Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

«Κακοποίηση» βρεφών: Προγραμματισμένη μελέτη εμβολιασμού Covid σε βρέφη





Στο Μόναχο, το Ινστιτούτο Heimholtz πρόκειται να εφαρμόσει μια μελέτη εμβολιασμού Covid.

Βρέφη ηλικίας από έξι μηνών πρέπει να εμβολιαστούν τρεις φορές κατά του Covid - εντός μέγιστης διάρκειας 3,5 μηνών.


22 Οκτωβρίου 2024
από Thomas Oysmüller
Χρόνος ανάγνωσης: 3,7 λεπτά



Η προγραμματισμένη μελέτη συνιστά «κακοποίηση» βρεφών, σύμφωνα με τη σοβαρή κατηγορία ενός παιδιάτρου που απευθύνεται στο Ινστιτούτο Helmholtz. 

Το ερευνητικό ίδρυμα με έδρα το Μόναχο αναζητά επί του παρόντος πειραματόζωα, δηλαδή βρέφη. Στη συνέχεια στα βρέφη θα εγχυθούν εγκεκριμένα εμβόλια Covid - τρεις φορές. Στόχος της μελέτης είναι να διαπιστωθεί εάν ο «εμβολιασμός» είναι επίσης χρήσιμος κατά του διαβήτη.

Ακολουθεί μια τρέχουσα έκθεση από την πύλη Multipolar σχετικά με την προγραμματισμένη μελέτη:

Το Ινστιτούτο Helmholtz για την Έρευνα του Διαβήτη στο Μόναχο σχεδιάζει μια μελέτη για να διερευνήσει την επίδραση του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στη βρεφική ηλικία στην πρόληψη του διαβήτη. 

Βρέφη ηλικίας έως τεσσάρων μηνών στρατολογούνται επί του παρόντος για τη «μελέτη AVAnT1A» τα οποία έχουν αναγνωριστεί ως περιπτώσεις κινδύνου για τη μεταγενέστερη ανάπτυξη διαβήτη τύπου 1 σε ειδικό τεστ αντισωμάτων. 

Στα μωρά πρέπει να εγχυθεί το εγκεκριμένο εμβόλιο του κορωνοϊού τρεις φορές εντός μέγιστης διάρκειας 14 εβδομάδων από την ηλικία των έξι μηνών. Λέγεται, ότι τα παιδιά εξετάζονται τακτικά ιατρικά. Οι ερωτήσεις που έθεσε η πύλη Multipolar σχετικά με τη μελέτη δεν απαντήθηκαν από τον υπεύθυνο "Helmholtz Zentrum München".

Ο διαβήτης τύπου 1 θεωρείται αυτοάνοση ασθένεια στην οποία καταστρέφονται τα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη στο πάγκρεας. Σύμφωνα με το Κέντρο Helmholtz, η βασική υπόθεση της μελέτης είναι «ενδείξεις ότι ιογενείς λοιμώξεις όπως μια λοίμωξη SARS-CoV-2 μπορούν να προκαλέσουν αυτή την ελαττωματική ανοσοαπόκριση». 

Περίπου το ένα τοις εκατό των νεογνών έχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη αργότερα. Περίπου το 0,1% των νεογέννητων ανέπτυξαν πρώιμο στάδιο της νόσου μέχρι την ηλικία των έξι ετών. 

Η μελέτη, η οποία έχει προγραμματιστεί να διαρκέσει μέχρι τον Οκτώβριο του 2027, πρόκειται να διεξαχθεί με ελεγχόμενο με εικονικό φάρμακο και τυφλό τρόπο. Εκτός από ένα γερμανικό νοσοκομείο παίδων, συμμετέχουν επίσης κλινικές στην Αγγλία, το Βέλγιο και τη Σουηδία. 

Το "Helmholtz Zentrum München" είναι εταιρεία περιορισμένης ευθύνης και ένα από τα 18 μέλη της Ένωσης Γερμανικών Ερευνητικών Κέντρων Helmholtz.

Η γερμανική Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) συνέστησε τα εμβόλια mRNA "Comirnaty" από τις Pfizer/BioNTech και "Spikevax" από τη Moderna για παιδιά ηλικίας έξι μηνών και άνω. Τα εγκεκριμένα εμβόλια θεωρούνται «ασφαλή και καλά ανεκτά» από την Stiko παρά τα «περιορισμένα δεδομένα κλινικών δοκιμών μέχρι σήμερα». 

Ωστόσο, η Stiko συνιστά τον εμβολιασμό μόνο για εκείνα τα παιδιά «που έχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής πορείας της νόσου COVID-19 ή αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης». Αυτές περιλαμβάνουν σακχαρώδη διαβήτη και άλλες μεταβολικές ασθένειες.

Σύμφωνα με το Επιδημιολογικό Δελτίο του Ινστιτούτου Robert Koch (RKI), ωστόσο, για παιδιά ηλικίας έξι μηνών έως κάτω των πέντε ετών, «δεν υπάρχουν δεδομένα σχετικά με την προστασία έναντι σοβαρών κύκλων COVID-19 (...) διαθέσιμο". (σελ. 23 στ.) 

«Για υγιή παιδιά και εφήβους κάτω των 18 ετών, η Stiko επί του παρόντος δεν συνιστά εμβολιασμό κατά του COVID-19». Ένα πρώην μέλος της Stiko είχε παραδεχτεί στην καθημερινή εφημερίδα "Welt" τον Αύγουστο του 2024 ότι η επιτροπή δεν είχε κάνει την προηγούμενη σύσταση για εμβολιασμούς κορωνοϊού παιδιών από ιατρική ανάγκη, αλλά μόνο λόγω δημόσιας πίεσης.

Ο καθηγητής ιατρικής Pietro Vernazza εξηγεί τη μελέτη ως απάντηση σε μια έρευνα ότι η «αναλογία οφέλους-κινδύνου πρέπει να σταθμιστεί προσεκτικά». Δεν υπάρχουν «σχεδόν καθόλου στοιχεία για εμβολιασμό κατά του Covid-19 σε βρέφη, ειδικά ενόψει του χαμηλού κινδύνου ασθένειας σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα», εξηγεί ο πρώην επικεφαλής ιατρός λοιμωξιολογίας/νοσοκομειακής υγιεινής στο νοσοκομείο του St. Gallen. Οι πιθανές παρενέργειες έχουν ερευνηθεί ελάχιστα. Υπάρχουν ακόμη ενδείξεις ότι οι εμβολιασμοί Covid θα μπορούσαν να αποδυναμώσουν το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα. «Ο εμβολιασμός θα μπορούσε επομένως επίσης να αυξήσει τον κίνδυνο διαβήτη».

Ο Vernazza επισημαίνει επίσης τον σημαντικό ρόλο της βιταμίνης D: «Η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι ένας γνωστός παράγοντας κινδύνου για διαβήτη τύπου 1 και η βιταμίνη D έχει αποδειχθεί ότι ενισχύει το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα». Η μελέτη πρέπει να εγγυάται επαρκές επίπεδο βιταμίνης D-3 των συμμετεχόντων παιδιών, διαφορετικά οδηγεί σε ψευδή αποτελέσματα και θα μπορούσε να θέσει σε ΚΙΝΔΥΝΟ τα ΠΑΙΔΙΑ. 

Ο Vernazza δεν γνωρίζει αν αυτό ισχύει για αυτή τη μελέτη του Κέντρου Helmholtz και δεν μπόρεσε να επικοινωνήσει με το Multipolar παρά τις αρκετές ερωτήσεις σχετικά με τη μελέτη στο αρμόδιο Κέντρο Helmholtz.

Μετά την αξιολόγηση των διαθέσιμων εγγράφων σχετικά με τον εμβολιασμό mRNA και τη μελέτη του διαβήτη, ο ειδικός στην παιδιατρική και εφηβική ιατρική Alexander Konietzky επικρίνει ότι τα βρέφη «κακοποιούνται προς όφελος άλλων» με αυτή τη μελέτη. 

«Οι ενέσεις κορωνοϊού στη βρεφική ηλικία δεν έχουν νόημα, ωστόσο, μια ένδειξη σε μια θεραπευτική περιοχή ξένη προς την προστασία από λοιμώξεις πιθανότατα θα δημιουργηθεί τεχνητά εδώ», υποψιάζεται ο ιατρικός διευθυντής των «Γιατρών για μια ατομική απόφαση εμβολιασμού» απαντώντας σε μια έρευνα του Multipolar. «Ηθικά, αυτό δεν είναι σε μ περίπτωση δικαιολογημένο».


Η εικόνα "Bright eyes" από το IAPB/VISION 2020 διαθέτει άδεια CC BY-NC-SA 2.0.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!