Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Η αστυνομία της Μιννεάπολης ορκίζει την πρώτη Σομαλή μουσουλμάνα χιτζάμπι και αξιωματικό μη πολίτη: Ένα επικίνδυνο προηγούμενο για τις αρχές επιβολής του νόμου των ΗΠΑ (βίντεο)




Η απόφαση του αστυνομικού τμήματος της Μιννεάπολης να ορκίσει τον Σομαλό μουσουλμάνο αξιωματικό Ikran Mohamed, ο οποίος τηρεί το νόμο της Σαρία, και μία αξιωματικό που δεν είναι πολίτης, τη Lesly Vera, αντικατοπτρίζει μια ανησυχητική αλλαγή στην επιβολή του νόμου των ΗΠΑ, όπου η ισλαμική επιρροή και η διάβρωση των απαιτήσεων ιθαγένειας απειλούν να υπονομεύσουν τις θεμελιώδεις αρχές της ασφάλειας και της κυριαρχίας της Αμερικής.


Ο πρόσφατος διορισμός της Ikran Mohamed και της Lesly Vera στο Αστυνομικό Τμήμα της Μιννεάπολης (MPD) είναι ένα ανησυχητικό παράδειγμα του πώς η ισλαμική επιρροή και οι πολιτικές ανοιχτών συνόρων υπονομεύουν τις θεμελιώδεις αξίες της Αμερικής.

Η Ikran Mohamed, μία 23χρονη Σομαλοαμερικανίδα, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Κένυα στα 10 του. 

Ενώ η Κένυα είναι επίσημα σύμμαχος των ΗΠΑ στις προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας, είναι επίσης μια περιοχή όπου ευδοκιμούν ριζοσπαστικά ισλαμικά στοιχεία, ιδιαίτερα εντός των σομαλικών κοινοτήτων που συνδέονται με ομάδες όπως η Al-Shabaab. 

Ο ρόλος της Mohamed ως η πρώτη Σομαλο-Αμερικανίδα, πιστή στη σαρία μουσουλμάνα γυναίκα στο MPD δεν είναι απλώς ένα ορόσημο. Είναι μια σημαντική προειδοποίηση. 

Η προσήλωσή της στον ισλαμικό νόμο, που συμβολίζεται από το χιτζάμπ, εγείρει ανησυχίες σχετικά με τη διείσδυση του Ισλάμ στην αμερικανική επιβολή του νόμου, δεδομένης της ιστορίας της ριζοσπαστικοποίησης σε ορισμένες σομαλικές κοινότητες.



Το χιτζάμπ που φοράει δεν είναι απλώς μια μαντίλα – είναι μια ορατή δήλωση πίστης στη σαρία, που αντιπροσωπεύει την προσκόλληση σε μια ιδεολογία που επιδιώκει να υπονομεύσει τις δυτικές ελευθερίες και να επιβάλει τους ισλαμικούς κανόνες. 

Τοποθετώντας μια Σομαλή μουσουλμάνα σε θέση εξουσίας, η Μιννεάπολη κανονικοποιεί τις πρακτικές της σαρία στην επιβολή του νόμου των ΗΠΑ, διακινδυνεύοντας βαθύτερη διείσδυση των ισλαμικών αρχών στην αμερικανική κοινωνία. 

Αυτό ευθυγραμμίζεται με μια ευρύτερη ατζέντα για την εισαγωγή της σαρία σε μη ισλαμικές κοινωνίες μέσω βασικών θεσμών όπως η επιβολή του νόμου, θέτοντας σε κίνδυνο τις αμερικανικές δημοκρατικές αξίες και την εθνική ασφάλεια.




Η Lesly Vera, 27 ετών, μετακόμισε στις ΗΠΑ από το Μεξικό σε ηλικία 4 ετών. Ο διορισμός της ως αστυνομικού που δεν είναι πολίτης είναι εξίσου ανησυχητικός. Το Μεξικό, αν και δεν είναι ένα εντελώς εχθρικό έθνος, βρίσκεται στο επίκεντρο κρίσεων παράνομης μετανάστευσης που κατακλύζουν τα σύνορα της Αμερικής. 

Το καθεστώς της Vera ως μόνιμου κατοίκου, όχι πολίτη, αμφισβητεί άμεσα την αρχή ότι όσοι είναι επιφορτισμένοι με την επιβολή του νόμου πρέπει να έχουν πλήρη πίστη στις ΗΠΑ

Επιτρέποντας σε κάποιον χωρίς υπηκοότητα να κατέχει μια τόσο ισχυρή θέση διαβρώνει τη διάκριση μεταξύ πολιτών και μη πολιτών στην επιβολή του νόμου, αποδυναμώνοντας τη σημασία του νομικού καθεστώτος.




Σε μια εποχή που η παράνομη μετανάστευση απειλεί τις αμερικανικές κοινότητες, η τοποθέτηση μη πολιτών σε ρόλους εξουσίας στέλνει ένα επικίνδυνο μήνυμα ότι το νομικό καθεστώς και η πίστη είναι άσχετα. Αυτό αποδυναμώνει την εθνική κυριαρχία και την ιερότητα των συνόρων της Αμερικής, θέτοντας σε κίνδυνο τα ίδια τα θεμέλια της επιβολής του νόμου.

Και οι δύο διορισμοί καταδεικνύουν τις επικίνδυνες συνέπειες των ανοιχτών συνόρων και της ανεξέλεγκτης ισλαμικής επιρροής. Η ασφάλεια, η κυριαρχία και οι αξίες της Αμερικής δέχονται επίθεση και αυτές οι εξελίξεις δείχνουν πόσο βαθιά αυτές οι απειλές έχουν διεισδύσει σε βασικούς θεσμούς.

ΠΗΓΗ: Minneapolis Police Swear in First Somali Muslim Hijabi and Non-Citizen Officer: A Dangerous Precedent for U.S. Law Enforcement (Video) - RAIR (rairfoundation.com)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ




ΣΧΕΤΙΚΑ:

Η Νορβηγία τερματίζει την αυτόματη χορήγηση ασύλου σε Ουκρανούς πρόσφυγες

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, υπάρχουν πολλοί λόγοι για αυτό. Μεταξύ άλλων, ο αυξανόμενος αριθμός προσφύγων είναι κυρίως «άνδρες σε μάχιμη ηλικία». Το Όσλο χορηγεί άσυλο σε αυτούς τους άνδρες σε μια εποχή που το Κίεβο προφανώς δυσκολεύεται να στρατολογήσει στρατιώτες για τον στρατό του.

Norwegen beendet die automatische Asylgewährung für ukrainische Flüchtlinge - Transition News (transition-news.org)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!