Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Χίλια μπράβο: Η ελληνική εταιρεία που έδωσε μπόνους 1,5 εκατ. ευρώ ...Με ιδιαίτερη χαρά η οικογένεια Σαράντη, ιδιοκτήτρια του ομίλου Ελληνικά Γαλακτοκομεία, έκοψε το Σάββατο στη Λάρισα την Πρωτοχρονιάτικη πίτα της γαλακτοβιομηχανίας “Όλυμπος” προς τιμήν των εργαζομένων.  

Στην εκδήλωση, παρουσία του προέδρου Τάκη Σαράντη και του διευθύνοντος συμβούλου Μιχάλη Σαράντη, πέρα από τις ευχές, το εθιμοτυπικό της βασιλόπιτας, τα φλουριά με τα δώρα, και τα καθιερωμένα γεύματα, προηγήθηκε ο απολογισμός μιας ακόμα γόνιμης χρονιάς για την επιχείρηση.

 

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της οικονομικής χρήσης του 2017 η “Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.”, που έχει στην κατοχή της πέντε εργοστάσια και τρία εμπορευματικά κέντρα, κατέγραψε το 2017 αύξηση των πωλήσεων στα 312 εκ. ευρώ έναντι 278 εκ. το 2016. Το EBITDA την χρονιά που πέρασε έφτασε στα 50 εκ. ευρώ έναντι 32 εκ. το 2016, ενώ η καθαρή κερδοφορία (προ φόρων) ανήλθε στα 22,7 εκ. ευρώ έναντι 7,3 εκ. ευρώ το 2016. Ο όμιλος συνεχίζει να συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της απασχόλησης καθώς ο συνολικός αριθμός του προσωπικού ανήλθε το 2017στα 1228 άτομα έναντι 1138 το 2016.


Μπόνους 1,5 εκ. ευρώ στους εργαζόμενους

Η διοίκηση της εταιρείας, αναγνωρίζοντας την καθοριστική συμβολή στελεχών και απλών εργαζομένων στην θετική πορεία των επιχειρήσεων του ομίλου, ανακοίνωσε τη χορήγηση έκτακτης παροχής χρηματικού ποσού ύψους 1,5 εκ. ευρώ, το οποίο θα επιμερισθεί αναλογικά, ως επιβράβευση των προσπαθειών τους.


Επίσης, η επιχείρηση, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, σκοπεύει και φέτος να χρηματοδοτήσει ανάγκες κοινωνικού χαρακτήρα στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται. Ο προσδιορισμός των συγκεκριμένων δράσεων θα γίνει, ύστερα από αξιολόγηση των σχετικών αιτημάτων, από το Δ.Σ. της εταιρείας.


Οι νέες επενδύσεις στην “Όλυμπος”

Τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι προσκεκλημένοι στην γιορτή του Σαββάτου στις εγκαταστάσεις του Ολύμπου η οποία έγινε στην νέα πτέρυγα της επιχείρησης, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την καινοτόμο αυτοματοποίηση των αποθηκών του εργοστασίου.
 
Πρόκειται για μια επένδυση υψηλής τεχνολογίας που έρχεται από το μέλλον. Είναι η πρώτη του είδους στην Ελλάδα και στον Βαλκανικό χώρο, ενώ την χρησιμοποιούν εμβληματικές επιχειρήσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας όπως είναι η Pepsico, η Barilla και άλλες παρόμοιου βεληνεκούς.
 
Η παρουσίαση της επένδυσης αλλά και η οικονομική πορεία της γαλακτοβιομηχανίας Όλυμπος έγιναν από δύο εκπροσώπους της νέας γενιάς των οικογενειακών μετόχων, τους κυρίους Στέλιο Μ. Σαράντη και Γιώργο Δ. Σαράντη, οι οποίοι με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τους εργαζομένους και ευχήθηκαν σε όλους μια παραγωγική χρονιά γεμάτη υγεία.


Φορτώνοντας 10 φορτηγά ταυτόχρονα!

Η νέα επένδυση στον Όλυμπο ανήλθε στα 11 εκ. ευρώ. Περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις 9 στρεμμάτων και 10.000 παλετοθέσεις εκ των οποίων οι 8.000 βρίσκονται σε αποθήκες-ψυγεία.
 
Η διαχείριση των παλετών που καταφθάνουν από την παραγωγή, είτε πάνε προς αποθήκευση είτε προς φόρτωση, γίνεται από δύο αυτόματα παλετοφόρα οχήματα (χωρίς οδηγό-χειριστή), και από τρεις γερανούς οι οποίοι βρίσκονται μέσα στις αποθήκες.


Ο σχεδιασμός του έργου προβλέπει ότι το πλήθος των προς διαχείριση παλετών ανέρχεται σε 65 παλέτες την ώρα, δηλαδή περίπου μία παλέτα το λεπτό, τηρουμένων όλων των διεθνών στάνταρ ασφαλείας. Πρακτικά το συγκεκριμένο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα της ταυτόχρονης φόρτωσης δέκα φορτηγών αυτοκινήτων.


Η επένδυση έγινε με γνώμονα την ταχύτερη διαχείριση των παραγόμενων προϊόντων, την αποφυγή των ανθρώπινων λαθών και την τυποποίηση των διαδικασιών φόρτωσης. Δεν θα μπορούσαμε όμως να παραβλέψουμε την οικολογική της διάσταση καθώς μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και τους παραγόμενους ρύπους, συμβάλλοντας σε έναν λιγότερο επιβαρυμένο πλανήτη.


[Πηγὴ]http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/01/15_26.html

«Τριβέλι Πᾶνος» 


 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!