Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024

Α-φο-ρί-στε τους!

 




ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

https://tasthyras.wordpress.com/2024/01/09/%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82/

6 σχόλια:

  1. Ξέρουν πολύ καλά οι δεσποτάδες πως, κατ' ουσίαν, οι κατά παράδοση δεσμοί Εκκλησίας και κράτους έχουν διαρραγεί. Δεν έχει - και δεν θέλει να έχει - καμία σχέση το σημερινό κράτος με την κατά Χριστόν πίστη και παράδοση.
    Και ενώ τα λογικά πρόβατα περιμένουν με αγωνία την έγερσή τους και την λήψη μέτρων για την πνευματική ασφάλειά τους, αυτοί για τους λόγους που γνωρίζουν, θέλουν να κρατήσουν τον πιστό λαό στην ψευδαίσθηση πως δεν συμβαίνει τίποτε το ανησυχητικό και πως τα όσα συμβαίνουν είναι ασήμαντα. Αυτή όμως είναι η εσχάτη προδοσία, καθώς αθετούν τον όρκο που έδωσαν με την χειροτονία τους και βεβαίως θα απολογηθούν ενώπιον του δικαιοκρίτου.
    Η νομοθεσία του κοσμικού κράτους πλέον δεν έχει ως πηγή τους νόμους του Χριστού! Αυτό το αντιλαμβάνεται ο κάθε απλός πολίτης. Και όχι μόνο δεν έχει σχέση, αλλά ενεργεί εν πολλοίς και μανιωδώς ως πολέμια του Ευαγγελίου και της πίστεως.
    Όσον αφορά δε "τους γέλωτα εγείροντας ανέξοδους ψευδοπαλικαρισμούς" ενίων δεσποτάδων, ας ανοίξει τα μάτια του ο λαός, με την καθοδήγηση των αγίων, για να καταλάβει πού βρίσκεται η αλήθεια και τι να περιμένει από τους ποιμένες. Να προσγειωθεί όσον αφορά τις προσδοκίες του και να φυλάξει στο κατά δύναμιν την πίστη του με την εν Χριστώ ειρήνη!
    Από εδώ και στο εξής η λύση μπορεί να δοθεί μόνο εξ ουρανού διά των προσευχών ημών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στά χάλια πού βρίσκεται
      σήμερα ό ελληνικός λαός
      δέν είναι σέ θέση ούτε νά αντιδράσει αλλά ούτε κάν νά σκεφτεί νά κάνει κάτι
      σ'αυτά πού τού ετοιμάζουν τά τόσο Αντίχριστα, καί προδοτικά...ΕΑΛΩ Η ΕΛΛΑΣ μάς "τελειώνουν"
      σάν λαό καί σάν φυλή.
      Η μόνη ελπίδα είναι ο ΘΕΟΣ μας.

      Διαγραφή
  2. Μας βρίσκετε σύμφωνους μέ τίς σκέψεις που μας περιγράφετε καί οι δύο σχολιαστές.
    Ο λαός όχι απλώς σέ ύπνωση αλλά σέ πλήρη αποχαύνωση, 'περί άλλα τυρβάζει'.
    Η εντός αναριθμήτων εισαγωγικών ιερά σύνοδος ( εδώ καί πολύ καιρό μέ μικρά γράμματα καί οι δύο λέξεις ) παριστάνει ότι υπάρχει, ενώ δέν υπάρχει καί έχει πάψει φοβούμεθα νά είναι ιερή....
    (Ορισμένη άριστοι γνώστες των εκκλησιαστικών πραγμάτων επιμένουν, ότι η σωστή ονομασία της πλέον πρέπει νά είναι η ....εκβιαζόμενη σύνοδος καί γιά τό λένε κάτι θά ξέρουν).
    Θά θέλαμε άν μας επιτρέπετε νά ξεχωρίσουμε μία φράση, 'νά προσγειωθεί όσον αφορά τίς προσδοκίες του καί νά φυλάξει στό κατά δύναμιν τήν πίστη του μέ τήν εν Χριστώ ειρήνη'.
    Ο Κύριος νά μας ελεήση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.
    ΓΡΑΦΕΙ ΑΦΟΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΛΛΑΒΙΣΤΑ!
    ΑΡΑ ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΧΟΛΙΑΣΟΥΜΕ;
    ΠΟΙΟΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΦΟΡΙΣΟΥΝ;
    ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ;
    Η ΑΡΧΗ ΕΓΙΝΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΦΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ, ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΑΡΔΑΛΙΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΜΠΑΛΑ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ;
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΥΣ;
    ΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξίζει νά ρωτήσετε όποιον θέλετε, άν ξέρει πραγματικά τί σημαίνει α φ ο ρ ι σ μ ό ς;
    Είναι πολύ παραπάνω από βέβαιο, ότι δέν θά έχει ιδέα!
    Αφορισμός λοιπόν, που διαβάσθηκε μέσα στήν Εκκλησία καί μάλιστα από Επίσκοπο, δέν σβήνει ποτέ εκτός καί άν - υποτεθεί - ο Επίσκοπος αυτός άλλαξε γνώμη!
    (Οι τρείς αφορισμοί που έγιναν πρίν λίγα χρόνια, διαβάσθηκαν μπροστά στήν εικόνα της Παναγίας, από τόν τότε Μητροπολίτη Καλαβρύτων & Αιγειαλίας Αμβρόσιο [ Λενή ] ).
    Διαφορετικά όσους καί όποιους κληρικούς νά επιστρατεύσει, ανεξαρτήτως βαθμού ο αφορισθείς, δέν πρόκειται 'εις τόν αιώνα τόν άπαντα' νά ακυρώσει τόν αφορισμό του.
    Καί όπως διαβάζουμε σέ σχετικά ιστορικά κείμενα, ο αφορισμένος μετά που πεθαίνει καί πηγαίνει στόν τάφο του, (είναι πολύ άσχημο όχι σάν σκέψη μόνο, αλλά ως εικόνα!) δέν πρόκειται νά λιώσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΑ. ΜΕ ΝΟΗΜΑ, ΠΡΟΠΑΝΤΩΝ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΘΩΕΣ ΨΥΧΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΝΥΧΙΑ ΤΩΝ ΑΝΩΜΑΛΩΝ, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ, ΚΑΙ ΝΤΡΕΠΩΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΙΣΟΥΜΕ, ΜΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΡΙΝΟΥΝ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΒΡΙΣΙΜΟ, ΑΛΛΑ ΦΑΠΕΣ ΚΑΙ ΚΛΩΤΣΙΔΙΑ. ΜΑΣ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ, ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!