που είναι το οικονομικό και οργανωτικό μέρος πίσω από το σκεπτικό μου.

Το εμβόλιο της γρίπης δεν αναμιγνύεται;

Όχι, αυτές είναι προγεμισμένες σύριγγες, απλώς τις ανοίγουν και αυτό είναι.

Έχετε ιδέα γιατί αυτό είναι διαφορετικό στην BioNTech;

Αυτό μπορεί να οφείλεται στις νέες διαδικασίες, οι οποίες συσκευάζονται σε λιποσώματα, οπότε δεν ξέρω γιατί δεν μπορούν να το κάνουν αυτό. Είναι ίσως όπως η αρχή του ΙΚΕΑ να αφήσει τον πελάτη να εργαστεί από μόνος του.

Είναι ο εμβολιασμός mRNA μία καλή επιχείρηση; Οι γιατροί κέρδισαν καλά στα χρόνια του κορωνοϊού;

Ναι έχουν πράγματι κερδίσει. Εκείνη την εποχή, υπήρχαν είκοσι ευρώ ανά εμβολιασμό. Ο κόσμος τηλεφωνούσε ο ίδιος, η αγορά ήταν εκεί, και εσείς ως γιατρός είχατε κατακλυστεί. Και αν το ρυθμίζατε καλά, τότε περνούν από 20, 30 άτομα, αυτό είναι δυνατό αν το σχεδιάσετε αποτελεσματικά. Αυτό ήταν ένα επιπλέον εισόδημα. Αλλά τα πράγματα κυλούσαν από μόνα τους. Αν κάποιος δεν ερχόταν στο ραντεβού του για εμβολιασμό, κάποιος άλλος θα τον αντικαθιστούσε. Σήμερα, δεν έχω σχεδόν κανένα ενδιαφέρον. Θα πρέπει να διαφημίσω ενεργά, κάτι που συνιστά πάρα πολύ προσπάθεια για μένα. Αλλά αυτή είναι καθαρά η προοπτική από την οργάνωση του ιατρείου.

Ανησυχείτε ότι εσείς, ως χορηγών ιατρός, ότι θα καταλήξετε να είστε υπεύθυνοι για βλάβη από το εμβόλιο; Υπάρχουν ήδη συζητήσεις σχετικά με εσφαλμένες διευκρινιστικές συνομιλίες.

Έχω εμβολιάσει λίγους ασθενείς εκτός πόλης, λίγους ανθρώπους από άλλες πρακτικές. Γνωρίζω τους ανθρώπους μου, δουλεύουμε, τουλάχιστον έτσι σκέφτομαι, στη βάση της εμπιστοσύνης που έχει αυξηθεί. Η συντριπτική πλειοψηφία τους ήταν ικανοποιημένοι με το ενημερωτικό δελτίο και δεν είχαν ερωτήσεις, συχνά υπογράφοντας τυφλά. Ωστόσο, ελπίζω να μην έχω πιέσει κανέναν να εμβολιαστεί, όπως έχω ακούσει από άλλα ιατρεία.

Εμβολιάσατε και παιδιά;

Όχι, δεν το έκανα λόγω των παρενεργειών. Στην αρχή, έγινε γνωστό πολύ γρήγορα ότι μπορεί να υπάρχει μυοκαρδίτιδα. Και από την άλλη πλευρά, αρκετά νωρίς υπήρξε μια συνέντευξη με έναν κορυφαίο παιδιατρικό εντατικολόγο – εννοώ από το Lübeck ή το Kiel – · Έχει δημοσιεύσει τα νηφάλια στοιχεία. Και είπε ότι τα παιδιά που αρρωσταίνουν σοβαρά με COVID είναι λίγες μεμονωμένες περιπτώσεις. Και όσα αρρωσταίνουν, τότε εκείνα τα παιδιά που είχαν  ήδη σοβαρό καρδιακό ελάττωμα ή συγγενή πνευμονική νόσο ή παρόμοια. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη αυτά τα παιδιά  ήταν πολύ λίγα. Αλλά δεν είχα σχετικές περιπτώσεις.

Έπρεπε να αναφέρετε περιπτώσεις βλάβης από εμβόλια στο Ινστιτούτο Paul Ehrlich (PEI); Τι είδους προσπάθεια είναι αυτή για έναν οικογενειακό ιατρό;

Αυτή είναι πάντα μια τεράστια προσπάθεια. Έχω αναφέρει δύο παρενέργειες εμβολίων από τους εκατό περίπου ανθρώπους που έχω εμβολιάσει. Αλλά δεν μπορείτε να κάνετε μια μεγάλη στατιστική από αυτό. Δεν πληρώνεστε για αυτές τις αναφορές, το κάνετε στον ελεύθερο χρόνο σας.

Λαμβάνετε σχόλια σχετικά με την έκθεση στο PEI;

Θα λάβετε επιβεβαίωση παραλαβής ταχυδρομικώς.

Τώρα είπατε στην "Abendblatt" ότι δεν θέλετε πλέον να εμβολιάσετε. Έχετε εμβολιαστεί την αναμνηστική δόση και τώρα λέτε ότι δεν το κάνετε πια. Προφανώς, υπάρχουν περισσότεροι λόγοι από την ευκολία, επειδή δεν θέλετε να αναμίξετε το εξαπλάσιο μείγμα.

Υπάρχουν διάφορες αναφορές που υποδηλώνουν ότι μπορεί να υπάρχουν προβλήματα. Από τον χρόνο παραμονής των πρωτεϊνών ακίδας έως την αγγειακή βλάβη. Υπάρχουν επίσης τέσσερεις διαφορετικές υποκατηγορίες αντισωμάτων IgG. Η IgG4 κλείνει ξανά το ανοσοποιητικό σύστημα μετά από μια ασθένεια. Αυτό θα πρέπει να παραμείνει αυξημένο μετά τον εμβολιασμό ή να αυξηθεί σε σύγκριση με τις άλλες IgGs. Αυτό στη συνέχεια οδηγεί σε μόνιμη διακοπή του ανοσοποιητικού συστήματος. Αλλά αυτό θα πρέπει να συζητηθεί ξεχωριστά, είναι ένα ευρύ πεδίο.

Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με αυτό σήμερα; Μετανοιώνετε αναδρομικά ή σκέφτεστε: Θεέ μου, γιατί το έκανα αυτό; Ή μήπως αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για εσάς;

Δεν βλέπω μόνο άρρωστους ανθρώπους μετά τον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός έχει αποτρέψει σοβαρές πορείες των πρώιμων παραλλαγών, δηλαδή της Γουχάν και της Δέλτα. Αυτό σημαίνει ότι λιγότεροι ηλικιωμένοι έχουν καταλήξει στην εντατική. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Ωστόσο, η μόλυνση κάποιου καθώς και η μόλυνση άλλων δεν αποτρεπόταν και δεν αποτρέπεται.

Πώς φαίνεται αυτό στην πράξη; Έχετε ασθενείς που έρχονται σε εσάς με φόβους – τώρα μετά τον εμβολιασμό – οι οποίοι είναι αβέβαιοι για νέα ευρήματα, για παράδειγμα σχετικά με τη βλάβη του εμβολίου;

Όχι τόσο πολύ, στην πραγματικότητα. Ο καθένας κάθεται εκεί στη φούσκα του και αντιλαμβάνεται μόνο επιλεκτικά. Αν εμβολιαστούν, τότε δεν ακούν τους επικριτές των εμβολίων, απλά τους απορρίπτουν ως ανοησίες χωρίς σκέψη. Αλλά ένα μεγάλο ποσοστό λέει τώρα ότι μετά από 2 έως 3 εμβολιασμούς έχουν πια βαρεθεί με τα εμβόλια.

Υπάρχουν ασθενείς που είναι τώρα θυμωμένοι μαζί σας που τους έχετε εμβολιάσει; Ή εκείνοι που ξαφνικά δεν λαμβάνουν πλέον τον αναμνηστικό εμβολιασμό τους από εσάς, παρ' όλο που είχαν προηγουμένως εμβολιαστεί τρεις φορές από εσάς;

Μέχρι στιγμής, από όσο γνωρίζω, κανείς δεν είναι θυμωμένος για το γεγονός ότι τον εμβολίασα. Υπήρχαν δύο ασθενείς που ήρθαν σε μένα τώρα και ζήτησαν άλλη αναμνηστική δόση. Στη συνέχεια τους το εξηγώ και τους καθιστώ σαφές ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού δεν είναι καλή και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες είναι ασαφείς.

Θα λέγατε λοιπόν στους εμβολιασμένους ότι δεν είναι λόγος ακόμη  να γράψουν μια διαθήκη;

Όχι, δεν θα το έκανα. Εξαρτάται επίσης πάντα από τις προϋπάρχουσες συνθήκες. Κάθε άτομο είναι ατομικό και έχουμε εμβολιάσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Αλλά στην αρχή του εμβολιασμού, ειπώθηκε ότι ειδικά εκείνοι με προϋπάρχουσες παθήσεις θα πρέπει σίγουρα να κάνουν τον εμβολιασμό έτσι ώστε να προστατεύονται. Τώρα ξαφνικά λέγεται ότι τα άτομα με προϋπάρχουσες παθήσεις διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο από τον εμβολιασμό. Δεν είναι μοιραία εξέλιξη;

Ναι είναι. Αλλά δεδομένου ότι ο εμβολιασμός έχει μόνο μια μάλλον περιορισμένη αποτελεσματικότητα ούτως ή άλλως, δεν χρειάζεται να σκεφτώ πολύ για τη στάθμιση των κακών των παρενεργειών του εμβολίου έναντι της νόσου. Τότε μπορώ να παραλείψω τον εμβολιασμό με καθαρή συνείδηση. Ειδικά επειδή οι πορείες των παραλλαγών που επικρατούν τώρα είναι πολύ πιο ήπιες.

Όταν δώσατε τις πρώτες σύριγγες, είπαν στους γιατρούς ότι θα μπορούσαν να τις χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν ανοσία. Πόσο απογοητευτήκατε με το προϊόν; Ίσως δεν το είχατε καν συνειδητοποιήσει με την πρώτη δόση;

Ναι, αλλά το αργότερο μετά την αναμνηστική δόση έγινε σαφές. Στην αρχή, λεγόταν ότι χρειαζόσουν μόνο ένα εμβόλιο, έπειτα χρειαζόσουν δύο. Αλλά δεδομένου ότι πρόκειται για έναν ταχέως μεταλλασσόμενο ιό όπως ο ιός της γρίπης, έγινε γρήγορα σαφές ότι δεν θα λειτουργούσε με αυτόν τον τρόπο.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μπορώ τώρα να το εξηγήσω αυτό στους ασθενείς με κατανοητό τρόπο εάν θέλουν να κάνουν τέταρτο, πέμπτο ή έκτο εμβολιασμό. Τότε μπορώ να τους πω: «Όχι, δεν θα σας εμβολιάσω πια». Και τους ρωτάω επίσης πόσοι άνθρωποι γνωρίζουν που έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, περίπου πέντε φορές, και εξακολουθούν να έχουν κορωνοϊό. Ο καθένας μπορεί να το δει αυτό.

Η BioNTech εργάζεται τώρα με πλήρη ταχύτητα για έναν συνδυασμό εμβολιασμού κατά της γρίπης και mRNA κατά του κορωνοϊού. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχετε πλέον το πρόβλημα με τα έξι μείγματα. Σίγουρα μπορούν να εμβολιάσουν το mRNA με το κανονικό εμβόλιο της γρίπης;

Όχι, δεν θα το έκανα αυτό για τους ιατρικούς λόγους που μόλις ανέφερα. Αλλά δεν εκτιμώ πολύ το εμβόλιο της γρίπης. Τα βρίσκω γεμάτα παρενέργειες. Πολλοί άνθρωποι έχουν συμπτώματα γρίπης μετά. Δεν έχω εμβολιάσει με εμβόλιο κατά της γρίπης εδώ και χρόνια, οι χρόνιοι ασθενείς μου είναι εξίσου υγιείς ή άρρωστοι. Σε προσεκτικότερη εξέταση, η αποτελεσματικότητα του εμβολιασμού κατά της γρίπης είναι επίσης μάλλον ελάχιστα τεκμηριωμένη.

Μπορείτε να επιβεβαιώσετε ότι υπάρχουν πραγματικά περισσότερα κρυολογήματα και περιπτώσεις γρίπης αυτή τη στιγμή;

Ναι, αυτή είναι μια ιδιαίτερη χρονιά. Γιατί ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο παρά τις υψηλές θερμοκρασίες και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Αυτή είναι μία μεγάλη διάρκεια και άρχισε πολύ νωρίς όσον αφορά τη σεζόν. Διαφορετικά, αυτά τα κύματα είναι πιο πιθανό να έρθουν όταν ο χειμώνας τελειώσει σύντομα, τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο.

Εξακολουθείτε να κάνετε τεστ;

Οι ασθενείς ζητούν αγρίως τεστ. Και αν αγοράσατε ένα τέτοιο κιτ δοκιμών πριν από δύο χρόνια, πόσο αξιόπιστα είναι τώρα; Είχα ένα βρέφος με COVID την περασμένη εβδομάδα, ένα υγιές παιδί με κρυολόγημα, σε αυτό το παιδί έσπρωχναν το δοκιμαστικό ραβδί στη μύτη του. Στην πραγματικότητα, οι δοκιμές δεν έχουν καμμία θεραπευτική συνέπεια. Είναι πολύ διάχυτη η τάση αυτή τη στιγμή.

Ένας φίλος ψυχολόγος μου είπε ότι οι άνθρωποι είναι πολύ πιο αγχωμένοι. Αλλά αυτό οφείλεται στη συνολική κατάσταση; Ή λόγω των πολλών εμβολιασμών; Ή μήπως αυτά είναι τα αποτελέσματα από τα μέτρα;

Αλλά έχω επίσης ανεμβολίαστους ανθρώπους που αρρωσταίνουν, ακόμη και με κρυολογήματα μεγαλύτερης διάρκειας.

Τι γίνεται με τις καταθλιπτικές περιπτώσεις; Υπήρξαν περισσότερες, ή είναι φυσιολογικό, ως συνήθως;

Νομίζω ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά αυτό που είναι πραγματικά εντυπωσιακό είναι ότι υπάρχουν περισσότερα ψυχικά άρρωστα παιδιά. Νέοι με σχολικό άγχος, με αγχώδεις διαταραχές, με διατροφικές διαταραχές, δεν τολμούν πλέον να πάνε στο σχολείο και ούτω καθεξής. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση διευκολύνεται για τα παιδιά και τους νέους ώστε να συμπεριφέρονται αποφευκτικά χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δεν χρειάζεται πλέον να συναντιούνται με άλλους, μπορεί επίσης να γίνει μέσω κινητού τηλεφώνου. Όλα αυτά προωθήθηκαν μαζικά από τα μέτρα για τον κορωνοϊό.

Νομίζω ότι πρέπει απλώς να μείνουμε προσγειωμένοι. Από τη μία πλευρά, αυτό το «Βοήθεια, θα πεθάνουμε εξαιτίας των ανεμβολίαστων» και από την άλλη πλευρά, υπάρχουν εκείνοι που λένε, «Ω Θεέ μου, 'shedding'! Βοήθεια, εμβολιασμένο παιδί σας δεν επιτρέπεται να παίξει με το δικό μου τώρα, γιατί μεταδίδει το εμβόλιο».

Πρέπει να προσέξουμε να παραμείνουμε προσγειωμένοι, να μην αφήσουμε κανέναν μόνο με τις ατομικές του ανησυχίες. Αυτή είναι και η δουλειά μου ως οικογενειακός ιατρός, να τους κρατάω όλους προσγειωμένους.

Τότε εμβολίαζα, ειδικά στη διαιρεμένη περίοδο του κορωνοϊού, γιατί ήθελα να δικαιώσω όλους. Αλλά τώρα είναι απλώς μια διαφορετική κατάσταση.

Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη!


ΠΗΓΗ: https://www.epochtimes.de/gesellschaft/hausarzt-impft-nicht-mehr-spaetestens-nach-dem-booster-wurde-es-klar-a4494814.html?utm_source=nl-morning-subs&src_src=nl-morning-subs&utm_campaign=nl-morning_2023-11-29&src_cmp=nl-morning_2023-11-29&utm_medium=email&est=6Ti3DxyMypFikAPQZaJoeQXaQkvq8wWNBMC9ZrQB%2BDZB9FA2xC97Jt5w2Lk%3D&utm_term=newstop&utm_content=1


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!