Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Θα γίνει σεισμός, θα γίνει χαλασμός! Ανεβαίνουν οι αλογατάρηδες στην Αθήνα – Πανελλήνιος ξεσηκωμός για το Συλλαλητήριο


Ολοι οι Ελληνες ενωμένοι για την Μακεδονία μας, αυτό είναι το μήνυμα που περνάει προς πάσα κατεύθυνση! Να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργανώνεται στις 4 Φεβρουαρίου στην Αθήνα στις 14:00 (Πλατεία Συντάγματος), καλούν, με ανακοίνωσή τους, τους πολίτες οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου.
 
Όπως αναφέρουν, με το συλλαλητήριο, δίνεται «ένα ισχυρό διαπραγματευτικό εργαλείο στην κυβέρνηση για να υπάρξουν θετικά για εμάς αποτελέσματα».


 
«Το συλλαλητήριο είναι ακομμάτιστο και μόνον ελληνικές σημαίες και λάβαρα συλλόγων επιτρέπονται», σημειώνουν και προσθέτουν:
 
«Παρακαλούνται όλοι οι Έλληνες και Φιλέλληνες να δώσουν το παρόν σε αυτό το σημαντικότατο συλλαλητήριο για να διατρανώσουμε το μήνυμα πως η Μακεδονία είναι Ελλάδα, τίποτε λιγότερο, τίποτε περισσότερο».
 
Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και άλλοι φορείς συνεδρίασαν την Πέμπτη σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι αυξάνονται μέρα με τη μέρα τα λεωφορεία που μισθώνονται για τη συμμετοχή πολιτών στο συλλαλητήριο από όλη την Ελλάδα (δείτε εδώ).
 
Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν οι συνδιοργανωτές είναι οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, ήτοι:
 
– Παμμακεδονική Ένωση Η.Π.Α.
– Παμμακεδονική Ένωση Αυστραλίας
– Παμμακεδονική Ένωση Καναδά
– Παμμακεδονική Ένωση Ευρώπης
– Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής
– Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων
– International Hellenic Association
– Ελληνοαμερικάνικο Εθνικό Συμβούλιο Αμερικής, Καναδά & Μεξικού
– Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών
– Ομογενειακές Οργανώσεις ανά τον κόσμο
– Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης
Επιπλέον, στο πλευρό των φορέων συμπαρίστανται:
– Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.)
– Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Ναυτικού (Ε.Α.Α.Ν.)
– Ένωση απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας (Ε.Α.Α.Α.)
– Ελληνικό Καναδικό Εθνικό Συμβούλιο
– Πανελλήνια Ομοσπονδία Φλόριδας (Η.Π.Α.)
– Ελληνικά Σωματεία Μείζονος Νέας Υόρκης
– Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθήνας
– Πανελλήνια Συνομοσπονδία Σαρακατσαναίων
– Πανελλήνιος Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων Παύλος Μελάς με έδρα στη Θεσσαλονίκη
– Πανελλήνια Ομοσπονδία Βλάχων
– Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων
– Σύνδεσμος Αλέξανδρος Φιλίππου Έλλην Μακεδών
 
«Αυτός είναι ένας προσωρινός κατάλογος φορέων, καθώς ενδέχεται να αυξηθούν οι συνδιοργανωτές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Σχεδόν 26 χρόνια μετά, οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος, αισιοδοξούν πως ο παλμός και όγκος θα είναι ανάλογος του 1992, μετά και τη μαζική παρουσία του κόσμου στην Θεσσαλονίκη που προηγήθηκε.
 
Στις αρχές Ιανουαρίου είχε ανακοινωθεί στα social media η πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στην Αθήνα, από την «Επιστημονική Eπιτροπή Εθνικών Ζητημάτων» με επικεφαλής τον δικηγόρο κ. Δημήτριο Μιχάκη. Ωστόσο, μετά το πετυχημένο αποτέλεσμα της Θεσσαλονίκης, κρίθηκε αναγκαίο να εμπλακούν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων και βέβαια η “Κίνηση Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν” που είχε και τον κύριο συντονισμό του συλλαλητηρίου στον Λευκό Πύργο.
 
Παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί, μέχρι στιγμής, οι Μακεδονικοί Σύλλογοι Αθηνών, η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Θεσσαλονίκης, η Ένωση Αποστράτων Αστυνομικών Ελλάδας, διάφορα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία και από την ομογένεια η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, το International Hellenic Association και το Alexander the Great Foundation. “Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας απειλείται από την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια, πρέπει να το καταλάβουμε. Μόνο η μαζική συμμετοχή του λαού μας στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου μπορεί να το αποτρέψει” λέει στο protothema.gr η κυρία Νίνα Γκατζούλη συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, κάνοντας γνωστό πως τις επόμενες μέρες θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εξωτερικών κ.Νίκο Κοτζιά.
 
Την Παρασκευή οι διοργανωτές απέστειλαν αίτημα στο δήμο Αθηναίων για παραχώρηση της πλατείας Συντάγματος για την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου, για το οποίο ο δήμαρχος κ.Γιώργος Καμίνης εκφράστηκε αρνητικά, ακολουθώντας τα χνάρια του κ.Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη.
 
Οι διοργανωτές αισιοδοξούν πως θα καταφέρουν να κινητοποιήσουν κόσμο και εκτός Aττικής, από ολόκληρη τη χώρα. “Θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα και στην Αθήνα, πως είμαστε εδώ και έχουμε φωνή. Στόχος μας είναι η εμφάνιση του κυρίαρχου λαού στο προσκήνιο. Οι κυβερνώντες να μην υποτιμούν τη νοημοσύνη του κόσμου και το πατριωτικό φιλότιμο. Το κέντρο της Αθήνας θα “βουλιάξει” κυριολεκτικά” λέει από την πλευρά του ο κ.Μιχάλης Πατσίκας -μέλος της Συντονιστικής Επιτροπή που έχει συσταθεί.
 
Όσον αφορά τους ομιλητές, βέβαιη θεωρείται -για συμβολικούς λόγους- η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στο βήμα, ενώ πιθανή παρουσία του γνωστού μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση.
 
Ήδη δήμαρχοι της Αττικής, και όχι μόνο, έχουν ανακοινώσει πως θα συνδράμουν στη μεταφορά δημοτών τους στο συλλαλητήριο, μετά και την ξεκάθαρη τοποθέτηση της Κ.Ε.Δ.Ε κατά της χρήσης του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων. Βέβαιη θεωρείται και η εμπλοκή μητροπολιτών του λεκανοπεδίου, μετά και το τελευταίο “ελευθέρας” της ΔΙΣ στους κληρικούς να παραβρεθούν σε κάθε “νόμιμη και δημοκρατική εκδήλωση” όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Όσον αφορά τη στάση των κομμάτων, παρόντες θα αναμένεται να είναι βουλευτές και στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, της Χρυσής Αυγής και της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και της Ν.Δ. Μετά και το «κατά συνείδηση» που ακολούθησε στην Θεσσαλονίκη. Κατά του συλλαλητηρίου τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ.
 
ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΟΓΑΤΑΡΗΔΕΣ


Με ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων καλεί τους Κρητικούς να συμμετάσχουν στο νέο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις 4 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος.
Στο κείμενο αναφέρονται τα εξής:
 
“Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων καλεί όλα τα κρητικά σωματεία και συλλόγους, όλους τους Κρητικούς και τις Κρητικές να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουάριου 2018 και ώρα 12.00 στο Σύνταγμα, όπου με βροντερή φωνή θα πούμε ότι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!
 
«Sponsored links»
 
Καλούμε όσους αγαπούν την Ελλάδα, τη Μακεδονία και την ιστορία αυτού του τόπου, να είναι παρόντες σε αυτό το συλλαλητήριο περνώντας το μήνυμα σε όλη την οικουμένη, ότι σαν λαός δεν διαπραγματευόμαστε τα αυτονόητα!
 
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αλλοτριώσει την ιστορία μας!
Δεν θα πουλήσουμε σε κανέναν την ιστορία μας!
Κρήτες και Κρήσσες!
 
Δεν θα τους περάσει! Δίνουμε ραντεβού στο Σύνταγμα, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στις 12.00 το μεσημέρι, με τις σημαίες μας, τα λάβαρα μας, για να περάσουμε το μήνυμα ότι κανείς δεν μπορεί να καπηλευτεί το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”!


H Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλογών Βλάχων στηρίζει το Συλλαλητήριο για την Μακεδονία μας στην ΑθήναΩς Βλάχοι και ως εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων Βλάχων της χώρας μας δηλώνουμε ότι θα είμαστε παρόντες, όπως πάντα, για την υποστήριξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας μας.

Δηλώνουμε επίσης ότι δεν θα επιτρέψουμε και ούτε θα αποδεχτούμε οποιαδήποτε κίνηση που αποσκοπεί στην παραχάραξη της ιστορίας και της αμφισβήτησης του πολιτισμού της Μακεδονίας που είναι έννοιες ταυτόσημες με εκείνες της Ελλάδος. Διακηρύσσουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν απεμπολούμε τις εθνικές και πολιτιστικές μας αξίες.

Όλοι μαζί, πρέπει να διατρανώσουμε την αποφασιστικότητα μας ότι θα κάνουμε ό, τι χρειαστεί , το δοξασμένο όνομά της Μακεδονίας να ταυτίζεται πάντοτε με τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

Δεν παραχωρούμε το όνομα της Μακεδονίας μας σε κανέναν, με κανέναν τρόπο απλό ή σύνθετο!
Η Μακεδονία μας ήταν είναι και θα παραμείνει Ελληνική!
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος

Μαγειρίας Μιχάλης
[Πηγὴ]http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2018/01/blog-post_8818.html

«Τριβέλι Πᾶνος» Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!