Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Ποιοι διοργανώνουν το συλλαλητήριο στην Αθήνα – απομακρύνθηκε ο αμφιλεγόμενος Μιχάκης

 
Ορίστηκε για τις 2 το μεσημέρι, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, στο Σύνταγμα. Συγκροτήθηκε η Συντονιστική Επιτροπή του - ποιοι είναι οι τέσσερις εκπρόσωποι. Περιθωριοποίηση Μιχάκη

Συγκροτήθηκε και επίσημα η Συντονιστική Επιτροπή, η οποία θα φέρει εις πέρας την διεξαγωγή του δεύτερου συλλαλητηρίου στην Αθήνα, για το θέμα της μη παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας.
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 το μεσημέρι.
Οι τέσσερις εκπρόσωποι στους οποίους πέφτει το βάρος της διεξαγωγής του είναι η Νίνα Γκατσούδη εκπρόσωπος των Παμμακεδονικων Ενώσεων Υφηλίου, ο Μιχάλης Πατσίκας εκπρόσωπος του «Θερμαϊκού» ο οποίος συμμετείχε στην οργάνωση του πρώτου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, ο Γιώργος Τάτσιος πρόεδρος όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας και ως δημοσιογράφος-διοργανώτρια η Γεωργία Μπιτάκου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση
«Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Πέμπτη 25 Ιανουαρίου συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή τα μέλη της οποίας θα φέρουν αποκλειστικά την απόλυτη ευθύνη για την διεξαγωγή του δεύτερου Πανελλαδικού συλλαλητηρίου για την Μακεδονία που θα διεξαχθεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα.
Η Επιτροπή όρισε υπεύθυνους επικοινωνίας τους Νίνα Γκατσούδη από τις Παμμακεδονικές Ενώσεις Υφηλίου, τον Μιχάλη Πατσίκα εκπρόσωπος του Θερμαϊκού και συμμετείχε στην διεξαγωγή του πρώτου συλλαλητηρίου στη Θεσσαλονίκη, τον Γιώργο Τάτσιο πρόεδρος όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας σε όλη την χώρα και ως δημοσιογράφο και διοργανώτρια την Γεωργία Μπιτάκου.

Επιπρόσθετα μοιράστηκαν αρμοδιότητες στους φορείς ώστε να εξασφαλιστεί οργανωτικά, με απόλυτη επιτυχία η διεξαγωγή του συλλαλητηρίου που ήδη είναι στο επίκεντρο της διεθνούς κοινότητας και από το οποίο εξαρτάτε η εξέλιξη του μείζονος εθνικού ζητήματος. Παρακαλούμε θερμά τα Ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να συμπορευτούν αυτή την φορά με τον αγώνα του Ελληνικού Λαού με απόλυτη ευθύνη συνέπεια και την δέουσα προσοχή.

Καλούμε τον Ελληνικό Λαό να συνεχίσει εμψυχωμένος τον αγώνα του . Η εδαφική ακεραιότητα της χώρας απειλείτε από την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ΜΟΝΟ η μαζική συμμετοχή του Λαού στο συλλαλητήριο μπορεί να το αποτρέψει».
Στις δηλώσεις της η δημοσιογράφος και υπεύθυνη επικοινωνίας του συλλαλητηρίου Γεωργία Μπιτάκου υπογράμμισε: «Κανείς άλλος δεν αποφασίζει για το συλλαλητήριο της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου στις 14:00 στην Αθήνα, πέραν της Συντονιστικής Επιτροπής».
Θρίλερ με Μιχάκη
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας συνεδρίασης, αποφασίστηκε να αποκλειστεί από τη διοργάνωση ο αμφιλεγόμενος πρώην πολιτευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Μιχάκης, ο οποίος εμφανίστηκε από την πρώτη στιγμή ως εμπνευστής και διοργανωτής του συλλαλητηρίου. Η ευθύνη της διοργάνωσης περιήλθε στις παμμακεδονικές ενώσεις και σε άλλους φορείς που συγκροτούν τη συντονιστική επιτροπή. Φορείς, σωματεία και ενώσεις ξεκαθάρισαν στον Δημήτρη Μιχάκη, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει πρωτοστατήσει στις εκδηλώσεις κατά των προσφυγόπουλων στο Ωραιόκαστρο, ότι δεν έχει καμία θέση στο συλλαλητήριο της Αθήνας για τη Μακεδονία.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real fm 97,8 ο μέχρι χθες διοργανωτής του συλλαλητηρίου στην Αθήνα, αποκάλυψε πως δέχθηκε απειλητικό για τη ζωή του τηλεφώνημα. «Δηλώνω και το καταγγέλλω δημοσίως ότι σήμερα είχα ένα τηλεφώνημα απειλητικό εναντίον μου, δίνοντάς μου διορία να ακυρώσω το συλλαλητήριο. Απείλησαν τη ζωή μου. Θα πάω στον εισαγγελέα, δεν φοβάμαι τίποτα γιατί εδώ αφορά στην πατρίδα μας και την ενότητα όλων των Ελλήνων. Θα πάω στον Εισαγγελέα και θα βρούμε ποιο άτομο ήταν αυτό και τι υποκρύπτεται από πίσω. Θα δώσω στοιχεία και θα διευκολύνω να βρεθούν αυτοί που ήθελαν να κάνουν κάτι τέτοιο», αποκάλυψε ο κ. Μιχάκης, ο οποίος διευκρίνισε πως πέραν αυτού του περιστατικού, λαμβάνουν μαζικά μηνύματα υπέρ του συλλαλητηρίου.


Λίγες ώρες μετά ήρθε η περιθωριοποίησή του καθώς η αποκάλυψη πως για το ποιος πραγματικά κρύβεται πίσω από τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου προκάλεσε αντιδράσεις. Παμμακεδονικές ενώσεις, πολιτιστικοί σύλλογοι και χριστιανικά σωματεία που πρωτοστάτησαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, δήλωναν πως δεν θα συμμετάσχουν. 

Οι ίδιοι οι διοργανωτές του Συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης μόλις ενημερώθηκαν για το ποιος δημιούργησε την εκδήλωση στο Facebook για το Συλλαλητήριο της Αθήνας αποφάσισαν να απέχουν από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Ο Μιχάκης δηλώνει δικηγόρος και νομικός σύμβουλος. Σε άρθρα του στο Διαδίκτυο υπογράφει ως μουσικοσυνθέτης και δικηγόρος. Έχει δηλώσει ότι δημοσιογραφεί από 15 ετών. 
Δηλώνει επίσης ότι είναι μαθητής του Μανώλη Ανδρόνικου. Στο βιογραφικό του υπάρχουν οι ιδιότητες του υποψήφιου βουλευτή καθώς και του προέδρου του πολιτικού φορέα ΕΛΛΗΝ.Ε.Σ. Τον Ιανουάριο του 2015 ήταν υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Ελληνες στην Α’ Θεσσαλονίκης, αλλά τερμάτισε προτελευταίος μεταξύ των υποψηφίων βουλευτών.


[Πηγὴ]http://www.protagon.gr/epikairotita/syllalitirio-gia-ti-makedonia-stin-athina-tin-kyriaki-4-fevrouariou-44341555809

«Τριβέλι Πᾶνος» 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ἐνημερώνουμε τοὺς ἀγαπητοὺς ἀναγνῶστες μας, ὅτι σχόλια, τὰ ὁποῖα ἐμπεριέχουν προσβλητικοὺς χαρακτηρισμούς, διαφημίζουν κόμματα ἢ εἶναι γραμμένα μὲ λατινικοὺς χαρακτῆρες (γκρήκλις), θὰ διαγράφωνται ἄνευ προειδοποιήσεως!