Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ειδικός: Οι αρχές «δεν θέλουν να παραδεχτούν» τους κινδύνους των υποήχων από την αιολική ενέργεια (ΒΙΝΤΕΟ)


Δρ med.Ursula Bellut-Staeck.

Φωτογραφία: Matthias Kehrein/Epoch Times με υλικό από το Thomset2/iStock


Με μια νέα επιστημονική συμβολή, η ειδικός Δρ Ursula Bellut-Staeck θέλει να δείξει περαιτέρω ενδείξεις ότι οι υπόηχοι από τις ανεμογεννήτριες αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο για όλους τους οργανισμούς.

Σε συνέντευξή της, περιγράφει τις λεπτομέρειες – και τη συνεχιζόμενη αντίσταση των γερμανικών αρχών.

Από τον Maurice Forgeng

20 Οκτωβρίου 2024


Οι ανεμογεννήτριες παράγουν υπερήχους. Αυτό έχει συχνότητα μικρότερη από 20 hertz, γι' αυτό οι άνθρωποι συνήθως δεν μπορούν να τις ακούσουν. Αυτές οι ταλαντώσεις χαμηλής συχνότητας προκαλούνται επίσης από φυσικές πηγές. Ωστόσο, δεν είναι συγκρίσιμα με εκείνα μιας μεγάλης ανεμογεννήτριας, η οποία περιέχει πολύ χαμηλά εξαρτήματα υποήχων σε μια παλλόμενη και χρόνια πρόσκρουση.


Ως εκ τούτου, από την άποψη της ειδικού Dr. med. Ursula Bellut-Staeck οι ανεμογεννήτριες αποτελούν ιδιαίτερο κίνδυνο για όλους τους οργανισμούς.

Η επιστημονικός συγγραφέας με έμφαση στη μικροκυκλοφορία και την ιατρική του στρες δημοσίευσε πρόσφατα ένα άρθρο στο νέο βιβλίο με τίτλο "Medical Research and Its Applications Vol. 8" από τον καθηγητή Dr. Begum Rokeya από το Πανεπιστήμιο Επιστημών Υγείας στο Μπαγκλαντές. 

Σε αυτό, διερευνά την υπόθεση του βαθμού στον οποίο η χρόνια έκθεση σε υπερήχους οδηγεί σε εκτεταμένες διαταραχές της αγγειακής ρύθμισης σε όλους τους οργανισμούς.


Κυρία Bellut-Staeck, μπορείτε να μας πείτε κάτι για τη νέα σας εργασία; Πώς προέκυψε αυτό;

Από τη δημοσίευση της πρώτης μου δημοσίευσης με κριτές τον Ιούνιο του 2023, έχω λάβει συχνά αιτήματα από επιστημονικά περιοδικά και συντάκτες να δημοσιεύσω το θέμα των υποήχων μαζί τους.

Στην περίπτωση του εκδότη της δεύτερης έκδοσης, υπήρχε η ευκαιρία να διαβαστούν δημόσια οι εξεταστές του θέματος και το ακαδημαϊκό τους υπόβαθρο (η λεγόμενη πολιτική ανοικτής αναθεώρησης). Αυτός ήταν ένας από τους αποφασιστικούς παράγοντες στην επιλογή αυτού του συντάκτη.


Τι θέλετε να επιτύχετε με αυτή τη νέα επεξεργασία;

Η πρώτη μου δημοσίευση ασχολείται με την επαναξιολόγηση των υποήχων και των κραδασμών με βάση τα τρέχοντα ερευνητικά αποτελέσματα. Η δεύτερη δημοσίευση βασίζεται σε αυτό το πρώτο. Επεκτείνεται σε πρόσθετες σημαντικές πτυχές των συνεπειών των ακανόνιστων πληροφοριών σε επίπεδο ενδοθηλιακών κυττάρων.

Επομένως, μια δημόσια επιστημονική ανασκόπηση της δεύτερης δημοσίευσης περιλαμβάνει επίσης την πρώτη δημοσίευση. Και οι δύο κρίθηκαν έτσι επιστημονικές, βασισμένες σε καλές πηγές και πολύτιμες για την επιστημονική κοινότητα.


Ποιες πτυχές είναι νέες στη δουλειά σας;

Σε αυτήν, εξετάζω συγκεκριμένα τα ακόλουθα σημεία:
  1. Οι πιθανές επιδράσεις στο μεταβολισμό του ΝΟ [ΝΟ = μονοξείδιο του αζώτου] με απότομη αύξηση του οξειδωτικού και ταλαντευτικού στρες, δηλαδή μια κατάσταση μεταβολισμού στην οποία υπάρχει περίσσεια ελεύθερων ριζών οξυγόνου και ένα μοτίβο ροής που περιγράφεται καλύτερα ως "στροβιλισμένο", όπως συμβαίνει επίσης σε μεγαλύτερους αγγειακούς κλάδους, για παράδειγμα.
  2. Το ενδοθήλιο ως κεντρικό όργανο για τη φλεγμονώδη ανάπτυξη αρτηριοσκλήρωσης ή υψηλής αρτηριακής πίεσης, για παράδειγμα.
  3. Η εξαιρετική σημασία των καναλιών PIEZO για πολλές λειτουργίες των οργανισμών.
  4. Η σχετική διακινδύνευση όλων των ζωντανών οργανισμών με την έννοια της απειλής για ολόκληρη τη βιοποικιλότητα στην ξηρά και στο νερό.


Υπήρξαν ήδη επικριτικές φωνές που δεν συμφωνούν με το περιεχόμενο του εγγράφου σας;

Ναι, από τις αρχές. Σε απάντηση της αλληλογραφίας μεταξύ της Γερμανικής Ένωσης για την Προστασία του Ήχου για τον Άνθρωπο και τα Ζώα (DSGS e.V.) και των κρατικών περιβαλλοντικών υπηρεσιών, λάβαμε, μεταξύ άλλων, έναν σύνδεσμο προς ένα ενημερωτικό φυλλάδιο από το Κρατικό Ινστιτούτο Περιβάλλοντος της Βάδης-Βυρτεμβέργης (LUBW). Στο σημείο 23, συζητά το πρώτο μου έγγραφο αξιολόγησης από ομοτίμους.

Σε αυτή την απάντηση, το κρατικό ινστιτούτο αντικρούει αντιεπιστημονικά τη δήλωσή μου σε μια καθαρή «εκτίμηση». Ένα από τα επιχειρήματα που αναφέρονται έχει κυριολεκτικά: «Σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος, δεν υπάρχουν άλλες δημοσιεύσεις σε επιστημονικές βάσεις δεδομένων που θα υποστήριζαν την υπόθεση του συγγραφέα ή θα παρουσίαζαν παρόμοιες σχέσεις».

Λοιπόν, πρέπει να πω ότι μία φορά είναι πάντα η πρώτη φορά. Παρεμπιπτόντως, κάθε επιστημονικό έργο πρέπει να περιέχει νέα ευρήματα. Υπάρχουν πολλά ιστορικά παραδείγματα αυτού, όπως η επιβολή ότι η γη περιστρέφεται γύρω από τον ήλιο ή ότι η γη δεν είναι επίπεδη και πολλά άλλα.


Στη συνέχεια, το LUBW γράφει ότι δεν έχετε εξηγήσει εάν η επίδραση των υπερήχων είναι μηχανικά δυνατή. Επίσης, ότι η ενεργοποίηση ενός λεγόμενου καναλιού ιόντων PIEZO1 απαιτεί πολύ ισχυρότερες δυνάμεις από τον υπήχο των ανεμογεννητριών. Πώς αντιδράτε σε αυτό;

Δύο από τους συγγραφείς της μελέτης που αναφέρεται, ο Philip A. Gottlieb και ο Frederick Sachs, ανήκουν σε μια ομάδα από τους πιο δραστήριους ερευνητές στην πιεζοηλεκτρική έρευνα.

Οι Lewis και Hailin Liu σε αρκετές δημοσιεύσεις σχετικά με την ευαισθησία των καναλιών PIEZO1, μια ολόκληρη ομάδα ερευνητών υποθέτει μια ευαισθησία του καναλιού PIEZO1 περίπου 0,0014 pascals. Το Pascal είναι μια μονάδα πίεσης. Παράλληλα, τονίζεται ότι τα αποτελέσματα εξαρτώνται, μεταξύ άλλων, από την προένταση, αλλά και από τις μεθόδους μέτρησης.

Τα κανάλια ιόντων PIEZO1 μεσολαβούν στη μετατροπή των μηχανικών δυνάμεων σε ηλεκτρικά σήματα και είναι ζωτικής σημασίας για την ευαισθησία αφής των πολυκύτταρων οργανισμών.

Διαπιστώσαμε ότι το PIEZO1 ανταποκρίνεται στην τάση πλευρικού διαφράγματος με εξαιρετική ευαισθησία σε σύγκριση με άλλα μηχανικά ενεργοποιημένα κανάλια και ότι η τάση ηρεμίας μπορεί να οδηγήσει στην αδρανοποίηση του καναλιού, προσαρμόζοντας έτσι τη συνολική μηχανική ευαισθησία του PIEZO1. Τα αποτελέσματά μας εξηγούν πώς το PIEZO1 μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και με προσαρμοστική ευαισθησία ως αισθητήρας για μηχανική διέγερση σε διαφορετικά κυτταρικά περιβάλλοντα.

Στη συνέχεια, το κρατικό ινστιτούτο υποστηρίζει ότι ο ανθρώπινος παλμός προκαλεί πολύ υψηλότερη πίεση στα κύτταρα από ό, τι ο υπόηχος.

Εάν η αρτηριακή πίεση υπερέβαινε τις αντιλήψεις των καναλιών PIEZO1, όλοι οι οργανισμοί με τέτοιο καρδιαγγειακό σύστημα δεν θα ήταν σε θέση να αντιληφθούν τις φυσικές δυνάμεις. Επιπλέον, τα κανάλια PIEZO1 δεν έχουν επίσης σημασία στην εμβρυολογία. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με οποιοδήποτε επίπεδο γνώσης. Λάβετε επίσης υπόψη ότι οι κρίσιμες ζωτικές λειτουργίες λαμβάνουν χώρα στο σύστημα χαμηλής πίεσης του τριχοειδούς δικτύου.

Γιατί οι ηχητικές πιέσεις στην περιοχή συχνοτήτων κάτω από 10 Hz και χαμηλότερα είναι δυνητικά ισχυρά ερεθίσματα για βιολογικά συστήματα μεταφέρεται από την επεξεργασία του Michael A. Persinger σχετικά με το θέμα. Η πληροφόρηση και η σημασία παίζουν τον πρωταρχικό ρόλο εδώ. 

Άλλες επεξηγηματικές εργασίες είναι:



Είναι κουραστικό να ξεχωρίσετε τα επιχειρήματα μόνο και μόνο επειδή δεν θέλετε να παραδεχτείτε την αλήθεια και να αμφιβάλλετε για την κατάσταση της επιστήμης, επειδή ταιριάζει καλύτερα στην έννοια.


Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (UBA) εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι μια πιθανή επιβλαβής επίδραση των υποήχων από τις ανεμογεννήτριες δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά. Έχετε ήδη υποβάλει το έργο σας στην αρχή;

Επίσης, η UBA δεν θα επιβεβαίωνε ποτέ ότι υπάρχουν στοιχεία για τη μη βλαπτικότητα των υπερήχων. Η απάντηση στις επείγουσες προτάσεις του DSGS της 02.08.2024 εξακολουθεί να εκκρεμεί.

Αυτό είναι ακόμη πιο ανησυχητικό επειδή καθημερινά γίνονται νέα σχέδια σε εθνικό επίπεδο για την εγκατάσταση μεγάλων ανεμογεννητριών και οι αρχές λαμβάνουν αποφάσεις με βάση μια άκυρη κατάσταση της επιστήμης, όπως το όριο ακουστικής αντίληψης. Έτσι ίσως χτίστηκε η θεμελίωση της μεγαλύτερης ανεμογεννήτριας στον κόσμο στη Λουσατία, μιας ανεμογεννήτριας ύψους 365 μέτρων.

Οι δύο δημοσιεύσεις μου που αναφέρονται είναι επιβεβαιωμένες υψηλές αποδείξεις. Αυτό σημαίνει ότι οι αρχές προστασίας δεν μπορούν να περιμένουν έως ότου υπάρξουν τα πειραματικά επιστημονικά στοιχεία, διότι ο κίνδυνος είναι επικείμενος.

Ταυτόχρονα, απαιτούνται κατάλληλα προληπτικά μέτρα, όπως μορατόριουμ για τις μεγάλες ανεμογεννήτριες μέχρι την τελική επιστημονική διευκρίνιση, για την πρόληψη περαιτέρω ζημιών. Αυτό είναι επίσης το τρέχον αίτημα του DSGS προς την UBA και τις κρατικές περιβαλλοντικές υπηρεσίες.


Βρίσκονται περιστασιακά στο Μέλανα Δρυμό. Εκεί, όλο και περισσότερες ανεμογεννήτριες πρόκειται τώρα να κατασκευαστούν στις οροσειρές κοντά στα χωριά. Ένα βίντεο δείχνει πώς αυτά τα φυτά θα μπορούσαν να διαμορφώσουν το τοπίο στο μέλλον. Σε ποιο βαθμό δραστηριοποιείστε εκεί;

Δέχομαι εκκλήσεις για βοήθεια από όλη τη χώρα, αυτή τη στιγμή κυρίως από τη Βάδη-Βυρτεμβέργη, όπου ενώσεις όπως η ένωση "Mensch und Natur" κάνουν εντατικό και καλό εκπαιδευτικό έργο.

Άθικτα φυσικά τοπία όπως ο απάνεμος Μέλανας Δρυμός με τις κοιλάδες του, για παράδειγμα το Seebach με το Acherntal, το Bühlertal, το Lautertal, το Kaiserstuhl, το Freiburg, η απάνεμη περιοχή της λίμνης της Κωνσταντίας με τη χερσόνησο Höri, το μεγαλύτερο δάσος της Άνω Σουηβίας, το δάσος Altdorf, το Schönbuch και πολλά άλλα τοπία με δάση, κεφαλόβρυσα, ανθρώπους, ζώα, είδη και φύση βρίσκονται σε συγκεκριμένες διαδικασίες σχεδιασμού για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Και αυτό χωρίς επανεκτίμηση των χαμηλών συχνοτήτων, πόσο μάλλον εκτιμήσεις επιπτώσεων της τερατώδους καταστροφής της φύσης και της απώλειας ειδών.


Οι συνέπειες της εξόρυξης αιολικής ενέργειας στην υπήνεμη πλευρά των ανεμογεννητριών είναι ένα άλλο σημείο. Μια σύγκριση των δασών εδώ στο Βερολίνο/Βραδεμβούργο με τα δάση του Άνω Μέλανα Δρυμού, για παράδειγμα, δείχνει σαφώς ότι η εξασθένηση των καιρικών συνθηκών του δυτικού ανέμου του Ατλαντικού μετά την απομάκρυνση του ανέμου από περίπου 10.000 ανεμογεννήτριες σε δυτική και βορειοδυτική κατεύθυνση έχει καταπλήξει εμφανώς και έχει καταστήσει τα οικοσυστήματα που βρίσκονται εδώ δάση, χερσότοπους, αγρούς, λιβάδια, βάλτους και λακκούβες ευάλωτα, για παράδειγμα σε παράσιτα στα δάση όπως ο βόστρυχος.

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που υποδηλώνουν ότι τα μέτρα της λεγόμενης τεχνικής προστασίας του κλίματος δεν βελτιώνουν την κατάσταση, αλλά την επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο. Εκτός από την απώλεια υγρασίας στην υπήνεμη πλευρά των ανεμογεννητριών, τα δάση καταστρέφονται από χρόνιους κραδασμούς απευθείας στο ριζικό τους σύστημα και στο δίκτυο νηματίων μυκήτων (μυκοριζία), καταστρέφοντας τα θεμέλια για ένα υγιές δάσος.

Πρέπει, συνεπώς, να απαιτήσουμε επειγόντως να επανεξεταστούν όλα τα μέτρα για την τεχνική προστασία του κλίματος, συμπεριλαμβανομένης της επαναξιολόγησης των συχνοτήτων υποήχων στους οργανισμούς και των επιπτώσεων της μεγάλης κλίμακας καταστροφής των φυσικών τοπίων και της άγριας φύσης, που αποτελεί τη βάση της ζωής για όλους.

Δεν ζητώ κάτι ασυνήθιστο, αλλά την εξέταση μιας αυστηρής υπόθεσης βασισμένης στην τρέχουσα κατάσταση γνώσης καθώς και υπεύθυνης συμπεριφοράς με την έννοια της εντολής των αρχών προστασίας.



Σας ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη!

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε από τον Maurice Forgeng.





ΒΙΝΤΕΟ: Αιολική ενέργεια στο Schienerberg και τη γύρω περιοχή

Οι παρακάτω φωτογραφίες και μοντάζ ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αυτά δεν είναι υπερβολές, αλλά οι ανεμογεννήτριες που παρουσιάζονται αντιστοιχούν σε μια νατουραλιστική αναπαραγωγή στις διαστάσεις και τα ύψη τους και θα γίνονταν αντιληπτές από τον παρατηρητή με τον ίδιο ακριβώς τρόπο μετά την υλοποίηση του έργου "Chroobach" της Ελβετίας με 4 ανεμογεννήτριες προς το παρόν και του αιολικού πάρκου Schierberg με 5 ανεμογεννήτριες. Το λογισμικό συντεταγμένων που βασίζεται σε GPS χρησιμοποιήθηκε για τον προσδιορισμό της πραγματικής αναπαράστασης μεγέθους. Οι υπολογισμοί των μοντάζ εικόνας τεκμηριώνονται και μπορούν να προβληθούν ανά πάσα στιγμή. Μπορείτε να εκφράσετε τις ανησυχίες σας σχετικά με αυτό το έργο στην περιφερειακή ένωση Hochrhein-Bodensee. Μπορείτε να βρείτε δείγματα ενστάσεων στην ενότητα https://www.landschaftsschutz-westlicher-b... Να αναλάβουμε δράση και να προστατεύσουμε την πατρίδα μας από αυτές τις ανεμογεννήτριες με πολλές αρνητικές συνέπειες

ΠΗΓΗ: Fachärztin: Behörden wollen Infraschall-Gefahr „nicht wahrhaben“ (epochtimes.de)


ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ



ΣΧΕΤΙΚΑ:







































































Το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ δίνει το πράσινο φως για μεγάλο υπεράκτιο αιολικό έργο στο Νιου Τζέρσεϊ
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή 195 ανεμογεννητριών που θα υποστηρίζονται από 10 υπεράκτιους υποσταθμούς.


Μελέτη: Οι ανεμογεννήτριες αρρωσταίνουν ανθρώπους και ζώα και βλάπτουν το περιβάλλον
Οι επιβλαβείς επιπτώσεις στον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον κοντά στις ανεμογεννήτριες είναι πλέον καλά τεκμηριωμένες. Οι μαζικές αρνητικές επιπτώσεις μιας σειράς ανεμογεννητριών σε μια κορυφογραμμή πάνω από το χωριό Κεραμής στην Κρήτη οδήγησαν τους κατοίκους σε άλλες περιοχές του νησιού να αποτρέψουν την κατασκευή περισσότερων ανεμογεννητριών. Μια μελέτη έρευνας πεδίου αποκάλυψε μια ολόκληρη σειρά επιβλαβών επιπτώσεων των ανεμογεννητριών.





ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ, ΕΔΩ:

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!