Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

ΕΛΕΟΣ! Υπάρχουνε καί ‘διαβαθμίσεις’ στήν γελοιοποίηση της Ιερωσύνης! / ΒΙΝΤΕΟ

 





https://tasthyras.wordpress.com/2024/01/07/%cf%85%cf%80%ce%ac%cf%81%cf%87%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%b5-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b2%ce%b1%ce%b8%ce%bc%ce%af%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bf/

3 σχόλια:

  1. Τι πάθατε, δεσποτάδες και παπάδες; Δεν ενστερνιστήκατε, δεν χωνέψατε, δεν γευτήκατε, δεν εισπράξατε με την χάρη των μυστηρίων, τα οποία τελούνται από τα ανάξια χέρια σας, το νόημα της ιερότητας και της αγιότητας του ναού του Θεού; Δεν μπορείτε να ξεχωρίσετε το ιερό από το ανίερο; Το ωραίο, το ευχάριστο, το διασκεδαστικό, το χαρούμενο, το ψυχαγωγικό, το εύθυμο και ό, τι άλλο "καλό", από το ΙΕΡΟ και το ΑΓΙΟ;;; Τόσο "επαχύνθη" η καρδιά σας; Σας παραπήρε ο ανευλαβής ενθουσιασμός και χάσατε τα όρια και το μέτρο του σεβασμού στο κάθε άγιο πράγμα. Συνέλθετε και αφήστε τις δήθεν ωφέλιμες εντός του ναού μικρότητες!
    Σας θυμίζω, αυτό που εσείς οι ίδιοι επαναλαμβάνετε στις αιτήσεις, στα πληρωτικά, στα ειρηνικά για την ιερότητα του ναού και το υπενθυμίζετε σε κάθε ακολουθία και πάλι εσείς το αγνοείτε και το απαξιώνετε:"Υπέρ του αγίου οίκου τούτου και των μετά πίστεως ευλαβείας και φόβου Θεού εισιόντων εν αυτώ, του Κυρίου δεηθώμεν"! Εκφράζει φόβο, δέος, ευλάβεια αυτό που κάνετε; Μήπως έχετε την πλανεμένη ιδέα πως δεν ασεβείτε; Κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστούμε θερμώς κ. Σάββα γιά τίς ιδιαιτέρως ουσιαστικές σκέψεις που μας παραθέσατε.
      ΄Οπως τό ποίμνιο κατρακυλάει διαρκώς ανερμάτιστα καί επικίνδυνα, έτσι καί μέρος - πιστεύουμε - του κλήρου δυστυχώς διολισθαίνει πρός ολέθριες ατραπούς. Όσο περνά ο καιρός τά αρνητικά παραδείγματα πληθαίνουν.
      Ουδείς όμως είτε εκ του ποιμνίου, είτε εκ του κλήρου θά αποφύγει στό τέλος τήν Κρίση.....

      Διαγραφή
  2. Γιά προσέξτε κ. Σάββα, ιδιαιτέρως κι αυτές τίς αναρτήσεις καί τά σχόλιά τους :
    https://odysseiatv.blogspot.com/2024/01/blog-post_314.html
    https://odysseiatv.blogspot.com/2024/01/blog-post_989.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!