Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Εικονική επίθεση του Ιράν vs. της Μαζική καταστροφή του Λιβάνου από το Ισραήλ




Αυτό που συμβαίνει επί του παρόντος στη Δυτική Ασία δίνει μερικές φορές την εντύπωση μιας θεατρικής παράστασης που συνοδεύεται από γενοκτονία στη Γάζα και, πιο πρόσφατα, στον Λίβανο.

Αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματα της ιρανικής επίθεσης, τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν και το χαλάζι των βομβών στη Βηρυτό και σε άλλες πόλεις του Λιβάνου.



3 Οκτωβρίου 2024
από τον Δρ Peter F. Mayer
Χρόνος ανάγνωσης: 5,4 λεπτά


Ας ξεκινήσουμε με το χτύπημα αντιποίνων του Ιράν εναντίον του Ισραήλ. Είχε προηγηθεί των επιθέσεων του Ισραήλ στις ιρανικές διπλωματικές αποστολές και τους προσκεκλημένους στην ορκωμοσία του νέου προέδρου, ενέργειες που προηγουμένως είχαν αποδοκιμαστεί. 

Ο νέος πρόεδρος Pezeshkian πίστεψε τις διαβεβαιώσεις των εκπροσώπων των ΗΠΑ ότι θα επέφεραν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και ως εκ τούτου ανέβαλε την αντεπίθεση, η οποία ήταν νόμιμη σύμφωνα με το άρθρο 51 του διεθνούς δικαίου. Στη συνέχεια απογοητεύεται που εξαπατήθηκε και είπε ψέμματα.


Για να μην χαθεί εντελώς η υπόληψή του, υπήρξε μια επίθεση με 180 ρουκέτες σε στρατιωτικούς στόχους στο Ισραήλ τη νύχτα της 1ης προς 2α Οκτωβρίου. Όπως έδειξαν βίντεο από το Ισραήλ, ένα μεγάλο μέρος των ρουκετών ήταν σε θέση να διεισδύσουν στις ισραηλινές άμυνες χωρίς κόπο. 

Οι Ισραηλινοί δεν φάνηκαν ιδιαίτερα ανήσυχοι, επειδή σε πολλά βίντεο μπορούσες να δεις την πρόσκρουση των ρουκετών στο παρασκήνιο, σε πρώτο πλάνο στα μισά της κανονικής κυκλοφορίας αυτοκινήτων. Η εφημερίδα Bild συνοψίζει το αποτέλεσμα ως εξής:




Ο Παλαιστίνιος χτυπήθηκε θανάσιμα στην Ιορδανία από τμήματα πυραύλου αναχαίτισης. Η Ιορδανία είναι υποτελής του WEF και των ΗΠΑ και ως εκ τούτου μέρος της αεράμυνας του Ισραήλ, παρ' όλο που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού είναι εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι. 

Επίσης, η βασίλισσα, αλλά πάνω απ' όλα είναι επίσης το πρώτο αναφερόμενο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και ως εκ τούτου αφοσιωμένη στα συμφέροντα της ολιγαρχίας των ΗΠΑ.

Στην πραγματικότητα, υπήρξε μεγάλος αριθμός χτυπημάτων στις δύο μεγαλύτερες αεροπορικές βάσεις, κοντά στην έδρα της Μοσάντ, τα οποία ευγενικά δεν ήθελαν να χτυπήσουν άμεσα, και σε μια πλατφόρμα παραγωγής φυσικού αερίου. 

Δεδομένου ότι οι στόχοι της επίθεσης είχαν ανακοινωθεί στους Ισραηλινούς εκ των προτέρων, οι εγκαταστάσεις εκκαθαρίστηκαν από το προσωπικό και επομένως δεν υπήρξαν θάνατοι ή τραυματισμοί.



Πάνω από 2000 άμαχοι σκοτώθηκαν και μαζικές καταστροφές στο Λίβανο

Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά στον Λίβανο. Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ρίχνει βόμβες που προμήθευσαν οι ΗΠΑ σε κατοικημένες γειτονιές στη Βηρυτό και σχεδόν σε όλες τις άλλες πόλεις και περιοχές του Λιβάνου. 

Αναφορές για αυτό μπορούν να βρεθούν σε διάφορα κανάλια Telegram ή στο "X" / Twitter με το hashtag #Beirut. Εδώ είναι ένα από αυτά, συγκεκριμένα από τον ανταποκριτή του ORF Karim El-Gawhary:





Αυτές οι επιθέσεις είχαν προκαλέσει τουλάχιστον 2.000 θανάτους και περίπου 20.000 τραυματισμούς μέχρι χθες. Επιπλέον, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν εκδιωχθεί από τα σπίτια τους από τους βομβαρδισμούς και τα αιτήματα του ισραηλινού στρατού.

Μεταξύ αυτών είναι επιθέσεις σε νοσοκομεία σήμερα το πρωί, όπως αναφέρει ο Guardian:



Λεπτομέρειες σχετικά με τις συνέπειες των μαζικών βομβαρδισμών, καθώς και φωτογραφίες και βίντεο μπορούν να βρεθούν όχι μόνο στο "X' / Twitter, αλλά και σε κανάλια Telegram όπως αυτό. Και υπάρχει επίσης μια ενδιαφέρουσα αναφορά για την επίθεση με τις 85 βόμβες βάρους τόνων που παραδόθηκαν από τις ΗΠΑ στον πρώην αρχηγό της Χεζμπολάχ Hassan Nasrallah:

«Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν, ήταν ένας τραυματιοφορέας ονόματι Alaa που βρήκε τον Sayyed Hassan Nasrallah ανάμεσα στα ερείπια.

Ήταν αυτός που επέμενε ξανά και ξανά να μην ησυχάσει μέχρι να τον βρει. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοτώθηκε δίπλα του και το σώμα του ανακτήθηκε μαζί με το σώμα του Sayyed Hassan.

Σύμφωνα με τις έρευνες, όταν τον είδε, προφανώς έβγαλε τη μάσκα οξυγόνου του, την έβαλε στον Sayyed Hassan και προσπάθησε να τον επαναφέρει στη ζωή, καθώς δεν είχε τραύματα.

Ωστόσο, λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων των ισραηλινών πυραύλων, πέθανε επίσης.

Αυτό εγείρει το μεγάλο ερώτημα εάν οι ισραηλινές βόμβες περιείχαν οποιοδήποτε είδος χημικού δηλητηρίου ή αερίου. Θυμάμαι καλά ότι στη δήλωση του ισραηλινού στρατού και στη δήλωση που διέρρευσε από τον Ben Caspit, ειπώθηκε ρητά: «Κανείς δεν θα βγει ζωντανός».

Αυτό σήμαινε σαφώς ότι ακόμα κι αν δεν χτυπηθούν και σκοτωθούν άμεσα, δεν θα βγουν ζωντανοί».


Υπήρχαν ήδη υποψίες για τη χρήση χημικών όπλων εναντίον του άμαχου πληθυσμού την περασμένη εβδομάδα σε επιθέσεις στην κοιλάδα Μπεκάα, στο νότιο Λίβανο και σε άλλες πόλεις. Υπήρχε ομίχλη που διήρκεσε ώρες, έντονη μυρωδιά και στη συνέχεια ασθένειες όπως αναφέρθηκε εδώ.

Παρά αυτές τις κραυγαλέες διαφορές στον πόλεμο μεταξύ του Ιράν και του Ισραήλ, οι δυτικοί πολιτικοί καταδικάζουν μόνο το Ιράν, και όχι τις παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ για τη διάπραξη γενοκτονίας και εγκλημάτων πολέμου, όπως έχει αποφανθεί αρκετές φορές το Διεθνές Δικαστήριο.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα από τον καγκελάριο της Αυστρίας Nehammer:





Ο Nehammer όχι μόνο παραβιάζει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ουδετερότητα της Αυστρίας, αλλά γράφει επίσης ανοησίες με τον ισχυρισμό ότι οι ρουκέτες στοχεύουν τον άμαχο πληθυσμό του Ισραήλ και αγνοεί την υποχρέωση βάσει της Σύμβασης για τη Γενοκτονία και των αποφάσεων του Διεθνούς Δικαστηρίου να εργαστεί για να σταματήσει η γενοκτονία των κατοίκων της Γάζας.

Και όπως αναμενόταν, η Baerbock:


Οποιοδήποτε σχόλιο περιττεύει.

Οι επιθέσεις στον Λίβανο έχουν προφανώς πολύ ευρύτερους στόχους, όπως προτείνουν δύο άρθρα στην Jerusalem Post της 25ης Σεπτεμβρίου 2025:





Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, ωστόσο, οι επιθέσεις των ισραηλινών χερσαίων δυνάμεων έχουν ήδη αποκρουστεί στην περιοχή των συνόρων παρά τη μαζική αεροπορική υποστήριξη. 

Είναι πολύ πιθανό ότι οι σιωνιστές ακολουθούν μια στρατηγική παρόμοια με αυτή στη Λωρίδα της Γάζας: να καταστρέψουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερες περιοχές και να τις καταστήσουν ακατοίκητες και να εκτοπίσουν, να τραυματίσουν ή να σκοτώσουν όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.




ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: ΜΑΡΙΓΩ ΖΑΡΑΦΟΠΟΥΛΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!