Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023

Το «Τμήμα Παραπληροφόρησης» της Moderna παρακολουθεί 150 εκατομμύρια ιστότοπους για αφηγήσεις «κατά των εμβολίων»!



Το «τμήμα παραπληροφόρησης» της Moderna συνεργάστηκε με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζεται από τη βιομηχανία, το Public Good Projects (PGP), για την παρακολούθηση και την καταστολή των διαφωνούντων φωνών σχετικά με την πολιτική εμβολίων COVID-19.

Από την Brenda Baletti, Ph.D. 21 Νοεμβρίου 2023



Το «τμήμα παραπληροφόρησης» της Moderna συνεργάστηκε με έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που υποστηρίζεται από τη βιομηχανία, το Public Good Projects (PGP), για την παρακολούθηση και την καταστολή των διαφωνούντων φωνών σχετικά με την πολιτική εμβολίων COVID-19, σύμφωνα με νέα έκθεση των ερευνητών δημοσιογράφων Lee Fang και Jack Poulson που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα στο UnHerd.


Τον τελευταίο χρόνο, τα «Twitter Files», δύο αγωγές κατά της κυβέρνησης Μπάιντεν και άλλες έρευνες έχουν αποκαλύψει περιπτώσεις συμπαιγνίας μεταξύ της κυβέρνησης, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των πανεπιστημίων για την καταστολή του λόγου διαφωνίας σχετικά με τις πολιτικές COVID-19, τους ισχυρισμούς περί εκλογικής απάτης και άλλα θέματα.


Αυτή η νέα έκθεση ρίχνει φως στη στρατηγική πίσω από τα παρασκήνια της Moderna σε αυτό το νέο τοπίο των μέσων ενημέρωσης. Εκθέτει βασικούς παράγοντες και πώς εργάστηκαν για την παρακολούθηση 150 εκατομμυρίων ιστότοπων με σκοπό τη λογοκρισία του λόγου που υπονομεύει την αφήγηση της εταιρείας για το εμβόλιο COVID-19 και τη διαμόρφωση ενεργά του δημόσιου διαλόγου προς όφελος της κατώτατης γραμμής της Moderna.


Ο συν-συγγραφέας της Διακήρυξης του Great Barrington και καθηγητής του Πανεπιστημίου του ΣτάνφορντΔρ Jay Bhattacharyaο οποίος μπήκε στη μαύρη λίστα από το Twitter, επαίνεσε τη νέα έκθεση σε ένα tweet:

Η Moderna δεν είχε προωθήσει ποτέ με επιτυχία κανένα προϊόν στην αγορά πριν από το εμβόλιο mRNA COVID-19 και βρισκόταν στο χείλος της κατάρρευσης όταν ανακοινώθηκε η πανδημία.


Το εμβόλιο mRNA COVID-19 μετέτρεψε τη φαρμακοβιομηχανία σε εταιρεία 100 δισεκατομμυρίων δολλαρίων σχεδόν εν μία νυκτί και μετέτρεψε τον διευθύνοντα σύμβουλο, τον πρόεδρο και τους συνιδρυτές της σε δισεκατομμυριούχους.


Σήμερα, καθώς το ενδιαφέρον του κοινού για τη λήψη ενός ακόμη ενισχυτικού εμβολίου και οι ομοσπονδιακές επιδοτήσεις για το εμβόλιο εξαφανίζονται, το ίδιο συμβαίνει και με τα κέρδη, οδηγώντας την εταιρεία να επενδύσει σε νέες στρατηγικές - όπως μια φανταχτερή εκστρατεία μάρκετινγκ - για να παραμείνει στη ζωή, ανέφεραν οι Fang και Poulson.


Βρήκαν επίσης ότι η Moderna διπλασιάζει επίσης το έργο που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας για να επιτεθεί στη διαφωνία σχετικά με τα εμβόλια και να κατευθύνει την πολιτική εμβολιασμού.

Στην πραγματικότητα, η Moderna απασχολεί σήμερα πρώην πράκτορες επιβολής του νόμου, όπως η Nikki Rutman, μια 20ετής βετεράνος του FBI που εργάστηκε για την υπηρεσία στη Βοστώνη κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Warp Speedόπου η δουλειά της ήταν να διεξάγει εβδομαδιαίες συναντήσεις κυβερνοασφάλειας με τη Moderna.


Τώρα διευθύνει το παγκόσμιο τμήμα πληροφοριών της Moderna - μέρος του τμήματος που ηγείται του έργου της Moderna για να σταματήσει την «παραπληροφόρηση» - παράγοντας αναφορές που επισημαίνουν «αφηγήσεις κατά των εμβολίων» στο διαδίκτυο και συνιστώντας εάν και πώς να τις αντιμετωπίσουν, έγραψαν.


Το τμήμα συνεργάζεται με το PGP, το οποίο χρηματοδοτείται σε μεγάλο βαθμό μέσω δωρεάς ύψους 1,27 εκατομμυρίων δολλαρίων από τον Οργανισμό Καινοτομίας Βιοτεχνολογίας, μια ομάδα πίεσης βιοτεχνολογίας που εκπροσωπεί την Pfizer και τη Moderna.


Μέσω της PGP και της Talkwalkerμιας εταιρείας «κοινωνικής ακρόασης», η ομάδα της Moderna παρακολουθεί τα πάντα, από mainstream ειδησεογραφικά πρακτορεία έως ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών, αναπτύσσοντας τεχνητή νοημοσύνη για την παρακολούθηση 150 εκατομμυρίων ιστότοπων σε όλο τον κόσμο για συζητήσεις που σχετίζονται με τα εμβόλια.


Η ομάδα εκδίδει αναφορές στο προσωπικό της Moderna που κωδικοποιούν χρωματικά τις «αφηγήσεις κατά των εμβολίων» ανά επίπεδο κινδύνου. Οι αφηγήσεις χαμηλού κινδύνου «δεν δικαιολογούν επί του παρόντος καμμία ενέργεια». Για τις αφηγήσεις υψηλότερου κινδύνου, η ομάδα «θα ειδοποιήσει τους κατάλληλους ενδιαφερόμενους με συστάσεις», έγραψαν οι Lee και Poulson.


Αναλύοντας δειγματοληπτικές αναφορές, οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν ότι παραδείγματα αναρτήσεων «υψηλού κινδύνου» περιελάμβαναν ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από τον Elon Musk χλευάζοντας μυριάδες ισχυρισμούς ότι τα εμβόλια ήταν «100% αποτελεσματικά» μαζί με μια σειρά αναρτήσεων που έκανε ο κωμικός και πολιτικός σχολιαστής Russell Brand, τον οποίο επισήμαναν τον Σεπτέμβριο για τις «αντιεμβολιαστικές» πεποιθήσεις του.

Η ομάδα της Moderna εξέφρασε επίσης ανησυχίες σχετικά με την οπτική όταν ο αστέρας του τέννις Νόβακ Τζόκοβιτςο οποίος αρνήθηκε το εμβόλιο COVID-19, κέρδισε το US Open που χρηματοδοτείται από τη Moderna.


Οι Lee και Paulson ανέφεραν ότι η Moderna δεν ενδιαφερόταν για την αλήθεια οποιουδήποτε από τους ισχυρισμούς που έγιναν στις αναρτήσεις που επισήμανε, μόνο για τα αποτελέσματά τους.


«Καμμία από τις αναφορές που έχουμε δει δεν κάνει καμμία προσπάθεια να αμφισβητήσει τους ισχυρισμούς που έγιναν», έγραψαν. «Αντίθετα, οι ισχυρισμοί θεωρούνται αυτόματα "παραπληροφόρηση" εάν ενθαρρύνουν τη διστακτικότητα απέναντι στον εμβολιασμό».


Η Moderna άρχισε να συνεργάζεται για πρώτη φορά με το PGP το 2021-2022 σε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Stronger», όπου ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός «εντόπισε παραπληροφόρηση και διαμόρφωσε αποφάσεις περιεχομένου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».


Το PGP θα μπορούσε να το κάνει αυτό αποτελεσματικά επειδή είχε «πρόσβαση από την πίσω πόρτα» στα δεδομένα του Twitter, μέσω ενός «πυροσβεστικού σωλήνα», ο οποίος παρέχει πρόσβαση σε πραγματικό χρόνο σε όλα τα tweets στην πλατφόρμα για μεγάλης κλίμακας ανάλυση δεδομένων και εξόρυξη δεδομένων.


Το PGP, το οποίο συνεργάστηκε άμεσα με το Twitter για να αναπτύξει τις πολιτικές του γύρω από την πανδημία, θα έστελνε λίστες λογαριασμών στο Twitter για ενίσχυση ή λογοκρισία.

Ο γενικός σύμβουλος του Twitter συμβούλεψε επίσης την ειδική ομάδα του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης να συνεργαστεί με το PGP σε θέματα ομιλίας COVID-19.


Οι Lee και Poulson διαπίστωσαν επίσης ότι η PGP διένειμε σημεία συζήτησης και συμβουλές σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης για τα εμβόλια σε ένα δίκτυο 45.000 επαγγελματιών υγείας.


«Η πρόθεση [της Moderna], όπως έχουμε σταχυολογήσει από τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανταλλάχθηκαν, δεν ήταν μόνο να καταπολεμήσει την παραπληροφόρηση, αλλά και να επηρεάσει και το περιεχόμενο της δημόσιας συζήτησης», έγραψαν οι Fang και Paulson.


Φέτος, καθώς οι αριθμοί πρόσληψης αναμνηστικών εμβολίων COVID-19 έχουν καταρρεύσει, η Moderna και η PGP ξεκίνησαν μια νέα συνεργασία, αυτή τη φορά σε συνεργασία με το Αμερικανικό Συμβούλιο Εσωτερικής Ιατρικής, για την ανάπτυξη ενός εκπαιδευτικού προγράμματος που ονομάζεται «Infodemic Training Program», για την εκπαίδευση των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης για τον εντοπισμό της «ιατρικής παραπληροφόρησης».

Παρά τη δημόσια κατακραυγή σχετικά με τη λογοκρισία των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, τη σαφή έλλειψη ενδιαφέροντος για τη συνέχιση της λήψης αναμνηστικών εμβολίων και το επίσημο τέλος της πανδημίας που ανακοινώθηκε τον Μάϊο από την κυβέρνηση Μπάιντεν, η Moderna συνεχίζει να αναπτύσσει τη λειτουργία επιτήρησης.

Εσωτερικές ειδοποιήσεις που αναλύθηκαν από τους Fang και Poulson αποκαλύπτουν ότι η εταιρεία παρακολουθεί στενά τους νόμους και τους πολιτικούς που επιδιώκουν να περιορίσουν τις εντολές εμβολίων και ότι συνεχίζει να επισημαίνει μηνύματα που δημοσιεύονται στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, από τον Musk, ο οποίος σημειώνει η Moderna, «χρησιμοποιεί όλο και περισσότερο αυτήν την πλατφόρμα για να ανυψώσει περιθωριακούς αντιπάλους εμβολίων και θεωρητικούς συνωμοσίας».


Οι συγγραφείς έγραψαν:

«Το δίκτυο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών ελέγχου γεγονότων έχει αναπτυχθεί με βιομηχανικό ρυθμό, παρέχοντας αδιαφανείς ευκαιρίες για ιδιωτικά και δημόσια συμφέροντα να αναλάβουν λεπτό έλεγχο του δημόσιου λόγου. Μια τέτοια πολυπλοκότητα στον συνδυασμό μηνυμάτων δημόσιας υγείας και εταιρικής διαφήμισης θα πρέπει να ανησυχεί οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το πώς η κυβέρνηση ελέγχει την ελευθερία του λόγου».



Πηγή: childrenshealthdefense.org






ΠΗΓΗ: https://lionessofjudah.substack.com/p/modernas-disinformation-department


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!