Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ! Ούτε το Ισλάμ, ούτε οι μειονότητες!Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ

(Σας μεταφέρουμε άρθρο του δημοσιογράφου κ.Μ.Κοττάκη, στην εφημερίδα 'Δημοκρατία', σχετικώς με το 'τί'  πραγματικά    Α Π Ε Ι Λ Ε Ι Τ Α Ι   στην Ελλάδα! Πάντως ΟΧΙ το Ισλάμ, ούτε οι 'μειονότητες'! "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ").
Mεταξύ των τελευταίων κειμένων, στα οποία έβαλε υπογραφή ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, λίγο πριν από τον ανασχηματισμό, είναι και η ογκώδης έκθεση «Περιστατικά εις βάρος χώρων θρησκευτικής σημασίας στην Ελλάδα, 2015». 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό κείμενο τεκμηρίωσης, το οποίο επιμελήθηκε η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων (Διεύθυνση Θρησκευτικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Θρησκευτικών Ελευθεριών). Η ιδέα που είχε ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων Γιώργος Καλατζής, ήταν εξαιρετική απλή στη σύλληψή της: Συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., τις κατά τόπους εισαγγελίες και φυσικά τις θρησκευτικές κοινότητες, συλλογή στοιχείων για βεβήλωση θρησκευτικών χώρων, καταγραφή, στατιστική αποτύπωση, ποσοστιαία κατανομή ανά θρήσκευμα.

Τα αποτελέσματα αποτελούν τεράστια έκπληξη. Σε μια χώρα όπου η κυρίαρχη διανόηση, παλεύει να αποδείξει με κάθε τρόπο ότι οι ΄Ελληνες είναι ρατσιστές, ότι δεν έχουν καμία ανοχή απέναντι στις μειονότητες, ότι προσβάλλουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις, ότι υπάρχει ισλαμοφοβία, ότι το μάθημα των θρησκευτικών τις ...καταπιέζει όπως διδάσκεται, αυτό που τελικά αποδεικνύεται με την αμείλικτη γλώσσα των αριθμών είναι άλλο: 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ

Η Ορθοδοξία είναι στο στόχαστρο, όχι το Ισλάμ, όχι οι μειονότητες. Επί συνόλου 147 καταγεγραμμένων περιστατικών, τα 137 εκδηλώθηκαν εναντίων ναών της ορθοδόξου Ελλαδικής Εκκλησίας, 1 εναντίον της ρωμαιοκαθολικής, 4 κατά ναών του ιουδαϊσμού και 5 κατά μνημείων του μουσουλμανισμού.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Οι διαπιστώσεις γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέρουσες, αν μπει κανείς στον κόπο να μελετήσει, το είδος των αδικημάτων, μα και τη γεωγραφία των αδικημάτων που τελέστηκαν εναντίον των ορθοδόξων ναών λατρείας. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Εχει χαθεί η αίσθηση του «ιερού» και του «ασύλου»: 
Αντιεκκλησιαστικά συνθήματα στους εξωτερικούς τοίχους εκκλησιών, ακραία πολιτικά συνθήματα σε τοίχους ναών, επανειλημμένη ρίψη μπογιάς στο εσωτερικό ναών, κλοπή αγίων δισκοπότηρων και καταστροφές αγίας τράπεζας, καύση εικόνων, φθορές σε σταυρούς και καντήλια, συλλήσεις τάφων, τελετές μαύρης μαγείας και σατανιστικών ομάδων στο εσωτερικό ναών, καθαιρέσεις ελληνικής και βυζαντινής σημαίας, ακόμη και άθλια συνθήματα κάτω από προτομές ιστορικών προσωπικοτήτων της Εκκλησίας μας, όπως του μαρτυρικού Αρχιεπισκόπου Σμύρνης Χρυσoστόμου. Και φυσικά κλοπές, πολλές κλοπές από ημεδαπούς και αλλοδαπούς: Καμπάνες, παγκάρια, λάδι από καντήλια, σκεύη.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΣΗΜΑΙΕΣ

Εναντι όλων αυτών των περιστατικών, καταγράφηκε ένα μόνο σύνθημα σε ρωμαιοκαθολική εκκλησία της Αθήνας με τη φράση, «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος και ο προφήτης αυτού Μωαμέθ» κ.λπ. κ.λπ., μία ζωγραφισμενη σβάστικα απο σκληρή ναζιστική ευρωπαϊκή οργάνωση ('Combact 18') σε μνημείο ολοκαυτώματος των Εβραίων, δύο περιφερειακά επεισόδια σε τζαμιά της Θράκης και ορισμένα αντιτουρκικά συνθήματα, σε τεμένη της Κω παραμονές αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού - Εφές. Αυτά όλα και όλα. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Σημαντική είναι και η γεωγραφία των βανδαλισμών: Στην πλειονότητά τους καταγράφονται στην Αττική και τη Μακεδονία, ανατολική και δυτική. 
Εξ ίσου σημαντικοί οι αριθμοί για τους χώρους θρησκευτικής λατρείας. 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας διαθέτει κοντά 10.000 ναούς στην επικράτεια, 9.792 για την ακρίβεια, χωρίς εξωκλήσσια και παρεκλήσια, ιδού πού βασίζεται το «επικρατούσα». 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Πέραν των τζαμιών στη Θράκη, υπάρχουν και 62 τεμένη σε όλη τη χώρα, που έχουν ανακηρυχθεί μνημεία της πολιτισμικής μας κληρονομιάς και αναστηλώνονται με χρήματα της Ε.Ε. στην πλειονότητά τους. Και, φυσικά, δεκάδες ευκτήριοι οίκοι.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Το ερώτημα λοιπόν, μετά την παράθεση αυτών των εντυπωσιακά αποκαλυπτικών στοιχείων, είναι ένα: 
Πού βασίζεται η   π ρ ο π α γ ά ν δ α   των εν Αθήναις «δικαιωματάκηδων», ότι καταπιέζονται οι μειονότητες, τη στιγμή που οι αριθμοί δείχνουν, την Εκκλησία διωκόμενη, και μάλιστα σε ελληνικό έδαφος; 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ

Τι είναι αυτό που κάνει μερικούς - μερικούς, να χύνουν τόνους μελάνι κατά της Ελλάδος στην πρώτη γουρουνοκεφαλή, που πετιέται έξω από μουσουλμανικό κοιμητήριο, αλλά να χάνουν τη λαλιά τους, όταν σκίζονται σημαίες, λούζονται με μπογιές αγάλματα εκκλησιαστικών - εθνικών ηρώων και κλέβονται αγία δισκοπότηρα; Ε;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!