Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Πώς να κατευθύνετε τυφώνες, να πλημμυρίσετε σπίτια και να κλέψετε λίθιο.

Τα τραγικά επακόλουθα της Δυτικής Βόρειας Καρολίνας



Τα αποθέματα λιθίου ανήκουν στον λαό της Δυτικής Βόρειας Καρολίνας


Global Research, 24 Οκτωβρίου 2024
The Reese Report and Global Research 2 Οκτωβρίου 2024


Εισαγωγή

Αυτή η εξαιρετική ανάλυση του Greg Reese δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά στο GR στις 8 Οκτωβρίου 2024. 

Το κείμενο και το βίντεο του Greg Reese παρακάτω τεκμηριώνουν την ιστορία των τεχνικών περιβαλλοντικής τροποποίησης (ENMOD) που εφαρμόζονται στους τυφώνες, καθώς και το ζήτημα της παραγωγής λιθίου στη Δυτική Βόρεια Καρολίνα, Asheville.

Ο Reese επιβεβαιώνει ότι πέρυσι:

Το Υπουργείο Άμυνας σύναψε συμφωνία ενενήντα εκατομμυρίων δολλαρίων με την Albemarle Corporation για την αύξηση της εγχώριας παραγωγής λιθίου για την αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών του έθνους. Συγκεκριμένα, από το Kings Mountain της Βόρειας Καρολίνας από το 2025»


Στο πρώτο μέρος παρουσιάζουμε το κείμενο και το βίντεο του Greg Reese. Στο Μέρος ΙΙ, εστιάζουμε στα τραγικά επακόλουθα του τυφώνα Helene.

 

Μέρος I


Πώς να κατευθύνετε τυφώνες, να

 πλημμυρίσετε σπίτια και να κλέψετε λίθιο

Από τον Greg Reese

 


Είχαμε την τεχνολογία για να δημιουργήσουμε, να ελέγξουμε και να κατευθύνουμε τυφώνες εδώ και δεκαετίες.

«Το Project Cirrus είναι η πρώτη επίσημη προσπάθεια τροποποίησης ενός τυφώνα. Διοικούνταν από την General Electric με την υποστήριξη του αμερικανικού στρατού. 

Η επίσημη θεωρία ήταν ότι με την αλλαγή της θερμοκρασίας έξω από το τοίχωμα του ματιού ενός τυφώνα, το οποίο έκαναν με τη σπορά των νεφών με διάφορες ενώσεις όπως το ιωδιούχο άργυρο, θα προκύψει μείωση των ισχυρών ανέμων.

Στις 13 Οκτωβρίου 1947, το Project Cirrus στόχευσε έναν τυφώνα που κατευθυνόταν προς τη θάλασσα. Περίπου 180 κιλά ξηρού πάγου έπεσαν στα σύννεφα. Στη συνέχεια, το πλήρωμα ανέφερε μια «έντονη τροποποίηση του καταστρώματος σύννεφων». Και ο τυφώνας άλλαξε απότομα κατεύθυνση και έφτασε στην ξηρά κοντά στη Σαβάνα της Γεωργίας. Το κοινό κατηγόρησε την κυβέρνηση.

Ο Irving Langmuir, ο οποίος πρωτοστάτησε στο τμήμα ατμοσφαιρικής έρευνας της General Electric και θαύμαζε το γεγονός ότι το έργο ήταν για να μάθει πώς να οπλοποιεί τον καιρό, ισχυρίστηκε επίσης ότι η αντιστροφή του τυφώνα είχε προκληθεί από το έργο, αλλά η κυβέρνηση το αρνήθηκε για δώδεκα χρόνια.

Μετά από μια μικρή καθυστέρηση, το έργο συνεχίστηκε επίσημα. Και το 1965, το Project Stormfury είχε στοχεύσει τον τυφώνα Betsy για σπορά. Εκείνη την ημέρα η καταιγίδα άλλαξε αμέσως κατεύθυνση και έφτασε στην ξηρά στη Νότια Φλόριντα. Το Κογκρέσσο κατηγόρησε το Project Stormfury, αλλά η κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι ο τυφώνας άλλαξε κατεύθυνση πριν καν είχαν την ευκαιρία να τον σπείρουν. Και μετά από δύο μήνες ακροάσεων στο Κογκρέσσο, επετράπη στο έργο να συνεχιστεί».

~ Reese Έκθεση "Οπλοποίηση Καιρού και τυφώνας Ian"




ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: How to Steer Hurricanes, Flood Homes, and Steal Lithium




Το 1997, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ William Cohen παραδέχτηκε ότι έχουμε την τεχνολογία για τον έλεγχο του καιρού, συμπεριλαμβανομένων των σεισμών και των ηφαιστείων.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει δώσει εντολές φίμωσης στους υπαλλήλους της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Τον Οκτώβριο του 2012, μετά την αποδυνάμωση του τυφώνα Sandy σε τροπική καταιγίδα, οι εικόνες μικροκυμάτων δείχνουν μια παχιά κόκκινη ακτίνα αμέσως ακολουθούμενη από τον Sandy να εξελίσσεται σε τυφώνα κατηγορίας 1 και να παίρνει μια ανεξήγητη «αριστερή στροφή» στο Νιου Τζέρσεϊ.

Η ώθηση προς εναλλακτικές πηγές ενέργειας απαιτεί περισσότερο λίθιο. Και σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν πάνω από 6 εκατομμύρια τόνους αναγνωρισμένων πόρων λιθίου. 

Η πλειοψηφία αυτού του λιθίου έχει εντοπιστεί στο Kings Mountain της Βόρειας Καρολίνας. Το Kings Mountain πιστεύεται ότι έχει έναν από τους μεγαλύτερους πόρους στον κόσμο. Αλλά το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι ζουν εκεί. Και δεν θέλουν οι ήσυχες πόλεις τους να μετατραπούν σε ορυχεία λιθίου.


"Οι άνθρωποι στο Cherryville πιέζουν ενάντια σε ένα προτεινόμενο ορυχείο λιθίου τα τελευταία χρόνια, αλλά όλοι με τους οποίους μιλήσαμε εδώ είπαν ότι είναι πολύ διχαστικό για ένα θέμα για να μοιραστούν τη γνώμη τους στην κάμερα. Το Cherryville είναι μια μικρή, ήσυχη πόλη».

~ Τοπικός ρεπόρτερ ειδήσεων

«Νομίζω ότι είναι καλό που το κρατάμε μικρό».
~ Ανώνυμος κάτοικος

"Τόσο ήσυχα, πολλοί δεν αισθάνονται άνετα να μιλήσουν ενάντια στην προτεινόμενη επιχείρηση εξόρυξης λιθίου του Πιεμόντε κοντά".
~ Τοπικός ρεπόρτερ ειδήσεων

«Νομίζω ότι είμαστε μια σιωπηλή πλειοψηφία. Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι φοβούνται να πουν οτιδήποτε γι 'αυτό, επειδή φέρνουν πολλά στην πόλη όσον αφορά τα χρήματα».
~ Ανώνυμος κάτοικος


Πέρυσι, το Υπουργείο Άμυνας σύναψε συμφωνία ενενήντα εκατομμυρίων δολλαρίων με την Albemarle Corporation για την αύξηση της εγχώριας παραγωγής λιθίου για την αλυσίδα εφοδιασμού μπαταριών του έθνους. Συγκεκριμένα, από το Kings Mountain της Βόρειας Καρολίνας από το 2025.

Αυτή είναι η ίδια περιοχή που βιώνει αυτό που περιγράφεται ως βιβλικές πλημμύρες.

Ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξοδεύει δισεκατομμύρια σε ξένους πολέμους και παράνομους μετανάστες, απλά αδιαφορούν με την υγεία και την ευημερία του αμερικανικού λαού. Ειδικά εκείνοι που ζουν σε πολυπόθητη πλούσια σε ορυκτά γη.


Μέρος II

 

Τα τραγικά επακόλουθα της Δυτικής

 Βόρειας Καρολίνας

από Michel Chossudovsky

.


Επιβεβαιωμένη από ανεξάρτητες αναφορές και αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η καταστροφή στη Δυτική Βόρεια Καρολίνα είναι πέρα από κάθε περιγραφή.

Επαρκώς τεκμηριωμένο, υπάρχει κακοποίηση και παραμέληση από τη FEMA. Αυτό διαψεύδεται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Roy Cooper κατηγορεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για διάδοση «παραπληροφόρησης».

Ο Jordan Chariton μίλησε στην Amanda Campbell, κάτοικο του Forest City της Βόρειας Καρολίνας - η οποία απέχει περίπου μία ώρα από το Asheville - για την καταστροφή που είδε στο Asheville ως αποτέλεσμα του τυφώνα Helene.

Ο Campbell επέκρινε επίσης την αδράνεια και την έλλειψη υποστήριξης από τη FEMA για να βοηθήσει τους απελπισμένους κατοίκους του Asheville που είναι παγιδευμένοι ή / και περιμένουν απεγνωσμένα βοήθεια.

Νεκρά σώματα συσσωρεύονται. Η FEMA και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν κάνουν αρκετά. «Έφυγαν και δεν επέστρεψαν ποτέ. Ο λαός βοηθάει τον λαό»

«Γύρω μας η ζημιά είναι απίστευτη. Είναι αποκλεισμένοι, δεν λαμβάνουν βοήθεια. Υπάρχουν τόσα πολλά πτώματα, δεν μπορώ να περιγράψω πόσο άσχημα είναι.

Η FEMA είναι εκεί. Ήταν εκεί. Αλλά δεν έκαναν τίποτα. Οι άνθρωποι βοηθούν τους ανθρώπους.

Βλέπουν τους γείτονές τους να πεθαίνουν. Υπάρχουν άνθρωποι που εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι».

1. Βίντεο: Εγκατάλειψη. «Νεκρά σώματα, η FEMA δεν κάνει αρκετά»





2. Βίντεο. Αντίκτυπος του τυφώνα Helene στη Βόρεια Καρολίνα

(παρέχει πρόσθετες αναφορές)

27 Σεπτεμβρίου 2024




3. Κάντε κλικ εδώ: Δείτε τον τυφώνα Helena στην Albemarla της Βόρειας Καρολίνας (πολλές αναφορές βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης)


4. Συνέντευξη Τύπου του κυβερνήτη της Βόρειας Καρολίνας



Πολιτικές διαιρέσεις εκτυλίσσονται εντός της κυβέρνησης της Βόρειας Καρολίνας. Δείτε το βίντεο για τον Αντικυβερνήτη Mark Robinson παρακάτω

29 Σεπτεμβρίου 2024. Συνέντευξη τύπου.

«11 άνθρωποι στην πολιτεία μας έχασαν τη ζωή τους», όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Roy Cooper;;; Ο Κυβερνήτης παρέχει μια προκατειλημμένη εικόνα του τι συμβαίνει. Με την υποστήριξη των μέσων ενημέρωσης, ο κυβερνήτης Roy Cooper διαδίδει παραπληροφόρηση.

Η κατάθεση της Amanda Campbell, που δημοσιεύθηκε δύο ημέρες πριν από τη συνέντευξη Τύπου, διαλύει αρκετές από τις δηλώσεις του κυβερνήτη Roy Cooper.

5. Ο αντικυβερνήτης Mark Robinson αντιμετωπίζει τον κυβερνήτη Roy Clark

Επιβεβαιώνει τη φύση και τη σοβαρότητα της καταστροφής. Mark Robinson: Χρειάζονται φαγητό, χρειάζονται νερό. Η πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας πρέπει να δράσει.


ΒIΝΤΕΟ


6. Η αντίδραση του Mark Robinson στη συνέντευξη Τύπου του κυβερνήτη Roy Cooper

Τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης συκοφαντούν τον Mark Robinson



Ποιος εμπλέκεται στην παραπληροφόρηση;

Ο κυβερνήτης Roy Cooper κατηγορεί τον αντικυβερνήτη Robinson για διάδοση «παραπληροφόρησης» και ανικανότητας. Ο Mark Robinson δηλώνει ότι ο Κυβερνήτης έχει επανειλημμένα αποτύχει.

***

Στις πρόσφατες εξελίξεις ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Roy Cooper (19 Οκτωβρίου 2024, η ημερομηνία αυτής της συνέντευξης δεν επιβεβαιώνεται) σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφο δήλωσε τα εξής:

«Έχουμε σχέδια για τις τοπικές κυβερνήσεις. Ξέρετε ότι σε ορισμένους τομείς, απλά δεν πρέπει να χτίσετε πίσω. Και καταφέραμε να πείσουμε ορισμένες κοινότητες και ανθρώπους ότι οι εξαγορές είναι καλύτερα».


7. Κυβερνήτης Roy Cooper: "Δεν πρέπει να χτίσετε πίσω", "Οι εξαγορές είναι καλύτερες"




8. Πολίτες της Δυτικής Βόρειας Καρολίνας. Μην ενδίδετε! Σας ανήκει η γη και σας ανήκει το υπόγειο λίθιο

«Οι ΗΠΑ έχουν 6 εκατομμύρια τόνους αναγνωρισμένων πόρων λιθίου. Η πλειοψηφία αυτού του λιθίου έχει εντοπιστεί στο Kings Mountain της Βόρειας Καρολίνας. Το Kings Mountain πιστεύεται ότι έχει έναν από τους μεγαλύτερους πόρους στον κόσμο. (Greg Reece)

Οι πολίτες της Δυτικής Βόρειας Καρολίνας βρίσκονται σε απόγνωση για τους αγαπημένους τους μετά τον τυφώνα Helena. Η κρίση είναι πέρα από την καταστροφή.

Οι πολίτες της Δυτικής Βόρειας Καρολίνας κατέχουν αυτή τη γη. Κάτω από αυτή τη γη υπάρχουν αποθέματα λιθίου αξίας δισεκατομμυρίων δολλαρίων.

Όσο διατηρούν τη γη τους ενεργώντας μαζί με τους συμπολίτες τους, οι κάτοικοι της Δυτικής Βόρειας Καρολίνας θα παραμείνουν ιδιοκτήτες των υπόγειων αποθεμάτων λιθίου.

Έχουν επίσης το δικαίωμα να ανοικοδομήσουν τις κοινότητές τους με την υποστήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Και εφόσον δεν ενδίδουν σε κατάχρηση και πολιτική πίεση, δικαιούνται να διεκδικήσουν εκτεταμένα δικαιώματα από τους ομίλους λιθίου. Πρόκειται για ένα έργο -το οποίο απαιτεί συνεκτικές και ειλικρινείς ενέργειες από τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια- για την υποστήριξη των πολιτών της Δυτικής Βόρειας Καρολίνας




Ποιοι είναι οι ηθοποιοί 'Big Money' πίσω από το Lithium Project;

Δύο εταιρείες, η Piedmont Lithium και η Albemarle Corp, βρίσκονται πίσω από το έργο λιθίου.

Και μαντέψτε ποιος ελέγχει αυτές τις δύο εταιρείες λιθίου: Οι γιγαντιαίες εταιρείες χαρτοφυλακίου: BlackRock και Vanguard. (βλέπε Peter Koenig)

"Η Black Rock μόλις υπέγραψε συμβόλαιο 90 εκατομμυρίων δολλαρίων για λίθιο στην πόλη που επλήγη περισσότερο από τυφώνα"...




Και μια άλλη μαντέψτε τι: βόμβα:

Ο Douglas Emhoff, ο πρώτος κύριος, σύζυγος της αντιπροέδρου Kamala Harris έχει «οικονομικούς δεσμούς με την Piedmont Lithium»

Ο σύζυγος της Kamala Harris, Douglas Emhoff, ασχολείται με το εταιρικό δίκαιο υψηλού ρίσκου εδώ και δεκαετίες, αλλά είναι οι επενδύσεις του που τραβούν τώρα την προσοχή. 

Ο Emhoff έχει οικονομικούς δεσμούς με εταιρείες όπως η Piedmont Lithium, γεγονός που πρέπει να αφορά όλους τους Αμερικανούς.

Ενώ η σύζυγός του υποστηρίζει πρωτοβουλίες καθαρής ενέργειας, προωθώντας πολιτικές που αυξάνουν την εγχώρια εξόρυξη, οι επενδύσεις του Emhoff σε εταιρείες εξόρυξης λιθίου τον τοποθετούν να επωφεληθεί σημαντικά από αυτές τις πολιτικές.

****

Σε προσωπικό επίπεδο, είμαι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, Chapel Hill. Και η Βόρεια Καρολίνα είναι η δεύτερη πατρίδα μου, την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ.

Οι σκέψεις μου και η καρδιά μου είναι με τους ανθρώπους του Asheville και της Δυτικής Βόρειας Καρολίνας.

Michel Chossudovsky

Ph.D. UNC, Chapel Hill, Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικών, Πανεπιστήμιο της Οττάβα, Καναδάς

crgeditor@yahoo.com



Σημείωση σχετικά με τις τεχνικές περιβαλλοντικής τροποποίησης.

Δεν υπάρχει καμμία απόδειξη ότι οι τεχνικές ENMOD χρησιμοποιήθηκαν για να προκαλέσουν την καταστροφή στη Δυτική Βόρεια Καρολίνα.

Υπάρχουν, ωστόσο, στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι τεχνικές ENMOD είναι πλήρως λειτουργικές.

Ο Gregg Reese αναφέρεται ουσιαστικά στις τεχνολογίες σποράς σύννεφων, ειδικά όσον αφορά τους τυφώνες.

Οι πιο προηγμένες ηλεκτρομαγνητικές τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την τροποποίηση του καιρού είναι πλήρως λειτουργικές από τα μέσα της δεκαετίας του 1990. Αυτό επιβεβαιώνεται από επίσημα έγγραφα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Για περισσότερες λεπτομέρειες βλέπε:

 

Κλιματική αστάθεια παγκοσμίως: Ο στρατός των ΗΠΑ «κατέχει τον καιρό»; «Οπλοποίηση του καιρού» ως μέσο σύγχρονου πολέμου;

Από τον καθηγητή Michel Chossudovsky, 08 Οκτωβρίου 2024

 

Το τέρας πίσω από τη μηχανική καιρού;

 
Από τον Peter Koenig, 18 Οκτωβρίου 2024

 



ΠΡΟΣΑΡΤΩ
Βίντεο: Cherryville City Council ETJ Resignquishment

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, το Δημοτικό Συμβούλιο του Cherryville NC συμφωνεί επίσημα με την παραίτηση ETJ που δίνει στην κυβέρνηση της κομητείας Gaston τον έλεγχο του τι συμβαίνει στη γη του Cherryville όσον αφορά την Piedmont Lithium.

Παρακολουθήστε για να ακούσετε από τους πολίτες, το δημοτικό συμβούλιο και την Piedmont Lithium για το θέμα.





Αυτό ήταν σημαντικό στις αρχές Μαΐου 2023, σχεδόν ενάμιση χρόνο πριν από την καταστροφή του τυφώνα.

*

Κάντε κλικ στο κουμπί κοινής χρήσης παρακάτω για να στείλετε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου/προώθησης αυτό το άρθρο στους φίλους και τους συναδέλφους σας. 

Ακολουθήστε μας στο Instagram και το Twitter και εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Telegram. Μη διστάσετε να αναδημοσιεύσετε και να μοιραστείτε ευρέως άρθρα Global Research.

Η αρχική πηγή αυτού του άρθρου είναι η έκθεση Reese και η Global Research
Πνευματικά δικαιώματα © Greg Reese και καθηγητής Michel Chossudovsky, The Reese Report and Global Research, 2024


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!