Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Θάνατος από ευκολία



Βήμα προς βήμα, ίντσα προς ίντσα, επιλογή ανά επιλογή ...


Μεγάλωσα στο Νότο και δεν με ξενίζουν οι ορδές των ψύλλων και των τσιμπουριών και ο όλεθρος που καταστρέφουν την υγεία των κατοικίδιων ζώων και των ανθρώπων. Έτσι, δεν ήταν δύσκολο για τον κτηνίατρό μου να με πείσει να αγοράσω δύο συσκευασίες κατά των ψύλλων και να "τσιμπήσω" μία τοπική αλοιφή για τις έφηβες γάτες μου τις προάλλες - με το ποσό των 230 δολλαρίων.

«Είναι φτιαγμένο από φυσικά συστατικά», μου είπε πειστικά.

Υποχρεωτικά, πρόσεφερα τη χρεωστική μου κάρτα.

Μην ανησυχείτε οι γάτες μου δεν φαίνεται να έχουν ψύλλους. Ούτε τσιμπούρια. Δεν ξύνονται και δεν έχουν φαγούρα. Η γούνα τους είναι μαλακή και καθαρή χωρίς σημάδι ψύλλων. Τα μάτια τους είναι φωτεινά και καθαρά. Τα αυτιά τους ροζ και ζωηρά. Αλλά η αρχαία συνήθεια άρχισε να ψιθυρίζει: «Καλύτερα ασφαλής παρά μετανοιωμένη. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί ποτέ να σκεφτώ αυτά τα ενοχλητικά πλάσματα που εμφανίζονται στο σπίτι».

Τότε γύρισα σπίτι και έκανα μία αναζήτηση για τα συστατικά: esafoxolaner, eprinomectine, praziquantel. Ναι, όλα αυτά μου ακούγονται τόσο ..."φυσικά"!

Τρομοκρατημένη, έψαξα στο google τη μάρκα και βρήκα πολλές μαρτυρίες που μιλούσαν για εμετό, απώλεια βάρους, σπασμούς, απώλεια γούνας, νεφρική ανεπάρκεια, καυτά σημεία, βλάβες και εξανθήματα σε ενήλικες γάτες και γατάκια χρησιμοποιώντας αυτό το προϊόν.

Σε εκείνο το σημείο αποφάσισα να βρω κάτι που ήταν πραγματικά φυσικό για τα απαλά γούνινα μωρά μου που μου είχαν εμπιστευτεί τη φροντίδα τους. Και χρειάστηκε λίγος χρόνος.

Υπάρχουν πολλά προϊόντα εκεί έξω στο PetCo και στο Amazon που λένε "φυσικό" στην ετικέτα επειδή είναι κατασκευασμένα από φυσικά αιθέρια έλαια όπως εσπεριδοειδή, βαμβακόσπορο, ευκάλυπτο, λεβάντα, γαρύφαλλο, μέντα και σανταλόξυλο. Το οποίο ακούγεται υπέροχο μέχρι να ανακαλύψετε (μετά από πολύ σκάψιμο και έρευνα) ότι όλα αυτά τα έλαια περιέχουν κάτι που ονομάζεται "φαινόλες" που είναι εξαιρετικά ερεθιστικές για το δέρμα και τους βλεννογόνους των γατών και των ανθρώπων.

Βασικά, αυτά τα προϊόντα μπορούν να προκαλέσουν πολλά από τα ίδια προβλήματα υγείας για τις γάτες που προκαλούν οι πιο τοξικές εκδόσεις.

Λοιπόν, γιατί στον δαίμονα οι εταιρείες δημιουργούν φυσικά προϊόντα που, σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι σχεδόν τόσο κακά όσο τα συνθετικά και φαρμακευτικά προϊόντα; Επειδή δεν ενδιαφέρονται πραγματικά για τους πελάτες τους ή τα κατοικίδια ζώα των πελατών τους. Απλώς γνωρίζουν ότι οι ετικέτες που λένε "φυσικό" πωλούν καλά. Έτσι, τα συσκευάζουν όλα, τα πωλούν και οι περισσότεροι πελάτες δεν ξέρουν ποτέ γιατί η αγαπημένη γάτα ή ο σκύλος τους καταλήγει με προβλήματα στην πορεία.

Τέλος, μετά από ένα σημαντικό ποσό (άβολου) ελέγχου γεγονότων και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ολιστικών κτηνιάτρων στην ηπειρωτική χώρα, βρήκα κάτι που ονομάζεται σπρέι Wondercide Flea & Tick για γάτες κατασκευασμένο από αποσταγμένο με ατμό έλαιο κέδρου που δεν περιέχει φαινόλες.

Γιούπι!

Αγόρασα επίσης μια χτένα ψύλλων για $ 3. Και τα δύο γατάκια μου λατρεύουν τη νέα ρουτίνα χτενίσματος και, μέχρι στιγμής, σε τρεις μήνες, έχω βρει έναν ψύλλο και δεν χρειάστηκε να σπάσω το Wondercide. Αλλά είναι κάτω από το νεροχύτη της κουζίνας αν το χρειαστούμε ποτέ!



Λειτουργία με αυτόματο πιλότο

Με φρίκαρε το πόσο εύκολα με παρέσυραν σε ένα προϊόν που, πιθανότατα, θα κατέστρεφε την υγεία και την ευημερία των έμπιστων αιλουροειδών συντρόφων μου.

Ήταν τόσο καταραμένα βολικό, το καταλαβαίνετε;

Φορέστε ένα ζευγάρι πλαστικά γάντια, ώστε εγώ, ο άνθρωπος, να μην έρθω σε επαφή με αυτά τα πράγματα στο δέρμα ΜΟΥ. (Αυτό θα πρέπει να είναι μια υπόδειξη εκεί πόσο καλά είναι αυτά τα πράγματα για το κατοικίδιο ζώο μου!) Κόψτε την άκρη στην πλαστική σύριγγα, εναποθέστε το διάλυμα ανάμεσα στις ωμοπλάτες της γάτας / σκύλου μία φορά το μήνα. Και BOOM! Το σώμα του αγαπημένου σας κατοικίδιου ζώου είναι τώρα τόσο τοξικό που σκοτώνει τους ψύλλους που τους δαγκώνουν.

Αλλά τουλάχιστον μπορώ να απολαύσω την ευκολία ενός σπιτιού χωρίς ψύλλους.

Φυσικά, αυτό με έκανε να σκεφτώ όλες τις άλλες ανέσεις που αγοράζω. Ευκολίες που, μόλις αρχίσετε πραγματικά να το σκέφτεστε, είναι λίγο πολύ σχεδιασμένες είτε για να μας δηλητηριάσουν, να μας φτωχύνουν, να μας μουδιάσουν, να μας κοιμίσουν ή να μας σκοτώσουν εντελώς.



Εύκολο χρήμα

Ας πάρουμε τα ΑΤΜ ως παράδειγμα.

Ορκίζομαι ότι έχω παραταχθεί πίσω από ανθρώπους σε ένα ΑΤΜ που πλήρωσαν 4,95 δολλάρια για να αποσύρουν έναν λογαριασμό 20 δολλαρίων. Σοβαρολογώ. Είναι τόσο βολικό. Δεν χρειάζεται να οδηγήσετε μέχρι την τράπεζα. Απλά κολλήστε τη χρεωστική σας κάρτα στην υποδοχή στο τοπικό ψιλικατζίδικο και στο λεπτό έχετε χρήματα!

Κάντε το μία φορά την εβδομάδα και έχετε εκτοξεύσει σχεδόν $ 250 το χρόνο σε τίποτα.

Και όλα αυτά τα καλούδια που στοιβάζουν τους διαδρόμους του 7/11 ή του Quik Stop ή του Ranger Rick's Ranchero Stop φορτωμένα με Red Die #40 και Yellow Die #7 (ωχ εννοώ Dye) (😂😆) και σιρόπι καλαμποκιού και ζάχαρη, λάδι canola και τεχνητά συστατικά. Τόσο γρήγορο! Τόσο νόστιμο. Επειδή, δεν ξέρετε, έχουν δαπανηθεί τρισεκατομμύρια για το σχεδιασμό αυτών των συνδυασμών γεύσης που οι γευστικοί σας κάλυκες απλά δεν θα μπορούν να αντισταθούν.

"Στοιχηματίζω ότι δεν μπορείτε να περιοριστείτε τρώγοντας μόνο ένα!"

Και η χρεωστική κάρτα που χρησιμοποιώ! Πόσο εύκολα κάθε συναλλαγή παρακολουθείται και καταγράφεται από έναν Θεό ξέρει ποιος. Την Amazon; Το Υπουργείο Δικαιοσύνης; Τη CIA; Την Κίνα; 

Το μόνο που ξέρω είναι ότι ενώ εγώ αγοράζω κάτι σαν φυτική τροφή για τις μπιγκόνιες μου και, θαύμα των θαυμάτων! ξαφνικά βλέπω διαφημίσεις στο FaceBook και το Instagram και το YouTube για τα ίδια είδη αντικειμένων που μόλις αγόρασα.

Και self-checkout! Ξεχάστε τη μεγαλύτερη ουρά όπου πρέπει να ασχοληθείτε με έναν άλλο άνθρωπο και ίσως ακόμη και να χαμογελάσετε ή να γελάσετε για κάτι στη διαδικασία πληρωμής για τα ψώνια σας. Όχι, όχι. Αυτοματοποιημένο, ψυχρά απρόσωπο. Αυτό είναι για μένα!

Τόσο βολικό.
Χαμένοι στη μετάφραση


Πέρασαν οι μέρες ανεπιστρεπτί όπου βρίσκατε το δρόμο σας προς το σπίτι ενός νέου φίλου ή το κατάστημα προμηθειών αυτοκινήτων, τη διεύθυνση γραμμένη σε ένα κομμάτι χαρτί που έχει πέσει κάτω από το κάθισμα, περιπλανιόσασταν, εξερευνούσατε παράδρομους και σοκάκια, χανόσασταν εντελώς αλλά ανακαλύπτοντας μερικά πραγματικά καινούργια μέρη - όπως ένας τύπος έφτιαχνε ξυλόγλυπτα αλυσοπρίονα και έπιπλα πίσω αυλής. Ή ανακαλύπτατε την κυρία που πουλάει ορχιδέες στην αυλή της. Ή το ινδικό εστιατόριο που κάνει το καλύτερο Pakora.

Το SIRI είναι τόσο βολικό που δεν χρειάζεται καν να ξέρετε πώς να διαβάσετε έναν χάρτη. Ή να ξεχωρίζετε τον βορρά από τον νότο, την ανατολή από τη δύση. Αυτού του είδους η βασική γεωγραφική γνώση απλά δεν χρειάζεται πια. Έτσι δεν είναι;

Όμως, τι γίνεται με την ικανότητα να σκέφτεστε ανεξάρτητα από μια δορυφορική φωνή AI σε ένα κουτί;

Άκουσα μια ιστορία στο NPR τις προάλλες (Λοιπόν, στην πραγματικότητα ήταν πριν από τρία χρόνια. Δεν ακούω ραδιόφωνο πια.) Αλλά προφανώς αυτή η γυναίκα στο βόρειο Λονδίνο έψαχνε για ένα συγκεκριμένο κατάστημα σε ένα συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο. Και συνέχισε να ακολουθεί τη SIRI σε όλη τη διαδρομή έξω από το Λονδίνο για σχεδόν 70 χιλιόμετρα μέχρι που τελικά άρχισε να αναρωτιέται γιατί δεν έβλεπε τίποτα άλλο παρά πρόβατα και αγελάδες και κανένα κατάστημα ρούχων.

Αναστεναγμός.

Και τι γίνεται με τα τηλέφωνα στα οποία είμαστε τόσο εθισμένοι, με όλα αυτά τα πολύχρωμα emoji να γεμίζουν τα κείμενά μας και όλα τα διασκεδαστικά pings και τους θορυβώδεις θορύβους που κάνει; Τόσο διασκεδαστικό! Τόσο διαδραστικό και κοινότοπο και τόσο πολύ μη ενημερωτικό!

Αλλά οι έφηβοι περνούν τώρα έως και 7 ώρες την ημέρα στα τηλέφωνά τους ούτως ή άλλως. Σε πέντε χρόνια θα έχουν περάσει 1,5 χρόνο από τη ζωή τους στο τηλέφωνό τους απορροφώντας τις selfies άλλων ανθρώπων και αρκετή προπαγάνδα για να διαμορφώσουν και να καταπνίξουν την κριτική σκέψη για μια ζωή.

Αλλά είναι αναμφισβήτητα βολικό να έχετε ένα τηλέφωνο / φακό / κάμερα / αριθμομηχανή / υπολογιστή / εγκέφαλο στην τσέπη σας!!




Εξουθενωτικό

Τα μικροκύματα έφεραν επανάσταση στον κόσμο της οικιακής μαγειρικής. Ξεχάστε πραγματικά να φτιάχνετε ένα γεύμα, βρωμίζοντας το σπίτι με όλες αυτές τις νόστιμες μυρωδιές μαγειρέματος, ενώ τα παιδιά ουρλιάζουν και όλοι μιλούν και εμποδίζουν την μαγείρισσα. Απλά πείτε αντίο!

Χρειάζεται χρόνος για να γίνει αυτό!

Τώρα μπορούμε να καταστρέψουμε τα λίγα θρεπτικά συστατικά που παραμένουν στα τρόφιμα τρώγοντας προ-επεξεργασμένα γεύματα σε πλαστικές σακούλες, πυροδοτώντας τη μοριακή δομή όλων των συστατικών, ενώ ανατινάζουμε τους εαυτούς μας με μικροκύματα που προκαλούν πρωτεϊνική βλάβη στους νευρώνες και αλλάζουν τη μιτοχονδριακή δραστηριότητα οδηγώντας σε εγκεφαλική δυσλειτουργία και γνωστική εξασθένηση.

Και έχουμε WiFi να μας βομβαρδίζει με όλα αυτά τα σήματα 5G και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία για να έχουμε την ευκολία της κινητικότητας με τους φορητούς υπολογιστές και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές μας. (Παρεμπιπτόντως - Πρόσφατα έκλεισα το Wi-Fi μου και επέστρεψα στη λίθινη εποχή αγοράζοντας ένα καλώδιο ethernet 50'. Όλο μου το σπίτι είναι ριζικά πιο γαλήνιο. Και οι ταχύτητες σύνδεσής μου στο διαδίκτυο είναι ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ.)

Και τι γίνεται με την ευκολία των ακρωνύμιων ασθενειών και των φαρμακευτικών προϊόντων σχεδιαστών για τη θεραπεία τους; ΔΕΠΥ, IBS, HTN, PTSD, RA ... για να απαριθμήσουμε μερικά. Σχετικά με το μόνο πράγμα για το οποίο δεν έχουμε χάπια είναι το SADS. (Σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου ενηλίκων.)

Ένα μέγεθος που ταιριάζει σε όλους, πρότυπα χάπια φροντίδας και διαδικασίες. Βολικό για τους γιατρούς, βολικό για τους ρυθμιστές ασφάλισης υγείας και βολικό για τον ασθενή, ο οποίος, δυστυχώς, δεν βελτιώνεται ποτέ.

Αλλά τότε, φυσικά, αυτά τα φάρμακα δεν έχουν σχεδιαστεί για να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλύτερα. 

Έχουν σχεδιαστεί για να μετριάσουν ένα σύνολο συμπτωμάτων, δημιουργώντας παράλληλα ένα ολόκληρο υποσύνολο άλλων καταστάσεων και συμπτωμάτων που χρειάζονται άλλα φάρμακα για θεραπεία.



Έρχονται μελλοντικά μοντέλλα

Ανυπομονώ για τις πόλεις των 15 λεπτών, όπου όλα όσα χρειάζομαι σε ολόκληρο τον κόσμο θα περιέχονται σε 15 λεπτά με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο. Ολόκληρος ο κόσμος μου μπορεί να περιοριστεί σε μερικά οικοδομικά τετράγωνα!

Δεν θα χρειαστεί να μπω στο αυτο-οδηγούμενο αυτοκίνητό μου και να πάω οπουδήποτε! Δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να βγείτε στην ύπαιθρο και να δείτε ένα ηλιοβασίλεμα από διαφορετική οπτική γωνία.

Θέλω να πω, γιατί να ασχοληθώ καν με ένα ηλιοβασίλεμα; Έχω όλο τον κόσμο εδώ στο τηλέφωνό μου. Όλα έρχονται σε μένα. Και τόσο γρήγορα με αυτό το νέο δίκτυο ασύρματων επικοινωνιών 6G.

Μόνο, ...μακάρι να μπορούσα να απαλλαγώ από αυτόν τον συνεχή πονοκέφαλο και την αόριστη αίσθηση κλειστοφοβίας ...

Ω, μα δεν πειράζει ... Είμαι βέβαιη ότι υπάρχει ένα χάπι και για αυτό. Απλά επιτρέψτε μου να το googlάρω ...

Με πολλή αγάπη και aloha!... ~






ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ











καληνύχτα! 🔥🌴🌊🐟🐋🌠🌙

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!